https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 7.12.2021

Digita ja Inergia solmivat sopimuksen IoT-verkon hyödyntämisestä

Inergia -konserniin kuuluvat yhtiöt Inarin Lapin Vesi Oy, Inergia Lämpö Oy ja Tunturiverkko Oy ovat solmineet Digitan kanssa viiden vuoden sopimuksen vesihuollon, kaukolämmön sekä sähköverkon digitalisoinnista Digitan LoRaWAN-teknologiaan pohjautuvan IoT-verkon avulla. 
 

vesi2

Yhteistyö Digitan kanssa vesihuollon digitalisaatiosta lähti liikkeelle konsernin strategisesta valinnasta. Inergia Oy päivitti strategiansa kesällä 2021. Siinä tavoitteiksi asetettiin muun muassa reaaliaikaisen verkostotiedon hallinta kaikilla vedenottamoilla ja puhdistamoilla ja digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntäminen. 

Sopimuksen myötä Inarin Lapin Vesi Oy tulee vaihtamaan seuraavien vuosien aikana kaikki 2700 vesimittaria etäluettaviin vesimittareihin.

- Yhteistyö Digitan kanssa merkitsee meille mahdollisuutta siirtyä eteenpäin automaation hallinnassa, reaaliaikaisen tiedon saamisessa ja kokonaisverkon hallinnassa, sanoo Inarin Lapin Veden toimitusjohtaja Paulus Lepistö
 
Inarin Lapin Vesi Oy:n verkostoa on yli 200 kilometriä Pohjois-Lapin alueella. Maantieteellisesti laajan alueen vesihuolto ja sen verkoston hallinta helpottuvat huomattavasti Digitan tarjoaman IoT-teknologian ja sen kattavan verkon avulla.  Etäluenta vähentää myös ajoneuvoilla ajettavia kilometrejä, mikä taas vähentää ympäristön kuormitusta. 

- Toiminnan tehokkuus ja ympäristöystävällisyys kulkevat meillä käsi kädessä, toteaa Lepistö. 
 
IoT-teknologia helpottaa niin ikään reaaliaikaisen tiedon välittämistä ja vuosittaista raportointia viranomaisille pohjavesien pintojen korkeuksista. Verkoston kokonaisvaltaisemman hallinnan kautta pystytään myös seuraamaan mittareiden kuntoa ja esimerkiksi kiinteistöissä tapahtuvia vuotohälytyksiä. 

- Teknologia mahdollistaa osaltaan myös asiakkaidemme entistä kokonaisvaltaisemman palvelun ja turvallisuuskysymysten paremman huomioimisen, kertoo Lepistö. 

- Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsemme laajaan yhteistyöhön Inergian kanssa toteuttamaan vesihuollon, kaukolämmön ja sähköverkkojen digitalisaatiota maantieteellisesti laajalla alueella. Tarjoamamme LoRaWAN-teknologiaan pohjautuva IoT-verkkomme mahdollistaa esimerkiksi vesimittareiden etäluennan, jatkuvan reaaliaikaisen tiedon saamisen, pinta- ja painemittaukset sekä tykkylumitilanteen ennakoinnin. Nämä yksinkertaistavat ja tehostavat toimintaa, kertoo Digitan myyntipäällikkö Mona Miettinen.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.