Alan Uutiset | 2.3.2019

ChemBio Finland 2019 – kemian ja bioalan huipputapahtuma 27.–28.3. Messukeskuksessa

ChemBio Finland on Pohjoismaiden johtava kemian ja bioalan tapahtuma, joka järjestetään 27.–28.3.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Tapahtumassa ovat mukana niin suuret ja tunnetut yritykset kuin uudet ja innovatiiviset yrittäjät. Yritysten lisäksi tapahtumassa on tarjolla huikeaa ohjelmaa muun muassa Kemian Päivien luentoja ja bioalan seminaareja, Uratori ja CV-Klinikka, myös Plaza-lavalla ja Tietokahvilassa on mielenkiintoista ohjelmaa.

ChemBio Finlandin yhteydessä järjestettävillä Turvallisuuspäivillä on teemana turvauhkiin varautuminen. Turvallisuuspäivään on ilmoittauduttava etukäteen osoitteessa www.kemianteollisuus.fi/fi/uutishuone/tapahtumat .

Pysy mukana alan kehityksessä ja päivitä tietosi osallistumalla veloituksettomiin seminaareihin ja luentoihin. Hyödynnä myös mahtava tilaisuus verkostoitumiseen ja ota Brella-tapaamistyökalu käyttöösi tapahtumassa!

Ohjelma ja  tapahtumaan rekisteröityminen on maksutonta.  Rekisteröidy maksutta!     

Poimintoja keskiviikon 27.3. ohjelmasta:

  • Kemia kiertotalouden ajurina / Chemistry in the Circular Economy
  • Äly ja Tekoäly - lyömätön yhdistelmä! 
  • Future of food – Mitä syöt tulevaisuudessa

Poimintoja torstain 28.3 ohjelmasta:

  • Elintarvikepakkauksen moderni muoto
  • Aivotutkimus ohjelma Aivoterveyttä tutkimuksesta ja innovaatioista
  • Luonnontieteilijä - osaamistasi tarvitaan!  

Katso koko ohjelma, mukana olevat yritykset  ja lue lisää 

100-vuotias Suomalaisten Kemistien Seura – nobelistit mukana myös iltatilaisuudessa

Suomalaisten Kemistien Seuran 100-vuotisjuhlan kunniaksi Chembio Finland-tapahtuman yhteydessä, Plaza-lavalla, järjestetään kaikille avoin Get together –iltatilaisuus keskiviikkona 27.3.2019 klo 17–19.00.

Iltatilaisuudessa jaetaan Suomen Messusäätiön BioFinland-palkinto ja Kemian hyväksi -palkinto, Kemian Seurojen palkinto sekä Suomalaisten Kemistien Seuran Kiertotalousinnovaatio-palkinto. Suomalaisten Kemistien Seuran 100-vuotisjuhlaseminaarin pääpuhujat kemian nobelistit Ada E. Yonath, K Barry Sharpless sekä Sir J. Fraser Stoddart osallistuvat iltatilaisuuteen.

Tule nauttimaan upeasta juhlasta ja hyödynnä mahtava tilaisuus verkostoitua alan ammattilaisten kanssa.

Kemian ja bioalan tärkein kohtaamispaikka ChemBio Finland – Tervetuloa!

Messukeskus järjestää ChemBio Finland -tapahtuman yhteistyössä Kemian Seurojen, Suomen Bioteollisuus ry:n (FIB) ja Kemianteollisuus ry:n kanssa.

Uusimmat artikkelit

Fortumin Loviisan voimalaitoksen vuosihuolto 2019 alkaa, vuorossa polttoaineenvaihtoseisokki

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen vuosihuolto alkaa sunnuntaina 18. elokuuta laitoksen kakkosyksiköstä, minkä jälkeen huolletaan ykkösyksikkö. Tänä vuonna molemmilla laitos yksiköillä on vuorossa polttoaineenvaihtoseisokki. Vuosihuoltojen arvioidaan kestävän yhteensä noin 35 vuorokautta.

14.8.2019 | Alan Uutiset

Vinkkejä lastuamisnesteiden käsittelyn tehostamiseen ja muita tärppejä Kunnossapidon osto-oppaasta

Tehostamalla lastuamisnesteiden käsittelyä voidaan saavuttaa runsaasti hyötyjä. Näin voidaan esimerkiksi vähentää suunnittelemattomia käyttökatkoja ja pidentää työkalujen ja koneiden käyttöikää. Noudattamalla Fuchs Oil Finland Oy:n vinkkejä voit pitää tuotannon tehokkaana ja tasaisena. Lue aiheesta lisää tästä

SSAB:n Raahen tehtaalla testattiin onnistuneesti fossiilisen hiilen korvaamista biohiilellä

SSAB:n Raahen terästehtaalla on testattu viimeksi kuluneen vuoden aikana kahteen otteeseen biohiilen käyttöä masuunin raaka-aineena. Testeissä fossiilisesta injektiohiilestä eli PCI-hiilestä korvattiin ensin 4 prosenttia ja sitten 10 prosenttia biohiilellä. Testien perusteella biohiilen 10 prosentin osuus on mahdollinen, mikä vähentäisi fossiilisesta hiilestä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä 100 000 tonnia vuodessa. 

Tuore selvitys sen vahvisti: hyvä johtaminen lisää kannattavuutta

Hyvä johtaminen ja esimiestyö lisäävät selkeästi yritysten kannattavuutta. Teknologiateollisuuden työhyvinvointihankkeessa tehty selvitys osoitti, että kannattavuudessa voi olla jopa useiden prosenttiyksiköiden eroja johtamisesta riippuvista syistä. Hyvällä johtamisella on myönteinen vaikutus myös työmotivaatioon ja työhön sitoutumiseen.

26.7.2019 | Tutkimus ja koulutus

Konesali törrötti keskellä rakennustyömaata, 5000 opiskelijan LAMK nousi ympärille

Lahden ammattikorkeakoulu LAMK:in neljä erillistä kampusta yhdistyivät saman katon alle syksyllä 2018. Uusi kampus saneerattiin vanhan huonekalutehtaan tiloihin ja se palvelee viittätuhatta tekniikan, designin, liiketalouden, matkailun ja sote-alan opiskelijaa 24 tuntia vuorokaudessa.

Langh Tech toimitti skrubberit Chiosin uuteen tankkeriin

Suomalainen Langh Tech on toimittanut rikkipesurit kreikkalaisen Chios Navigationin uuteen 50 000 dwt:n tuotetankkeriin, joka luovutettiin äskettäin korealaiselta Hyundai Mipon telakalta.

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.