https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 14.11.2022

Ecomondo-messuilta haetaan hyviä kontakteja

Italian Riminissä pidetyillä Ecomondo-messuilla oli myös useampia suomalaisedustajia. Messujen tärkeintä antia oli uusien kontaktien luomien ja tavarantoimittajien tapaaminen. Kansainväliset messut voivat olla kohtaamispaikka jopa suomalaistoimijoiden välillä.

20221109_142549

Ecomondo-messut järjestettiin tänä vuonna 25. kerran.

Teollisuuden kiertotalouteen keskittyvät Ecomondo-messut järjestettiin tänä syksynä 25. kerran Italian Riminissä. Messuille osallistui noin 1400 näytteilleasettajaa. Vierailijoita oli jopa 40 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna ja 15 prosenttia enemmän kuin ennen koronaa. Kaiken kaikkiaan kansainvälisillä messuille osallistuttiin 90 eri maasta.

Neljään valtavaan messuhalliin oli koottu niin jätteiden, kierrätyksen, biotalouden kuin veden talteenotonkin uusimmat ratkaisut, laitteet ja palvelut. Lisäksi neljä päivää kestäneillä messuilla kuultiin useita seminaareja. Myös itse messuhalleissa käytiin niin esiintymislavoilla kuin osastoillakin pieniä paneeleita ja esiteltiin uusia innovaatioita.

Paikalla oli myös useita suomalaisedustajia. Suomalaisryhmien sisälläkin syntyi mielenkiintoisia kontakteja ja jopa suoria kauppoja tai yhteistyöajatuksia. Uudet kontaktit olivatkin messujen tärkeintä antia.

Sieppaa

Messujen kierrätysteema näkyi myös osastojen rakennusmateriaaleissa.

Elektroniikkajätteiden purkuun ja kierrätykseen keskittyneen Tramel Oy:n Harri Niukkanen kertoi tulleensa messuille niin sanotusti ostohousut jalassa. Erityisesti pienelektroniikan kierrätykseen keskittyneessä yhtiössä on tutkittu litium-akkujen purkua ja etsitään siihen soveltuvaa laitetta.

- Valmista, suoraan meidän tarpeisiin soveltuvaa laitetta ei ole kenelläkään, mutta kävin useita mielenkiintoisia keskusteluja sellaisten edustajien kanssa, joilla olisi mahdollisuus lähteä sopivaa laitteistoa valmistamaan, Niukkanen sanoo.

Marakon konsernin toimitusjohtaja Kaj Koskela kävi messuilla useammankin kiinnostavan keskustelun. Messuilta löytyi potentiaalisia murskaamo- ja purkutyölaitteiden valmistajia.

- Sähköiset koneet tulevat lähitulevaisuudessa korvaamaan öljykäyttöiset hydrauliikkakoneet kokonaan. Olemme kiinnostuneita erityisesti pienistä murskaamolaitteista, Koskela mainitsee.

TP2

Hyviä kontakteja syntyi myös toiseen suuntaan. Uusioaines Oy:n Pasi Mäntynen tapasi messujen toisen päivän aikana kymmenkunta potentiaalista yhteistyökumppania.

- Myös meidän vaahtolasimurskes herätti kiinnostusta.

Messuilla harvoin tehdään varsinaista kauppaa, vaan kyse on enemmän tapaamisista, ennakkoon neuvoteltujen kauppojen lukkoon lyömisestä tai uusien neuvottelujen käynnistämisestä.

Teksti ja kuvat: Tiina Parikka

Uusimmat artikkelit

29.11.2022 | Alan Uutiset

Wärtsilä liittoutuu suomalaisen Hycamiten kanssa vetytuotannon kehittämiseksi

Konseptissa hyödynnetään olemassa olevaa LNG-infrastruktuuria.

Tutkimus todistaa: aggregaattien päästöistä eroon kannettavalla virtalähteellä

Tuore EU-rahoitteinen tutkimus osoittaa kannettavien virtalähteiden päästövähennys- ja kustannusäästöpotentiaalin.

Stora Enso uudisti Imatran tehtaiden puunkäsittelyn – vettä kuluu 500 miljoonaa litraa vähemmän vuodessa

Stora Enson Imatran tehtaiden käyttämät puut kuoritaan ja haketetaan keskitetysti Kaukopään tehtaan kolmella kuorintalinjalla.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.

Viranomaiselta hyväksyntä: Helen siirtää käyttö- ja kunnossapitopalveluita Enersenselle

Helen ostaa palvelut jatkossa Enersense IN Oy:ltä. Sopimuksen kesto on vähintään neljä vuotta.

19.8.2022 | Tutkimus ja koulutus

Koulutusyhteistyöllä henkilöstön hyvinvointia

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.