https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 28.5.2018

Energia-ala työllistää kesällä aiempaa enemmän nuoria ja opiskelijoita

Energia-ala työllistää tänä kesänä yhteensä yli 1 600 nuorta. Alaa edustavan Energiateollisuuden (ET) kyselyn mukaan yritykset palkkaavat nyt keskimäärin 14 kesätyöntekijää, kun viime vuonna keskiarvo oli noin 13 kesätyöntekijää.

electrician

- Vaikka energia-ala ei ole kaikilta kovin suhdanneherkkä, talouden tilanteen kohentuminen näkyy erityisesti projektien lisääntymisenä, toteaa Energiateollisuuden työelämäasiantuntija Maiju Korhonen.

Samaan aikaan kun energia-alan kesätyö- ja harjoittelupaikkojen määrä on kasvussa, ala kärsii osaajapulasta.

- Yritysten on entistä vaikeampaa löytää työntekijöitä, heitä ei vain ole tarjolla työmarkkinoilla, Korhonen kertoo.

Pulaa on erityisesti ICT-osaajista, työnjohtajista, asentajista ja insinööreiksi kouluttautuneista.

Energiateollisuuden huhti–toukokuun jäsenkyselyssä yritykset ilmoittavat palkkaavansa kesäksi noin 1 500 kesätyöntekijää ja harjoittelijaa sekä Tutustu työelämään ja tienaa –ohjelmassa 125 koululaista.

Opinnäytetyönsä työelämässä tekeviä yritykset arvioivat palkkaavansa kuluvan vuonna vähintään 170. Noin puolet 116:sta kyselyyn vastanneesta energia-alan yrityksestä aikoo tai on jo palkannut lopputyöntekijöitä ammattikorkeakouluista tai yliopistoista. 

- Useat yritykset ilmoittivat, että lopputöiden tekijöitä otettaisiin lisää heti, jos löydetään sopivia, Korhonen kertoo.

Vain 9,5 prosenttia vastaajista kertoi aikeesta palkata aiempaa vähemmän kesätyöntekijöitä ja harjoittelijoita.

- Syyksi ilmoitettiin muun muassa ulkopuolisten urakoitsijoiden käyttö tai yritysjärjestelyt. Vastaukset osoittavat trendin, jonka mukaan energia-alan työllistämisvaikutus on nyt vahva ja työllistyminen tapahtuu palvelu- ja alihankintayrityksiin.

- Kesätyöt ja harjoittelut ovat merkittävä rekrytointikanava energia-alan yrityksille. Ne ovat myös tärkeä osa yhteiskuntavastuun toteuttamista, kun alan merkitys avautuu nuorille työn kautta, sanoo Energiateollisuuden asiantuntija Maiju Korhonen.

Uusimmat artikkelit

30.12.2024 | Alan Uutiset

Selvitys: Valtaosa pohjoismaisten puolustusteknologiayritysten pääomarahoituksesta päätyy Suomeen

Danske Bankin ja Dealroomin tekemän pohjoismaisen selvityksen mukaan erityisesti avaruus- ja kvanttiteknologia-startupit vetävät rahoitusta Suomeen. Viidessä vuodessa kotimaiset yritykset ovat keränneet pääomaa yli miljardi dollaria.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.