Alan Uutiset | 14.8.2019

DHL alkaa hoitaa logistiikkaratkaisuja Wärtsilän nimiin Vaskiluodossa, järjestely vaatii kaavamuutosta

VAASA DHL alkaa hoitaa Wärtsilän logistiikkaratkaisuja Wärtsilän uudessa teknologiakeskuksessa. Yritykset ovat sopineet logistiikan yhteistyöstä. DHL on vuokraamassa kaupungilta tonttia logistiikkaa varten, ja solminut tontin vuokraamisesta sekä sillä sijaitsevan rakennuksen ostamisesta aiesopimuksen, kerrotaan Ilkka-lehden artikkelissa.

wärt

Logistiikkaratkaisua ei voi rakentaa tontille nykyisen asemakaavan mukaan. DHL onkin neuvotellut kaupungin kanssa kaavamuutoksen aloittamisesta alueella. Tulevat järjestelyt vaikuttavat myös alueen liikenneratkaisuihin.

– Kaavamuutos viedään syksyllä läpi, sanoo Vaasan kaupungin teknisen toimen johtaja Markku Järvelä Ilkka-lehden haastattelussa

Hän toteaa, että on kaupungin etu, että Wärtsilän tuotteet lähtevät maailmalle oman sataman kautta. Kaupunki luovuttaa joitakin Wärtsilän teknologiakeskuksen alueella sijaitsevia purkurakennuksia SEB Leasing Oy:lle. Yritys hallinnoi tulevan teknologiakeskuksen maa-alueita Wärtsilän rahoituskumppanina.

Purettavat rakennukst ovat päätyneet kaupungille muun muassa EPV Energialta, Arkmedialta ja Backman-Trummerilta. Kaupunki hyvittää SEB Leasing Oy:lle talojen purkamiskustannukset tonttivuokrien alennuksina tänä ja ensi vuonna. Alennusta annetaan 550 000 euroon saakka. Eräällä tulevan teknologiakeskuksen asemakaavaan sisältyvällä tontilla sijaitsee vanha kerrostalo Voimapirtti. Sen viimeiset asukkaat muuttavat pois syyskuun loppuun mennessä.

Teknologiakeskuksen rakentava Lujatalo Oy vuokraa Voimapirtin kaupungilta ja käyttää sitä rakennusaikana työmaakonttorina. Ehtona on, että Lujatalo purkaa rakennuksen sen käytön loputtua. Kaupunginhallitus päätti näistä asioista maanantaina.

https://www.ilkka.fi/tilaajalle/maakunta/dhl-alkaa-hoitaa-logistiikkaratkaisuja-wartsilan-nimiin-vaskiluodossa-jarjestely-vaatii-kaavamuutosta-1.3053003

Uusimmat artikkelit

Fortumilta ratkaisu jätteenpolton tuhkaongelmaan

Fortum avaa lähiviikkojen aikana Suomen ensimmäisen tuhkankäsittelylaitoksen Porin Mäntyluodossa. Kyseessä on merkittävä ratkaisu tuhkan polttamisen mukana syntyvän suolaongelman poistamiseksi.

15.10.2019 | Tutkimus ja koulutus

IoT:n hyödyntäminen yrityksissä on merkittävässä kasvussa

Elisan teettämän tutkimuksen* mukaan jo lähes puolet yli 500 hengen suomalaisista yrityksistä ja organisaatioista hyödyntää esineiden internetiä. Sen käyttäminen on lisääntynyt erityisesti 250–1000 hengen yrityksissä ja organisaatioissa.

Uusi moottoroitu sääsuoja edistää puurakentamista

NCC rakentaa Kruunuasunnoille Turun Linnanfälttiin kahta puukerrostaloa, jotka valmistuvat täysin uudenlaisen sääsuojan alla. 

14.10.2019 | Alan Uutiset

Rakentamisen hyvä suhdannevaihe on päättymässä

Rakentamisen tuotanto pysyy kuluvana vuonna lähellä nykytasoaan tai vähenee enintään kaksi prosenttia vuodentakaisesta, arvioi rakennusalan suhdanneryhmä 14. lokakuuta julkaistussa raportissaan. Ensi vuonna rakentamisen tuotanto vähenee 1,5–3,5 prosenttia.

Empower ja Visuon käynnistävät yhteistyön 360°VR-teknologiaa hyödyntävien digitaalisten ratkaisujen kehittämisessä

Empower ja 360° visuaalisten työkalujen toimittaja Visuon ovat aloittaneet yhteistyön, jossa teollisuudelle älykästä kunnossapitoa ja ylläpidon analytiikkapalveluita tarjoava Empower hyödyntää Visuonin 360° VR-teknologiaan pohjautuvaa alustaa Em360° toimitilojen mallinnus- ja etähallintaratkaisussa Suomessa.

18.9.2019 | Kumppaniartikkeli

Uusi puhtaasti kaasukäyttöinen Wärtsilä 31SG -moottori vähentää merenkulun päästöjä

Teknologiayhtiö Wärtsilä tuo markkinoille puhtaasti  kaasukäyttöisen Wärtsilä 31SG -moottorin  merisovelluksia varten. Wärtsilä 31 -tuotealustaan perustuvan moottorin dieselversio julkaistiin  Guinnessin ennätystenkirjassa maailman tehokkaimpana nelitahtidieselmoottorina

Perusväylänpidon lisärahoitus tulee tiestölle viime tipassa

Hallitus on sopinut vuoden 2020 budjettiesityksestä.  Perusväylänpidon rahoitukseen ehdotetaan pysyvää 300 miljoonan euron tasokorotusta tie-, raide- ja vesiväylien korjausvelan kasvun pysäyttämiseksi ja korjausvelan vähentämiseksi. Yhdessä muiden korotusten kanssa perusväylänpidon rahoitukseen tulee lisäystä 362 miljoonaa euroa vuonna 2020.