Alan Uutiset | 14.8.2019

DHL alkaa hoitaa logistiikkaratkaisuja Wärtsilän nimiin Vaskiluodossa, järjestely vaatii kaavamuutosta

VAASA DHL alkaa hoitaa Wärtsilän logistiikkaratkaisuja Wärtsilän uudessa teknologiakeskuksessa. Yritykset ovat sopineet logistiikan yhteistyöstä. DHL on vuokraamassa kaupungilta tonttia logistiikkaa varten, ja solminut tontin vuokraamisesta sekä sillä sijaitsevan rakennuksen ostamisesta aiesopimuksen, kerrotaan Ilkka-lehden artikkelissa.

wärt

Logistiikkaratkaisua ei voi rakentaa tontille nykyisen asemakaavan mukaan. DHL onkin neuvotellut kaupungin kanssa kaavamuutoksen aloittamisesta alueella. Tulevat järjestelyt vaikuttavat myös alueen liikenneratkaisuihin.

– Kaavamuutos viedään syksyllä läpi, sanoo Vaasan kaupungin teknisen toimen johtaja Markku Järvelä Ilkka-lehden haastattelussa

Hän toteaa, että on kaupungin etu, että Wärtsilän tuotteet lähtevät maailmalle oman sataman kautta. Kaupunki luovuttaa joitakin Wärtsilän teknologiakeskuksen alueella sijaitsevia purkurakennuksia SEB Leasing Oy:lle. Yritys hallinnoi tulevan teknologiakeskuksen maa-alueita Wärtsilän rahoituskumppanina.

Purettavat rakennukst ovat päätyneet kaupungille muun muassa EPV Energialta, Arkmedialta ja Backman-Trummerilta. Kaupunki hyvittää SEB Leasing Oy:lle talojen purkamiskustannukset tonttivuokrien alennuksina tänä ja ensi vuonna. Alennusta annetaan 550 000 euroon saakka. Eräällä tulevan teknologiakeskuksen asemakaavaan sisältyvällä tontilla sijaitsee vanha kerrostalo Voimapirtti. Sen viimeiset asukkaat muuttavat pois syyskuun loppuun mennessä.

Teknologiakeskuksen rakentava Lujatalo Oy vuokraa Voimapirtin kaupungilta ja käyttää sitä rakennusaikana työmaakonttorina. Ehtona on, että Lujatalo purkaa rakennuksen sen käytön loputtua. Kaupunginhallitus päätti näistä asioista maanantaina.

https://www.ilkka.fi/tilaajalle/maakunta/dhl-alkaa-hoitaa-logistiikkaratkaisuja-wartsilan-nimiin-vaskiluodossa-jarjestely-vaatii-kaavamuutosta-1.3053003

Uusimmat artikkelit

Monimuotoisuus ja merkityksellinen liiketoiminta ovat hyvää bisnestä

Slushin julkaisemassa uudessa “Entrepreneurship Redefined” -tutkimuksessa selvitettiin, mihin tulevaisuuden menestysyritykset perustuvat. Tuloksista ilmeni, että yrityksen menestystekijöitä ovat monimuotoisuus, liiketoiminnan merkityksellisyys sekä uudenlainen innovatiivinen yhteistyö.

4.7.2020 | Alan Uutiset

EU satsaa kymmeniä miljardeja vetyyn

Euroopan komissio haluaa kymmenien miljardien investointeja vetyyn. Panostus liittyy EU:n elvytyspakettiin, jolla pyritään elvyttämään taloutta koronakriisin iskuista. Vedyn rooli kasvaa erityisesti teollisuudessa sekä raskaan liikenteen ja merenkulun energialähteenä, kertoo Energiateollisuus ry lehdistötiedotteessa. 

Finn Spring hyödyntää lämmön kausivarastointijärjestelmää tilojensa lämmitykseen

Kokkolalainen teknologiayritys Heliostorage toimitti lämmön kausivarastointijärjestelmän juomavalmistaja Finn Springin Toholammin-tehtaalle. Järjestelmä otettiin käyttöön huhtikuussa 2019 ja sen avulla kesän aikana keräämällä lämmöllä saatiin lämmitettyä toimistotilat koko kuluneen talven ajan. 

Sähköt saatu kaikille - verkon vaurioita tarkastetaan helikopterilennoilla

Uuno-myrskyn tekemien tuhojen korjaustyöt Kajaven sähköverkkoon on saatu päätökseen. Korjaustöihin osallistui 30:n henkilön ryhmä seitsemän metsäkoneen voimin. Pahimmat vauriot sähköverkkoihin tulivat Kajaanissa ja Sotkamossa välillä Korvanniemi-Kuluntalahti.

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.