https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 7.12.2021

Digita ja Inergia solmivat sopimuksen IoT-verkon hyödyntämisestä

Inergia -konserniin kuuluvat yhtiöt Inarin Lapin Vesi Oy, Inergia Lämpö Oy ja Tunturiverkko Oy ovat solmineet Digitan kanssa viiden vuoden sopimuksen vesihuollon, kaukolämmön sekä sähköverkon digitalisoinnista Digitan LoRaWAN-teknologiaan pohjautuvan IoT-verkon avulla. 
 

vesi2

Yhteistyö Digitan kanssa vesihuollon digitalisaatiosta lähti liikkeelle konsernin strategisesta valinnasta. Inergia Oy päivitti strategiansa kesällä 2021. Siinä tavoitteiksi asetettiin muun muassa reaaliaikaisen verkostotiedon hallinta kaikilla vedenottamoilla ja puhdistamoilla ja digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntäminen. 

Sopimuksen myötä Inarin Lapin Vesi Oy tulee vaihtamaan seuraavien vuosien aikana kaikki 2700 vesimittaria etäluettaviin vesimittareihin.

- Yhteistyö Digitan kanssa merkitsee meille mahdollisuutta siirtyä eteenpäin automaation hallinnassa, reaaliaikaisen tiedon saamisessa ja kokonaisverkon hallinnassa, sanoo Inarin Lapin Veden toimitusjohtaja Paulus Lepistö
 
Inarin Lapin Vesi Oy:n verkostoa on yli 200 kilometriä Pohjois-Lapin alueella. Maantieteellisesti laajan alueen vesihuolto ja sen verkoston hallinta helpottuvat huomattavasti Digitan tarjoaman IoT-teknologian ja sen kattavan verkon avulla.  Etäluenta vähentää myös ajoneuvoilla ajettavia kilometrejä, mikä taas vähentää ympäristön kuormitusta. 

- Toiminnan tehokkuus ja ympäristöystävällisyys kulkevat meillä käsi kädessä, toteaa Lepistö. 
 
IoT-teknologia helpottaa niin ikään reaaliaikaisen tiedon välittämistä ja vuosittaista raportointia viranomaisille pohjavesien pintojen korkeuksista. Verkoston kokonaisvaltaisemman hallinnan kautta pystytään myös seuraamaan mittareiden kuntoa ja esimerkiksi kiinteistöissä tapahtuvia vuotohälytyksiä. 

- Teknologia mahdollistaa osaltaan myös asiakkaidemme entistä kokonaisvaltaisemman palvelun ja turvallisuuskysymysten paremman huomioimisen, kertoo Lepistö. 

- Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsemme laajaan yhteistyöhön Inergian kanssa toteuttamaan vesihuollon, kaukolämmön ja sähköverkkojen digitalisaatiota maantieteellisesti laajalla alueella. Tarjoamamme LoRaWAN-teknologiaan pohjautuva IoT-verkkomme mahdollistaa esimerkiksi vesimittareiden etäluennan, jatkuvan reaaliaikaisen tiedon saamisen, pinta- ja painemittaukset sekä tykkylumitilanteen ennakoinnin. Nämä yksinkertaistavat ja tehostavat toimintaa, kertoo Digitan myyntipäällikkö Mona Miettinen.

Uusimmat artikkelit

Konepajateollisuuden tehokkuuden edistäjä

Metallintyöstössä käytettävät lastuamisnesteet vaikuttavat suoraan konepajateollisuuden tuotannon tehokkuuteen, laatuun, ekologisuuteen sekä koneistajan työskentelyolosuhteisiin. Parhaimmillaan oikealla lastuamisnesteen valinnalla saadaan säästettyä aikaa, rahaa, koneita, ihmisiä ja luontoa.

11.8.2022 | Alan Uutiset

Kaivosteollisuusala koolle 25.−27.10.2022 FinnMateria-ammattimessuille

FinnMateria, Pohjoismaiden johtavat kaivosteollisuuden, metallinjalostuksen, kiviainesteollisuuden, kiertotalouden ja maarakentamisen erikoismessut, järjestetään 25.−27.10.2022 Paviljongissa. ”Ammattimessuja odotetaan innolla, ja FinnMateria on lähes loppuunmyyty”, sanoo FinnMateria-messumyynnistä vastaava myyntipäällikkö Hannu Mennala Jyväskylän Messuilta.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

15.6.2022 | Tutkimus ja koulutus

Uusilla ruoantuotantoteknologioilla vauhtia Suomen ilmastotavoitteisiin

Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä.

Metron turvallisuutta parannetaan – jopa 40 vuotta vanhoja järjestelmiä uudistetaan

Metro on liikennöinyt pääkaupunkiseudulla pian 40 vuoden ajan. Osa metrossa käytetyistä järjestelmistä on alkuperäisiä, ja ne alkavat tulla elinkaarensa päähän. Vanhojen järjestelmien uusimiseksi laadittu hankesuunnitelma oli 14.6. käsittelyssä HKL:n johtokunnassa. Hankkeen käsittely jatkuu syksyllä Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustoissa.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.