https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 31.10.2024

Cloud1 ostaa enemmistön Smartbi:stä – ”puuttuva lenkki yritystekoälyn mahdollistamiseksi”

Cloud1 tekee jo toisen yrityskauppansa tänä vuonna, kun yhtiö ostaa enemmistön Smartbi:stä. Tavoitteena on kasvaa Pohjoismaiden johtavaksi yritysälykkyyden mahdollistajaksi ja yritystekoälyn kokonaistoimittajaksi.

d3a04f8f-376c-45cc-aba8-d5313ff8e01c

Kuvassa vasemmalta oikealle Smartbi:n toimitusjohtaja Mika Koivula, Cloud1:n toimitusjohtaja Seppo Kuula ja Smartbi:n teknologiajohtaja Emil Sievinen. Kuva: Cloud1

Cloud1 tekee jo toisen yrityskauppansa tänä vuonna ostamalla enemmistön Smartbi:stä. Keväällä yhtiö osti enemmistön dataintegraatioihin, ohjelmistokehitykseen ja Microsoftin tekoälyratkaisuihin erikoistuneesta Devisioona Oy:stä. Yrityskauppa vahvisti Cloud1:n käyttöliittymä- ja integraatiosuunnittelun palveluita.

Smartbi puolestaan vankistaa Cloud1:n ratkaisukykyä tekoälyn tuotantokäytön mahdollistajana. Smartbi on vuonna 2018 Espoossa perustettu asiantuntijayritys, joka on erikoistunut tuotantokäyttöön eteneviin koneoppimisen sovelluksiin ja algoritmikehitykseen.

Sen kotimaisia asiakkaita ovat muun muassa GRK ja Kemira. Lisäksi Smartbi toimii tekoälykehityksessä USA:n puolustusteollisuudessa. Yrityksen liikevaihto on kaksinkertaistunut viimeisen kahden vuoden aikana ja kasvaa kolmeen miljoonaan euroon tänä vuonna. Yritys työllistää 20 tekoälyasiantuntijaa.

Cloud1 kertoo valmistautuvansa tekoälyn seuraavaan vaiheeseen, jossa yritysten tieto- ja tuotantojärjestelmiä itsenäisesti ohjaavat generatiiviseen tekoälyyn perustuvat tekoälyagentit yhdistyvät yhdeksi yritystekoälyksi (Enterprise AI).

– Smartbi:n kanssa yhdistämme data-alustat, datalähteiden hallinnan ja generatiivisen tekoälyn avustamat käyttöliittymät tuotantoa ajavaan oppivaan koneeseen. Tämä on ratkaiseva lenkki yritystekoälyn mahdollistamiseksi. Euroopassa on vain kourallinen yhtiöitä, jotka kykenevät toimittamaan vastaavan kokonaisuuden, Cloud1:n toimitusjohtaja Seppo Kuula kertoo.

Smartbi on tehnyt satoja asiakasprojekteja kuuden vuoden aikana. Yritys on kehittänyt muun muassa globaalisti käyttöönotetun tekoälypalvelun jätevesien käsittelyn optimoimiseksi.

– Pääsemme nyt kiihtyvässä tekoälymurroksessa mukaan kunnianhimoiseen kokonaisuuteen, jossa yhdistyvät vahva osaaminen ja tulevaisuuden merkittävät teknologiat, Smartbi:n toimitusjohtaja Mika Koivula sanoo.

– Edelläkävijäasiakkaamme ovat hyödyntäneet tekoälyteknologioita jo pitkään. Suuri massa isoja ja vakiintuneita yhtiöitä seuraa perässä seuraavan kahden vuoden aikana. Iso murros nähdään muun muassa teollisuuden tuotanto- ja tietojärjestelmien (OT/IT) yhdistymisessä. Tähän muutokseen tartumme, Koivula lisää.

Pistemäisistä piloteista yritystekoälyyn

Seppo Kuulan mukaan yritykset ajautuvat edelleen herkästi t&k-vetoiseen pilottikierteeseen tai kehittävät tekoälyratkaisuja rajattuihin tehtäviin. Sama ilmiö nähtiin tekoälyn ensimmäisessä, koneoppimiseen perustuvassa aallossa.

– Informaationhallinnan olennaisuudesta on puhuttu vuosikymmen, mutta nyt se on portti tiedolla johtamisen ja yritystekoälyn seuraavaan vaiheeseen.

– Seuraavan viiden vuoden aikana maailmalla edetään jo itsenäisen yritystekoälyn aikakauteen. Samaan aikaan Euroopassa yrityksillä on edelleen taipumusta jäädä jumiin tekoälypilotteihin. Ne tuottavat sinänsä onnistuneita, mutta pistemäisiksi jääviä tekoälysovelluksia, oli kyse generatiivisesta tekoälystä tai ensimmäisen aallon koneoppimisesta, Kuula arvioi.

Teknologisen hopealuodin odottamisen sijaan yrityksillä on mahdollisuus ottaa tekoälymurros omiin käsiinsä.

– Yritysälykkyys on uudenlaista liiketoiminnan ja prosessien muotoilua, datan hallintaa sekä laadun ja saatavuuden varmistamista, mutta samalla koko organisaation osallistumisen mahdollistavaa muutosjohtamista.

Uusimmat artikkelit

5.11.2024 | Alan Uutiset

PTT: Metsäteollisuuden viennin arvo lähtee reiluun nousuun ensi vuonna

Pellervon taloustutkimus PTT:n metsäalan ennusteen mukaan eniten kasvaa kartongin ja massan viennin arvo. Myös sahatavaran kohdalla tilanne kohenee, kun rakentaminen alkaa virkoamaan.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

IFS julkaisi yli 60 valmista tekoälytoiminnallisuutta kuudelle eri toimialalle

Uusista ominaisuuksista kuultiin viime viikon Unleashed-tapahtumassa Orlandossa. Niihin sisältyy myös Sustainability Management -moduuli, joka on kehitetty yhteistyössä PwC:n kanssa.

Loviisan ydinvoimalaitoksen molempien yksiköiden vuosihuollot valmistuivat

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen molemmat yksiköt ovat jälleen tuotannossa vuosihuoltojen päätyttyä.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.