https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 28.5.2018

Energia-ala työllistää kesällä aiempaa enemmän nuoria ja opiskelijoita

Energia-ala työllistää tänä kesänä yhteensä yli 1 600 nuorta. Alaa edustavan Energiateollisuuden (ET) kyselyn mukaan yritykset palkkaavat nyt keskimäärin 14 kesätyöntekijää, kun viime vuonna keskiarvo oli noin 13 kesätyöntekijää.

electrician

- Vaikka energia-ala ei ole kaikilta kovin suhdanneherkkä, talouden tilanteen kohentuminen näkyy erityisesti projektien lisääntymisenä, toteaa Energiateollisuuden työelämäasiantuntija Maiju Korhonen.

Samaan aikaan kun energia-alan kesätyö- ja harjoittelupaikkojen määrä on kasvussa, ala kärsii osaajapulasta.

- Yritysten on entistä vaikeampaa löytää työntekijöitä, heitä ei vain ole tarjolla työmarkkinoilla, Korhonen kertoo.

Pulaa on erityisesti ICT-osaajista, työnjohtajista, asentajista ja insinööreiksi kouluttautuneista.

Energiateollisuuden huhti–toukokuun jäsenkyselyssä yritykset ilmoittavat palkkaavansa kesäksi noin 1 500 kesätyöntekijää ja harjoittelijaa sekä Tutustu työelämään ja tienaa –ohjelmassa 125 koululaista.

Opinnäytetyönsä työelämässä tekeviä yritykset arvioivat palkkaavansa kuluvan vuonna vähintään 170. Noin puolet 116:sta kyselyyn vastanneesta energia-alan yrityksestä aikoo tai on jo palkannut lopputyöntekijöitä ammattikorkeakouluista tai yliopistoista. 

- Useat yritykset ilmoittivat, että lopputöiden tekijöitä otettaisiin lisää heti, jos löydetään sopivia, Korhonen kertoo.

Vain 9,5 prosenttia vastaajista kertoi aikeesta palkata aiempaa vähemmän kesätyöntekijöitä ja harjoittelijoita.

- Syyksi ilmoitettiin muun muassa ulkopuolisten urakoitsijoiden käyttö tai yritysjärjestelyt. Vastaukset osoittavat trendin, jonka mukaan energia-alan työllistämisvaikutus on nyt vahva ja työllistyminen tapahtuu palvelu- ja alihankintayrityksiin.

- Kesätyöt ja harjoittelut ovat merkittävä rekrytointikanava energia-alan yrityksille. Ne ovat myös tärkeä osa yhteiskuntavastuun toteuttamista, kun alan merkitys avautuu nuorille työn kautta, sanoo Energiateollisuuden asiantuntija Maiju Korhonen.

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.