Alan Uutiset | 2.3.2019

ChemBio Finland 2019 – kemian ja bioalan huipputapahtuma 27.–28.3. Messukeskuksessa

ChemBio Finland on Pohjoismaiden johtava kemian ja bioalan tapahtuma, joka järjestetään 27.–28.3.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Tapahtumassa ovat mukana niin suuret ja tunnetut yritykset kuin uudet ja innovatiiviset yrittäjät. Yritysten lisäksi tapahtumassa on tarjolla huikeaa ohjelmaa muun muassa Kemian Päivien luentoja ja bioalan seminaareja, Uratori ja CV-Klinikka, myös Plaza-lavalla ja Tietokahvilassa on mielenkiintoista ohjelmaa.

ChemBio Finlandin yhteydessä järjestettävillä Turvallisuuspäivillä on teemana turvauhkiin varautuminen. Turvallisuuspäivään on ilmoittauduttava etukäteen osoitteessa www.kemianteollisuus.fi/fi/uutishuone/tapahtumat .

Pysy mukana alan kehityksessä ja päivitä tietosi osallistumalla veloituksettomiin seminaareihin ja luentoihin. Hyödynnä myös mahtava tilaisuus verkostoitumiseen ja ota Brella-tapaamistyökalu käyttöösi tapahtumassa!

Ohjelma ja  tapahtumaan rekisteröityminen on maksutonta.  Rekisteröidy maksutta!     

Poimintoja keskiviikon 27.3. ohjelmasta:

  • Kemia kiertotalouden ajurina / Chemistry in the Circular Economy
  • Äly ja Tekoäly - lyömätön yhdistelmä! 
  • Future of food – Mitä syöt tulevaisuudessa

Poimintoja torstain 28.3 ohjelmasta:

  • Elintarvikepakkauksen moderni muoto
  • Aivotutkimus ohjelma Aivoterveyttä tutkimuksesta ja innovaatioista
  • Luonnontieteilijä - osaamistasi tarvitaan!  

Katso koko ohjelma, mukana olevat yritykset  ja lue lisää 

100-vuotias Suomalaisten Kemistien Seura – nobelistit mukana myös iltatilaisuudessa

Suomalaisten Kemistien Seuran 100-vuotisjuhlan kunniaksi Chembio Finland-tapahtuman yhteydessä, Plaza-lavalla, järjestetään kaikille avoin Get together –iltatilaisuus keskiviikkona 27.3.2019 klo 17–19.00.

Iltatilaisuudessa jaetaan Suomen Messusäätiön BioFinland-palkinto ja Kemian hyväksi -palkinto, Kemian Seurojen palkinto sekä Suomalaisten Kemistien Seuran Kiertotalousinnovaatio-palkinto. Suomalaisten Kemistien Seuran 100-vuotisjuhlaseminaarin pääpuhujat kemian nobelistit Ada E. Yonath, K Barry Sharpless sekä Sir J. Fraser Stoddart osallistuvat iltatilaisuuteen.

Tule nauttimaan upeasta juhlasta ja hyödynnä mahtava tilaisuus verkostoitua alan ammattilaisten kanssa.

Kemian ja bioalan tärkein kohtaamispaikka ChemBio Finland – Tervetuloa!

Messukeskus järjestää ChemBio Finland -tapahtuman yhteistyössä Kemian Seurojen, Suomen Bioteollisuus ry:n (FIB) ja Kemianteollisuus ry:n kanssa.

Uusimmat artikkelit

20.3.2019 | Alan Uutiset

Tekoäly uudistaa teollisuuden palveluita, kunnossapitoa ja työturvallisuutta

Uusi Teollisuus ja Advanced Engineering -tapahtumat alkavat tänään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa ja ovat avoinna kävijöille keskiviikosta torstaihin 20.−21.3.2019.

Mittava hyökkäys norjalaiseen alumiiniyhtiöön, siirtyy manuaalisiin operaatioihin

Yksi maailman suurimmista alumiinin valmistajista, norjalaisyhtiö Norsk Hydro ASA on tällä hetkellä pahoissa vaikeuksissa maanantaina alkaneiden kyberhyökkäysten vuoksi.

15.3.2019 | Kumppaniartikkeli

Konecranesin asiakasportaali on kunnossapitopalvelun tiedonlähde

Konecranes tuo teollisen internetin edut asiakkaiden ulottuville yourKONECRANES-asiakasportaalin kautta. Asiakasportaali yhdistää laitteiden reaaliaikaisen käyttö- ja kuntotiedon järjestelmällisen kunnossapidon tuottamaan tietoon. Portaalin uusimpana ominaisuutena on online-raportointinäkymä, jonka kautta asiakkaat saavat reaaliajassa tiedot valmistuneesta huollosta digitaalisessa muodossa.

Tamspark tuo esiin additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuja Tampereen Advanced Engineering -messuilla

Automaatiosta ja additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuista tulee tärkeitä kilpailukeinoja yrityksille, jotka haluavat nostaa tuotantonsa seuraavalle tasolle. Suomalainen 3D-tulostuskoneiden maahantuoja ja toimittaja Tamspark esittelee näitä mahdollisuuksia Tampereella 20.–21.3.2019 järjestettävillä Advanced Engineering -messuilla.

LST Etävalvonta auttaa vähentämään tuotannon hallitsemattomia käyttökatkoja

LST Teollisuuspalvelu esittelee Uusi Teollisuus -messuilla langattoman kunnonvalvontapalvelun LST Etävalvonta -palvelun, joka on tärkeä osa teollisuuden riskienhallintaa.

Finavia kasvattaa aurinkovoiman tuotantoa tuntuvasti

Helsinki-Vantaan terminaalin katolle asennetaan parhaillaan uusia aurinkopaneeleja. Ne kuuluvat Finavian aurinkovoimalaan, jonka ensimmäinen osa otettiin käyttöön vajaat kaksi vuotta sitten. Paneeleja tulee lisää myös ensi vuonna avattavan parkkitalon julkisivuun.

12.3.2019 | Tutkimus ja koulutus

Konecranes perustaa datalaboratorion Ranskaan

Konecranes ilmoitti perustavansa datalaboratorion Ranskaan Lyonin kaupunkiin. Taustalla on pyrkimys lisätä tuotteiden, palveluiden ja toimintojen digitaalisuutta teollisen internetin hyötyjen valjastamiseksi. Konecranesilla on etävalvonnassa 20 000 laitetta maailmanlaajuisesti ja digitaaliset elinkaarenaikaiset tiedot yli 600 0000 laitteesta. Yhtiöllä onkin vahva usko siihen, että datan hyödyntämiseen perustuva arvonluonti tulee mullistamaan materiaalinkäsittelyteollisuuden.