https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 8.4.2021

Energia-ala palkkaa ison joukon nuoria kesätöihin koronatilanteenkin keskellä

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n yrityskyselyn mukaan energia-alan yritykset palkkasivat viime kesänä keskimäärin 13 prosenttia kesätyöntekijöitä yritysten henkilöstömäärästä. Valtaosa energiayhtiöistä aikoo palkata kesällä 2021 vähintään saman verran nuoria kuin viime kesänä: 15 prosenttia yrityksistä palkkaa jopa enemmän kesätyöntekijöitä kuin viime vuonna.

iStock-1129609340

- Kun otetaan huomioon, että energia-alan yhtiöitä on hyvin monenlaisia ja ala työllistää suoraan 15 000 henkilöä, on yli 2000 kesätyöpaikkaa merkittävä ponnistus näin vaikeina aikoina, toteaa Energiateollisuus ry:n työelämäasiantuntija Maiju Korhonen lehdistötiedotteessa.

Energia-ala on kriittinen toimitus- ja huoltovarmuuden kannalta. Tuotantolaitoksilla on jo vuoden ajan ollut voimassa tiukat poikkeusjärjestelyt ja varotoimenpiteet henkilöstön suojaamiseksi ja energian toimitusvarmuuden turvaamiseksi.

- Koronatilanne on aiheuttanut varsinkin henkilöstöhallinnolle paljon lisätyötä. Silti yritykset haluavat tarjota nuorille kesätyömahdollisuuksia kuten ennenkin ja osa palkkaa selkeästi jopa enemmän. Lukuisat energiayhtiöt kantavat nyt yhteiskuntavastuuta, Korhonen sanoo.

Esimerkiksi Lahti Energia on 220 hengen kaukolämpöä, sähköverkkopalvelua ja räätälöityjä energiaratkaisuja tarjoava energiakonserni, joka palkkaa tulevana kesänä 25 työntekijää.

- Kesätyöpaikkojen tarjoaminen alueen nuorille on meille tärkeää myös poikkeusaikana. Haluamme kannustaa nuoria energia-alan merkityksellisiin tehtäviin ja houkutella samalla uusia osaajia meille töihin. Olemme myös mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, sanoo Lahti Energian talousjohtaja Marjut Kurvinen.

EK haastoi tammikuussa jäsenyrityksensä mukaan kesätyötalkoisiin, jonka tavoitteena on nostaa elinkeinoelämän kesätyöpaikkojen määrää 100 000:een viime kesän 80 000:sta. 

- Energia-alan yritykset osallistuvat näihin talkoisiin laajalla rintamalla. Ala haluaa tarjota nuorille kiinnostavia ja mielekkäitä työllistymismahdollisuuksia nyt ja jatkossa, Korhonen sanoo.

Uusimmat artikkelit

Oululainen Samat Nordic investoi jättihankkeeseen Haminassa

Ranskalaiseen Samat -konserniin kuuluva Samat Nordic Oy investoi yhteensä 15 miljoonaa euroa uuden säiliöterminaalin rakentamiseen Haminan satamaan. Kyseessä on yhteistyö Fintoilin mäntyöljyjalostamon kanssa, jonka välittömään läheisyyteen myös Samat Nordicin säiliöterminaali rakentuu.

22.4.2021 | Alan Uutiset

Keliber päivitti Kokkolan kemiantehtaan prosessia ja YVA-selostusta

Keliber Oy:n suunnitteleman Kokkolan litiumkemiantehtaan prosessia on kehitetty sen jälkeen, kun ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA) arviointiselostus valmistui 6.3.2020. Yhtiö on nyt päivittänyt YVA-selostusta vastaamaan nykyistä hankesuunnitelmaa. Prosessiin tehdyt muutokset koskevat sekä poistovesien että sivuvirtana muodostuvan analsiimihiekan käsittelyä. 

22.4.2021 | Tutkimus ja koulutus

Energiapuun mittauksessa mittauslain vaatimukset tahtovat unohtua

Kuluvan talven aikana virallisille mittaajille on tullut useita energiapuun mittausta koskeneita yhteydenottoja. Keskeiset ongelmat liittyvät mittauksesta sopimiseen, itse mittaamiseen ja mittalaitteiden omavalvontaan. Energiapuun käytön lisääntyessä ja hinnan noustessa taloudelliset intressit kasvavat, jolloin lainmukaisen mittauksen merkitys korostuu.

Uusi ohje rakennustyömaille koronariskin arviointiin

Rakennusalalle on laadittu ohje koronatartuntojen riskien arvioinnin tueksi. Ohjeen mukaan rakennustyömaalla päätoteuttaja on velvollinen laatimaan yleisen riskien arvioinnin. Kaikkien rakennustyömaalla työskentelevien on noudatettava arviointiin perustuvia toimenpiteitä. Työmaan muut työnantajat arvioivat lisäksi oman toimintansa riskit.

Älyrenkailla varustetut robottiautot tekevät tuloaan

Tulevaisuudessa autonomisten autojen renkaissa korostuvat perinteisten rengasominaisuuksien, kuten märkäpidon, lisäksi älykkäät ominaisuudet. Renkaiden sensoriteknologian avulla saadaan aiempaa enemmän tietoa olosuhteista ja niiden muutoksista.

18.3.2021 | Kumppaniartikkeli

Nykyaikaiset voiteluaineet avohammaskäyttöjen voiteluun

Erilaiset avohammaskäytöt – niin meesauuneissa, pulppereissa, kuula- ja tankomyllyissä kuin kiertouuneissa – altistuvat ankarille käyttöolosuhteille. Käyttölaitteiden suunnittelussa ja valmistuksessa on kuitenkin saavutettu huomattavia parannuksia viime vuosikymmenien aikana.

Rikkipesurit taas kannattavia

Vähärikkisen ja tavallisen raskaan polttoöljyn välinen hintaero on markkinoilla jälleen kasvanut, mistä on seurannut, että rikkipesureihin investoineiden laivanomistajien kilpailukyky rahtimarkkinoilla on huomattavasti kohentunut.