https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 14.11.2022

Ecomondo-messuilta haetaan hyviä kontakteja

Italian Riminissä pidetyillä Ecomondo-messuilla oli myös useampia suomalaisedustajia. Messujen tärkeintä antia oli uusien kontaktien luomien ja tavarantoimittajien tapaaminen. Kansainväliset messut voivat olla kohtaamispaikka jopa suomalaistoimijoiden välillä.

20221109_142549

Ecomondo-messut järjestettiin tänä vuonna 25. kerran.

Teollisuuden kiertotalouteen keskittyvät Ecomondo-messut järjestettiin tänä syksynä 25. kerran Italian Riminissä. Messuille osallistui noin 1400 näytteilleasettajaa. Vierailijoita oli jopa 40 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna ja 15 prosenttia enemmän kuin ennen koronaa. Kaiken kaikkiaan kansainvälisillä messuille osallistuttiin 90 eri maasta.

Neljään valtavaan messuhalliin oli koottu niin jätteiden, kierrätyksen, biotalouden kuin veden talteenotonkin uusimmat ratkaisut, laitteet ja palvelut. Lisäksi neljä päivää kestäneillä messuilla kuultiin useita seminaareja. Myös itse messuhalleissa käytiin niin esiintymislavoilla kuin osastoillakin pieniä paneeleita ja esiteltiin uusia innovaatioita.

Paikalla oli myös useita suomalaisedustajia. Suomalaisryhmien sisälläkin syntyi mielenkiintoisia kontakteja ja jopa suoria kauppoja tai yhteistyöajatuksia. Uudet kontaktit olivatkin messujen tärkeintä antia.

Sieppaa

Messujen kierrätysteema näkyi myös osastojen rakennusmateriaaleissa.

Elektroniikkajätteiden purkuun ja kierrätykseen keskittyneen Tramel Oy:n Harri Niukkanen kertoi tulleensa messuille niin sanotusti ostohousut jalassa. Erityisesti pienelektroniikan kierrätykseen keskittyneessä yhtiössä on tutkittu litium-akkujen purkua ja etsitään siihen soveltuvaa laitetta.

- Valmista, suoraan meidän tarpeisiin soveltuvaa laitetta ei ole kenelläkään, mutta kävin useita mielenkiintoisia keskusteluja sellaisten edustajien kanssa, joilla olisi mahdollisuus lähteä sopivaa laitteistoa valmistamaan, Niukkanen sanoo.

Marakon konsernin toimitusjohtaja Kaj Koskela kävi messuilla useammankin kiinnostavan keskustelun. Messuilta löytyi potentiaalisia murskaamo- ja purkutyölaitteiden valmistajia.

- Sähköiset koneet tulevat lähitulevaisuudessa korvaamaan öljykäyttöiset hydrauliikkakoneet kokonaan. Olemme kiinnostuneita erityisesti pienistä murskaamolaitteista, Koskela mainitsee.

TP2

Hyviä kontakteja syntyi myös toiseen suuntaan. Uusioaines Oy:n Pasi Mäntynen tapasi messujen toisen päivän aikana kymmenkunta potentiaalista yhteistyökumppania.

- Myös meidän vaahtolasimurskes herätti kiinnostusta.

Messuilla harvoin tehdään varsinaista kauppaa, vaan kyse on enemmän tapaamisista, ennakkoon neuvoteltujen kauppojen lukkoon lyömisestä tai uusien neuvottelujen käynnistämisestä.

Teksti ja kuvat: Tiina Parikka

Uusimmat artikkelit

Wärtsilän ja 200 yrityksen yhteistyöprojekti kehittää autonomisia nollapäästöisiä tasapainotusratkaisuja energiasiirtymää varten

Projektin tavoitteena on tarjota joustavia autonomisia voimalaitoskonsepteja, jotka pystyvät toimimaan 100 prosentin e-polttoaineella, kuten vihreällä vedyllä ja sen johdannaisilla, vuoden 2028 loppuun mennessä.

22.2.2024 | Alan Uutiset

Outokumpu sijoittui ensimmäiseksi ruostumattoman terästeollisuuden ja suomalaisyritysten keskuudessa Corporate Knightin Clean200- listauksessa

Kaiken kaikkiaan Clean200-yritykset tekivät vastuullista liikevaihtoa yli 2,2 biljoonaa dollaria vuonna 2022. Kestävän liiketoiminnan osuus oli keskimäärin 54,7 prosenttia yritysten kokonaisliikevaihdosta.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

LUT-yliopisto rakentaa osaamiskeskittymän ennätyksellisellä viiden miljoonan lahjoituksella

Yrittäjäpariskunta Jalo ja Anja Paanasen LUT yliopistolle tekemä lahjoitus on tiettävästi suurin yksityislahjoitus suomalaiselle yliopistolle. Lahjoituksella lisätään myynnin perus- ja täydennyskoulutusta.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.