https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 16.2.2016

Digiajan edelläkävijäyritykset panostavat koneälyyn, työntekijöihin

Teknologinen kehitys kiihtyy vauhdilla ja muuttaa työnteon rakennetta perusteellisesti. Suurimman hyödyn innovaatioista saavat yritykset, jotka varustavat työntekijänsä, yhteistyökumppaninsa ja asiakkaansa uusilla teknologiataidoilla. Näillä edelläkävijäyrityksillä on parhaat valmiudet ideoida uutta, kehittää uraauurtavia tuotteita ja palveluja sekä mullistaa nykyisiä toimialoja, todetaan Accenturen Technology Vision 2016 -raportissa.

Accenture-TechVision16-Thumbnail-Image

Lähde: Accenture

- Digitaalista menestystä ei synny ilman ihmisiä, sanoo Tomas Nyström, Accenture n teknologiajohtaja Suomessa.

Nyströmin mukaan tänä vuonna teknologiatrendien kulmakivenä on ihmisten asettaminen etusijalle. Digitaalisuuden luomia mahdollisuuksia hyödyntävät yritykset tukevat työntekijöiden teknologisen osaamisen ja luovuuden kehittämistä ja kasvattavat siten liiketulosta.

- Digitaalisuuteen siirtyminen on ihmisten muutosjohtamista ‒ yrityksen kulttuurin päivittämistä digiaikaan, jotta toimialan muutoksiin voidaan vastata.

Accenturen kyselytutkimuksen mukaan digitalisaatio vaikuttaa jo 33 prosenttiin maailmantaloudesta. Lisäksi 86 prosenttia kyselyyn vastanneista uskoo teknologisen kehityksen kiihtyvän seuraavan kolmen vuoden aikana joko nopealla tai ennennäkemättömällä vauhdilla. Tutkimukseen osallistui maailmanlaajuisesti yli 3 100 liiketoiminta- ja IT-johtajaa.

Älykästä automaatiota, joustava työvoimaa

Accenturen raportissa esitellään myös viisi teknologiatrendiä vuodelle 2016.

1. Älykäs automaatio (Intelligent automation): Investoinnit tekoälyyn, robotiikkaan ja virtuaalivahvisteiseen todellisuuteen ovat hyvässä vauhdissa, sillä 70 prosenttia Accenturen tutkimukseen osallistuneista johtajista mainitsi tekoälyyn liittyvien investointien kasvaneen kahden vuoden aikana ja 55 prosenttia kertoi aikovansa käyttää koneoppimista ja IPsoft Amelian kaltaisia tekoälypohjaisia ratkaisuja laajasti liiketoiminnassaan.

2. Mukautuva työvoima (Liquid workforce): Joustava työvoima on yritykselle selkeä kilpailuetu, sillä tutkimuksen osallistujat ilmoittivat ”syvän asiantuntemuksen erityiseen tehtävään” olevan vasta viidenneksi tärkein kriteeri, jota työntekijöiltä vaaditaan menestymiseen digitaalisessa työympäristössä. Tärkeämpinä pidettiin esimerkiksi ”kykyä oppia nopeasti” ja ”kykyä muuttaa omaa toimintaa”.

3. Alustatalous (Platform economy): Toimialajohtajat kehittävät alustapohjaisia liiketoimintamalleja hyödyntääkseen uusia kasvumahdollisuuksia. Alustatalouden uskotaan muovaavan globaalia makrotalousympäristöä yhtä perinpohjaisesti kuin aikoinaan teollisen vallankumouksen. Näin uskovat myös Accenturen tutkimukseen osallistuneet johtajat, joista 81 prosenttia arvioi alustapohjaisten liiketoimintamallien vakiintuvan osaksi heidän organisaationsa kasvustrategiaa seuraavan kolmen vuoden aikana.

4. Ennustettavissa oleva disruptio (Predictable disruption): Tulevaisuutta ennakoivat johtajat voivat proaktiivisesti ennustaa tällaisen ekosysteemin kehityskulun ja saada kilpailuetua. Ekosysteemien aiheuttamat muutokset liiketoimintaan on jo havaittu yrityksissä, sillä 81 prosenttia tutkimukseen osallistuneista ilmoitti havainneensa trendin omalla toimialallaan.

5.Digitaalinen luottamus (Digital trust): Ihmisten, ekosysteemien ja viranomaisten luottamuksen saavuttaminen uudessa digitaalisessa ympäristössä edellyttää, että yritykset määrittävät digitaalisen etiikan osaksi ydinstrategiaansa. Tietoturvallisuuden parantaminen ei yksin riitä.

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.