Alan Uutiset | 2.3.2019

ChemBio Finland 2019 – kemian ja bioalan huipputapahtuma 27.–28.3. Messukeskuksessa

ChemBio Finland on Pohjoismaiden johtava kemian ja bioalan tapahtuma, joka järjestetään 27.–28.3.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Tapahtumassa ovat mukana niin suuret ja tunnetut yritykset kuin uudet ja innovatiiviset yrittäjät. Yritysten lisäksi tapahtumassa on tarjolla huikeaa ohjelmaa muun muassa Kemian Päivien luentoja ja bioalan seminaareja, Uratori ja CV-Klinikka, myös Plaza-lavalla ja Tietokahvilassa on mielenkiintoista ohjelmaa.

ChemBio Finlandin yhteydessä järjestettävillä Turvallisuuspäivillä on teemana turvauhkiin varautuminen. Turvallisuuspäivään on ilmoittauduttava etukäteen osoitteessa www.kemianteollisuus.fi/fi/uutishuone/tapahtumat .

Pysy mukana alan kehityksessä ja päivitä tietosi osallistumalla veloituksettomiin seminaareihin ja luentoihin. Hyödynnä myös mahtava tilaisuus verkostoitumiseen ja ota Brella-tapaamistyökalu käyttöösi tapahtumassa!

Ohjelma ja  tapahtumaan rekisteröityminen on maksutonta.  Rekisteröidy maksutta!     

Poimintoja keskiviikon 27.3. ohjelmasta:

  • Kemia kiertotalouden ajurina / Chemistry in the Circular Economy
  • Äly ja Tekoäly - lyömätön yhdistelmä! 
  • Future of food – Mitä syöt tulevaisuudessa

Poimintoja torstain 28.3 ohjelmasta:

  • Elintarvikepakkauksen moderni muoto
  • Aivotutkimus ohjelma Aivoterveyttä tutkimuksesta ja innovaatioista
  • Luonnontieteilijä - osaamistasi tarvitaan!  

Katso koko ohjelma, mukana olevat yritykset  ja lue lisää 

100-vuotias Suomalaisten Kemistien Seura – nobelistit mukana myös iltatilaisuudessa

Suomalaisten Kemistien Seuran 100-vuotisjuhlan kunniaksi Chembio Finland-tapahtuman yhteydessä, Plaza-lavalla, järjestetään kaikille avoin Get together –iltatilaisuus keskiviikkona 27.3.2019 klo 17–19.00.

Iltatilaisuudessa jaetaan Suomen Messusäätiön BioFinland-palkinto ja Kemian hyväksi -palkinto, Kemian Seurojen palkinto sekä Suomalaisten Kemistien Seuran Kiertotalousinnovaatio-palkinto. Suomalaisten Kemistien Seuran 100-vuotisjuhlaseminaarin pääpuhujat kemian nobelistit Ada E. Yonath, K Barry Sharpless sekä Sir J. Fraser Stoddart osallistuvat iltatilaisuuteen.

Tule nauttimaan upeasta juhlasta ja hyödynnä mahtava tilaisuus verkostoitua alan ammattilaisten kanssa.

Kemian ja bioalan tärkein kohtaamispaikka ChemBio Finland – Tervetuloa!

Messukeskus järjestää ChemBio Finland -tapahtuman yhteistyössä Kemian Seurojen, Suomen Bioteollisuus ry:n (FIB) ja Kemianteollisuus ry:n kanssa.

Uusimmat artikkelit

17.5.2019 | Tutkimus ja koulutus

Raportti: Yhteistyö korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa vahvistaa pk-yritysten kasvua

Pk-yrityksistä 17 prosenttia tekee yhteistyötä korkeakoulujen tai tutkimuslaitosten kanssa. Yhteistyötä ammattikorkeakoulujen kanssa harjoittaa 12 prosenttia, yliopistojen 7 prosenttia ja tutkimuslaitosten 4 prosenttia yrityksistä. Yliopistojen ja eritoten tutkimuslaitosten osalta yhteistyötä voidaan pitää matalana.

17.5.2019 | Alan Uutiset

Gasum ostaa Mäkikylän biokaasulaitoksen Kouvola Vesi Oy:lta

Gasumin ja Kouvolan Veden välisen sopimuksen mukaisesti Mäkikylän biokaasulaitos ja sen liiketoiminta sopimuksineen siirtyvät Gasumille 17.6 2019. Laitos koostuu Mäkikylän jätevedenpuhdistamon yhteydessä sijaitsevasta biokaasulaitosrakennuksesta prosessilaitteineen.

Ennakkoarvio: Työpaikkatapaturmien määrä nousi vuonna 2018

Tapaturmavakuutuskeskuksen ennakkoarvion mukaan vakuutuslaitokset korvasivat vuonna 2018 yhteensä noin 127 000 palkansaajille sattunutta työtapaturmaa. Kuolemaan johtaneita työpaikkatapaturmia sattui 16 työntekijälle vuonna 2018. Korvatuista tapaturmista oli työpaikkatapaturmia noin 104 000 ja asunnon ja työn välisellä matkalla sattuneita työmatkatapaturmia noin 23 000.

Koneellisessa hakkuussa tuottavuusharppaus

Koneellisen hakkuun tuottavuus on kohentunut 1990-luvun alkuun verrattuna huomattavasti. Harvennushakkuilla tuottavuus on kasvanut päätehakkuita enemmän.

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

Dronesta apua metsäsuunnitteluun

Metsä Group kuvasi viime kesänä dronella noin 3 500 hehtaaria metsää Etelä- ja Länsi-Suomessa ja teki niiden pohjalta metsäsuunnitelmia metsänomistajille. Saatujen kokemusten perusteella menetelmää on kehitetty ja nyt drone-metsäsuunnitelmia myydään vaihtoehtona perinteiselle maastossa tehdylle metsäsuunnitelmalle.

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.