Alan Uutiset | 14.8.2019

DHL alkaa hoitaa logistiikkaratkaisuja Wärtsilän nimiin Vaskiluodossa, järjestely vaatii kaavamuutosta

VAASA DHL alkaa hoitaa Wärtsilän logistiikkaratkaisuja Wärtsilän uudessa teknologiakeskuksessa. Yritykset ovat sopineet logistiikan yhteistyöstä. DHL on vuokraamassa kaupungilta tonttia logistiikkaa varten, ja solminut tontin vuokraamisesta sekä sillä sijaitsevan rakennuksen ostamisesta aiesopimuksen, kerrotaan Ilkka-lehden artikkelissa.

wärt

Logistiikkaratkaisua ei voi rakentaa tontille nykyisen asemakaavan mukaan. DHL onkin neuvotellut kaupungin kanssa kaavamuutoksen aloittamisesta alueella. Tulevat järjestelyt vaikuttavat myös alueen liikenneratkaisuihin.

– Kaavamuutos viedään syksyllä läpi, sanoo Vaasan kaupungin teknisen toimen johtaja Markku Järvelä Ilkka-lehden haastattelussa

Hän toteaa, että on kaupungin etu, että Wärtsilän tuotteet lähtevät maailmalle oman sataman kautta. Kaupunki luovuttaa joitakin Wärtsilän teknologiakeskuksen alueella sijaitsevia purkurakennuksia SEB Leasing Oy:lle. Yritys hallinnoi tulevan teknologiakeskuksen maa-alueita Wärtsilän rahoituskumppanina.

Purettavat rakennukst ovat päätyneet kaupungille muun muassa EPV Energialta, Arkmedialta ja Backman-Trummerilta. Kaupunki hyvittää SEB Leasing Oy:lle talojen purkamiskustannukset tonttivuokrien alennuksina tänä ja ensi vuonna. Alennusta annetaan 550 000 euroon saakka. Eräällä tulevan teknologiakeskuksen asemakaavaan sisältyvällä tontilla sijaitsee vanha kerrostalo Voimapirtti. Sen viimeiset asukkaat muuttavat pois syyskuun loppuun mennessä.

Teknologiakeskuksen rakentava Lujatalo Oy vuokraa Voimapirtin kaupungilta ja käyttää sitä rakennusaikana työmaakonttorina. Ehtona on, että Lujatalo purkaa rakennuksen sen käytön loputtua. Kaupunginhallitus päätti näistä asioista maanantaina.

https://www.ilkka.fi/tilaajalle/maakunta/dhl-alkaa-hoitaa-logistiikkaratkaisuja-wartsilan-nimiin-vaskiluodossa-jarjestely-vaatii-kaavamuutosta-1.3053003

Uusimmat artikkelit

Fortumin Loviisan voimalaitoksen vuosihuolto 2019 alkaa, vuorossa polttoaineenvaihtoseisokki

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen vuosihuolto alkaa sunnuntaina 18. elokuuta laitoksen kakkosyksiköstä, minkä jälkeen huolletaan ykkösyksikkö. Tänä vuonna molemmilla laitos yksiköillä on vuorossa polttoaineenvaihtoseisokki. Vuosihuoltojen arvioidaan kestävän yhteensä noin 35 vuorokautta.

14.8.2019 | Alan Uutiset

Vinkkejä lastuamisnesteiden käsittelyn tehostamiseen ja muita tärppejä Kunnossapidon osto-oppaasta

Tehostamalla lastuamisnesteiden käsittelyä voidaan saavuttaa runsaasti hyötyjä. Näin voidaan esimerkiksi vähentää suunnittelemattomia käyttökatkoja ja pidentää työkalujen ja koneiden käyttöikää. Noudattamalla Fuchs Oil Finland Oy:n vinkkejä voit pitää tuotannon tehokkaana ja tasaisena. Lue aiheesta lisää tästä

SSAB:n Raahen tehtaalla testattiin onnistuneesti fossiilisen hiilen korvaamista biohiilellä

SSAB:n Raahen terästehtaalla on testattu viimeksi kuluneen vuoden aikana kahteen otteeseen biohiilen käyttöä masuunin raaka-aineena. Testeissä fossiilisesta injektiohiilestä eli PCI-hiilestä korvattiin ensin 4 prosenttia ja sitten 10 prosenttia biohiilellä. Testien perusteella biohiilen 10 prosentin osuus on mahdollinen, mikä vähentäisi fossiilisesta hiilestä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä 100 000 tonnia vuodessa. 

Tuore selvitys sen vahvisti: hyvä johtaminen lisää kannattavuutta

Hyvä johtaminen ja esimiestyö lisäävät selkeästi yritysten kannattavuutta. Teknologiateollisuuden työhyvinvointihankkeessa tehty selvitys osoitti, että kannattavuudessa voi olla jopa useiden prosenttiyksiköiden eroja johtamisesta riippuvista syistä. Hyvällä johtamisella on myönteinen vaikutus myös työmotivaatioon ja työhön sitoutumiseen.

26.7.2019 | Tutkimus ja koulutus

Konesali törrötti keskellä rakennustyömaata, 5000 opiskelijan LAMK nousi ympärille

Lahden ammattikorkeakoulu LAMK:in neljä erillistä kampusta yhdistyivät saman katon alle syksyllä 2018. Uusi kampus saneerattiin vanhan huonekalutehtaan tiloihin ja se palvelee viittätuhatta tekniikan, designin, liiketalouden, matkailun ja sote-alan opiskelijaa 24 tuntia vuorokaudessa.

Langh Tech toimitti skrubberit Chiosin uuteen tankkeriin

Suomalainen Langh Tech on toimittanut rikkipesurit kreikkalaisen Chios Navigationin uuteen 50 000 dwt:n tuotetankkeriin, joka luovutettiin äskettäin korealaiselta Hyundai Mipon telakalta.

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.