https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 7.4.2020

ERP-järjestelmät siirtyvät vauhdilla pilveen

Dell Technologiesiin kuuluvan Boomi-yhtiön teettämän tutkimuksen mukaan yritysten tietohallinnoissa on käynnissä voimakas modernisointiaalto. Käytännössä tämä tarkoittaa, että toiminnanohjausjärjestelmät ovat nopealla tahdilla siirtymässä pilvipohjaisiksi.

cloud-based_erp-100571373-primary.idge

ERP Innovator’s Dilemma -kyselytutkimuksen mukaan vuoteen 2021 mennessä ERP on täysin pilvessä 56 prosentilla yrityksistä. Suomalaiset ovat tämän modernisointiaallon etulinjassa, sillä 82 prosenttia suomalaisyrityksistä on viemässä sovelluksia pilveen, kun Euroopan keskiarvo on 68 prosenttia.

Boomin tutkimuksen mukaan ensi vuoteen mennessä ERP ei enää pyöri missään yrityksessä vain omassa konesalissa. Siirtymässä esiintyy kuitenkin isoja ongelmia. Vastaajista 51 prosenttia (Suomi 40 %) pitää pahimpana puutteena integroinnin työkaluja, jotka voivat hakea dataa mistä tahansa tietolähteestä.

Tutkimuksen lukujen perusteella 10 prosenttia suomalaisyrityksistä ajaa nyt ERP-järjestelmiään kokonaan pilvessä. Joka neljäs yritys käyttää vain omaa konesalia. Vuoden kuluttua tilanne on muuttunut täysin, sillä pelkkään pilvipohjaiseen ERP-järjestelmään luottaa 54 prosenttia yrityksistä, eikä yksikään enää nojaa pelkkään omaan konesaliin.

Boomin tutkimusyhtiö Coleman Parkesilla teettämä kysely oli suunnattu yrityksille, joiden vuotuinen liikevaihto on yli 250 miljoonaa dollaria.

Pilvipalvelu helpottaa kunnossapitäjien työtä

Neomore Consultingin Senior Consultant Lea Pesonen kertoi Promaint-lehden haastattelussa, että myös SAP S/4 Hanan uudessa arkkitehtuurissa Cloudin rooli on keskeinen. Tämä tulee vauhdittamaan prosessien ja toimintojen kehittämistä.

Esimerkiksi kunnossapidossa työssä tarvittava tieto kulkee ja täydentyy luontevasti osana tekemistä. Mobiililaitteesta näkee oman henkilökohtaisen työlistansa, ja omalle listalle voi poimia lisää tehtäviä työryhmänsä työlistalta. Työn ääressä tarvittavat oheistiedot, kuten laitteen tiedot toimittajalta saatuine teknisine dokumentteineen ja ohjeineen, vikailmoitus valokuvineen ja laitteen aikaisempi vika- ja huoltohistoria, tehtaan tuotantolinjatilanne tai tieto suunnitelluista seisokeista, on välittömästi ulottuvilla. Ja kun työ on tehty, mobiililaitteella voi kirjata helposti työn tehdyksi sekä merkitä käyttämänsä ajan ja varaosat sekä tekniset havainnot.

Jos pilviratkaisussa on mukana laitteiden valmistaja ja omistaja, kumpikin voi saada Pesosen mukaan hyötyä: laitevalmistaja voi tarjota kattavat ajantasaiset laitetiedot varaosaluetteloineen ja huolto-ohjelmineen ja vastaavasti saada arvokasta käyttötietoa esimerkiksi laitteidensa vikaantumisesta.

Uusimmat artikkelit

27.12.2024 | Alan Uutiset

Wärtsilän toimittaa Tornion Voimalle Suomen ensimmäinen sähköjärjestelmää tasapainottava moottorivoimalaitoksen

"Moottoriteknologialla on paras keskimääräinen hyötysuhde tämäntyyppisissä toimintaolosuhteissa"toteaa Wärtsilä Energyn Afrikan ja Euroopan johtaja Kenneth Engblom. Voimalaitos käyttää pääpolttoaineena maakaasua ja tuotannossa voidaan myöhemmin siirtyä käyttämään uusiutuvaa energiaa.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.