Alan Uutiset | 2.7.2020

Energia 2020 - innovaatiokilpailu avattu

Grid.vc on järjestämässä innovaatiokilpailua vuoden suurimmassa energia-alan tapahtumassa. Finaaliin selviävät start-up yritykset pääsevät esittelemään energia-alaa uudistavia ratkaisujaan Energia 2020 - messujen Tulevaisuus-lavalla koko toimialan päättäjille.

Energia2020_pvm_vari_CMYK_res72

Energia 2020 -tapahtuma järjestetään 20.-22.10. Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. Joka toinen vuosi järjestettävä Suomen suurin energia-alan tapahtuma yhdistää energiantuotannon, sähkönsiirron ja energian varastoinnin, energian käyttäjät sekä ympäristöalan ja kiertotalouden ja kiinteistöjen päättäjät saman katon alle. Tänä vuonna tapahtuma esittelee kestäviä, älykkäitä, tuotantotehokkaita ja moderneja ratkaisuja energia-alan murrokseen.

Grid.vc:n organisoimassa innovaatiokilpailussa haetaan ratkaisuja, joilla on suuri liiketoimintapotentiaali ja vaikuttavuus energiajärjestelmän murroksen edistäjänä. Kilpailun raadissa on mukana muun muassa energia-alan tärkeimpiä pääomasijoittajia: Grid.vc:n lisäksi Helen Ventures, Voima Ventures sekä Business Finland ja Valkea-kiihdyttämö.

Raati valitsee osallistujien joukosta 3-5 finalistia, jotka pääsevät esittelemään liikeideaansa Tulevaisuus-lavalla koko messuyleisölle sekä keskustelemaan mahdollisesta sijoituksesta kilpailun raadissa edustettuna olevien pääomasijoittajien kanssa. Finalistien joukosta yleisön ja raadin yhteisäänillä valittava Energiamessut 2020-innovaatiokilpailun voittaja saa Suomen Messusäätiön myöntämän 5000 euron palkinnon.

Kunnossapitoyhdistys Promaint ry mukana Energia 2020 -tapahtumassa

Energia 202o -tapahtuman aikana järjestetään Energiapäivä yhdessä World Energy Council Finlandin kanssa sekä yhdessä Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n kanssa Energiakongressi. Lisäksi tapahtuman aikana järjestetään myös Tutkimuksesta isoksi liiketoiminnaksi -innovaatiopaneeli, missä keskustellaan tutkimuslähtöisten ideoiden ja ratkaisujen kaupallistamisesta ja skaalaamisesta isoksi liiketoiminnaksi.

Yksi mielenkiintoisista messulavaohjelmista on innovaatiokilpailu yrityksille, jotka hakevat rahoitusta ensimmäiselle tuotteelleen tai innovaatiolleen. Innovaatiokilpailussa haetaan ratkaisuja, joilla on suuri liiketoimintapotentiaali ja samalla iso vaikuttavuus energiajärjestelmän murroksen edistäjänä. Innovaatiolla tulee ratkaista jonkin asiakasryhmän polttavia ongelmia tai tarpeita – ja olla yksi keskeinen elementti tulevaisuuden energiajärjestelmässä.

Kolmen päivän aikana tapahtumaan on odotettavissa kaikki Suomen merkittävimmät energia-alan ammattilaiset, satoja näytteilleasettajia ja tuhansia tapahtumakävijöitä kaukaa ja läheltä.

Lue lisää tapahtumasta: www.energiamessut.fi

Grid.vc:n organisoimaan innovaatiokilpailuun voi ilmoittautua Grid.vc:n sivuilla olevalla lomakkeella 31.8. mennessä:

https://grid.vc/energiamessut2020/

Uusimmat artikkelit

K-kauppojen aurinkovoimaloilla ennätystehot touko-kesäkuussa

K-kauppojen aurinkovoimaloiden yli 40 000 aurinkopaneelia tuottivat touko-kesäkuussa ennätykselliset yli 3 000 MWh puhdasta aurinkosähköä. Kokonaisuudessa tuotettu määrä vastaa noin 5 000 pakastealtaan vuotuista sähkönkulutusta. Parhaimmassa tapauksessa aurinkovoimalla pystytään kattamaan valtaosa kaupan päivittäisestä sähkötarpeesta. 

7.8.2020 | Alan Uutiset

Tullin ennakkotilasto: Viennin syöksy pysähtyi kesäkuussa

Suomen tavaraviennin arvo oli 4,5 miljardia euroa kesäkuussa, eli 15,4 prosenttia vuoden takaista vähemmän. Tilanne kuitenkin koheni toukokuusta.

Saksalaisjätti Schaeffler lanseeraa suomalaisen partneriverkoston avulla kehitetyn kunnonvalvontajärjestelmän

Saksalainen auto- ja teollisuusalan yritys Schaeffler on toteuttanut kunnonvalvontajärjestelmänsä OPTIME:n suomalaisen partneriverkoston avulla. Saksalaisyhtiö on jo aikaisemmin perustanut tuotekehitystiimin Suomeen ja nyt yhteistyöllä luotua tuotetta lanseerataan kaupallisesti.

EVA: Talouskriisi on suomalaisten suurin uhka

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n julkaisemassa tutkimuksessa kysyttiin, kuinka uhkaavina suomalaiset pitävät maailmalla ja Suomessa tapahtuvia konflikteja ja kriisejä omalle ja läheistensä turvallisuudelle. Eniten pelkoa suomalaisissa herätti uusi laajamittainen talouskriisi (77 prosenttia vastaajista) sekä toiseksi eniten pandemiat ja tartuntataudit (72 prosenttia vastaajista).

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.