Alan Uutiset | 21.7.2020

Clean Steel aloittaa yhteistyön kansainvälisen sellujätin kanssa

Clean Steel on tehnyt sopimuksen Uruguaylaisen Montes del Platan sellutehtaan kanssa. Stora Ensolla ja Arauconille kuuluvan yhteisyrityksen tuotantolaitos sijaitsee Lounais-Uruguayssa, Punta Pereirasssa. Lyhytkuitusellua tuottava tehdas aloitti toimintansa vuonna 2014 ja sen vuosittainen tuotantokapasiteetti on 1,4 miljoonaa tonnia.

maxresdefault (1)

Tehty sopimus koskee laitoksen voimakattilan lämmönsiirtopintojen puhdistamista Smart Blasting -menetelmällä syksyllä 2020 laitoiksen vuosihuollon yhteydessä. 

- Käytännössä kyse on kattilan tehdasasetusten palauttamisesta ja tehokkaan toiminnan varmistamisesta. Patentoidulla Smart Blasting -menetelmän avulla kertynyt tuhka ja lika voidaan poistaa tehokkaasti ja palauttaa näin kattilan normaali tuotantoteho. Puhtaat lämmönsiirtopinnat mahdollistavat samalla laajat kattilatarkastukset ja kattilan kuntoarvioin, tiivistää Clean Steelin myyntijohtaja Vesa Railamaa

Sopimus Uruguaylaisen tehtaan kanssa on seurausta Clean Steelin panostuksista toimintansa kansainvälistämiseksi.

- PK-yritysten rajallisista resursseista huolimatta olemme panostaneet määrätietoisesti kotimarkkinan lisäksi myös kv -markkinoihin. Railamaan mukaan myös palveluviennissä on paljon mahdollisuuksia perinteisen viennin, kuten laivanrakennuksen, paperikoneiden ja telekommunikaation lisäksi.

- Kasvuun pitää investoida ja maailmalle pitää mennä, jatkaa Railamaa. 

Clean Steelin potenttiaalia voidaan pitää maailmankin mittakaavassa kohtuullisen merkittävänä liiketoimintana. Energian siirtyessä tulevaisuudessa fossiilisista polttoaineista biopolttoaineisiin, lisääntyy myös kysyntä likaantumisenhallinnan merkityksen kasvaessa.

- On selvää, että kasvava kiinnostus osaamistamme kohtaan liittyy käsillä olevaan isompaan muutokseen. Kiertotalousajatusten mukana haasteellisemmat polttoaineet yleistyvät ja palveluidemme kysyntä kasvaa. Tämä on ehdottomasti tulevaisuuden ala, toteaa Railamaa.

Suomessa Clean Steel:n Smart Blasting -menetelmällä tehostetaan vuosittain yli 70 kattilan toimintaa. Yhtiö perustettiin 2011 ja sen tärkeimmät asiakkaat ovat metsäteollisuuden yritykset ja energialaitokset.

Teksti: Ossi Hiltunen

Uusimmat artikkelit

K-kauppojen aurinkovoimaloilla ennätystehot touko-kesäkuussa

K-kauppojen aurinkovoimaloiden yli 40 000 aurinkopaneelia tuottivat touko-kesäkuussa ennätykselliset yli 3 000 MWh puhdasta aurinkosähköä. Kokonaisuudessa tuotettu määrä vastaa noin 5 000 pakastealtaan vuotuista sähkönkulutusta. Parhaimmassa tapauksessa aurinkovoimalla pystytään kattamaan valtaosa kaupan päivittäisestä sähkötarpeesta. 

7.8.2020 | Alan Uutiset

Tullin ennakkotilasto: Viennin syöksy pysähtyi kesäkuussa

Suomen tavaraviennin arvo oli 4,5 miljardia euroa kesäkuussa, eli 15,4 prosenttia vuoden takaista vähemmän. Tilanne kuitenkin koheni toukokuusta.

Saksalaisjätti Schaeffler lanseeraa suomalaisen partneriverkoston avulla kehitetyn kunnonvalvontajärjestelmän

Saksalainen auto- ja teollisuusalan yritys Schaeffler on toteuttanut kunnonvalvontajärjestelmänsä OPTIME:n suomalaisen partneriverkoston avulla. Saksalaisyhtiö on jo aikaisemmin perustanut tuotekehitystiimin Suomeen ja nyt yhteistyöllä luotua tuotetta lanseerataan kaupallisesti.

EVA: Talouskriisi on suomalaisten suurin uhka

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n julkaisemassa tutkimuksessa kysyttiin, kuinka uhkaavina suomalaiset pitävät maailmalla ja Suomessa tapahtuvia konflikteja ja kriisejä omalle ja läheistensä turvallisuudelle. Eniten pelkoa suomalaisissa herätti uusi laajamittainen talouskriisi (77 prosenttia vastaajista) sekä toiseksi eniten pandemiat ja tartuntataudit (72 prosenttia vastaajista).

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.