https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 9.1.2023

Enersenselle ensimmäinen merituulivoimaprojekti

Yhtiö toimittaa rakennekomponentteja merituulivoimaloiden muuntamoasemiin tanskalaiselle Bladt Industries AS:lle.

iStock-1139657496

Merituulivoimakapasiteetin odotetaan kaksinkertaistuvan seuraavan viiden vuoden aikana ja kokonaismarkkinapotentiaaliksi arvioidaan yli 100 miljardia euroa.

Enersense kertoo ottaneensa ensimmäisen merkittävän askeleen yhtiön merituulivoimastrategian toteuttamisessa. 

Tanskalainen Bladt Industries AS tilaa Enersenseltä rakennekomponentit kolmen merituulivoimalan muuntamoasemiin. Projekti käynnistetään työkuvasuunnittelulla ja komponentit toimitetaan useassa erässä vuoden 2023 neljännen vuosineljänneksen ja vuoden 2024 toisen vuosineljänneksen välisenä aikana.  

– Yhtenä Enersensen kasvustrategian kolmesta keihäänkärjestä ovat merituulivoimaloiden jalustat. Merituulivoiman markkinapotentiaali on huomattava. Euroopan merituulivoimakapasiteetin odotetaan kaksinkertaistuvan seuraavan viiden vuoden aikana ja kokonaismarkkinapotentiaaliksi arvioidaan yli 100 miljardia euroa, Enersensen toimitusjohtaja Jussi Holopainen sanoo.

Merituulivoimaloiden muuntamoasemien rakennekomponentit valmistetaan yhtiön Mäntyluodon tuotantotiloissa ja kuljetetaan Tanskaan Enersensen omalla proomulla. Projekti työllistää parhaimmillaan arviolta noin 300 henkilöä.  

– Olemme noin vuoden panostaneet Enersense Offshoren ylösajoon, ja tämä ensimmäinen merituulivoimaprojekti on meille vahva osoitus kilpailukyvystämme ja kyvykkyydestämme merituulivoimajalustojen valmistajana. Olemme erittäin tyytyväisiä, että johtava eurooppalainen merituulivoimaloiden jalustatoimittaja Bladt Industries on valinnut meidät kumppanikseen ja kiitämme heitä luottamuksesta, Holopainen jatkaa. 

Hän toteaa panostuksien jatkuvan yhtiön markkina-aseman vahvistamiseksi uudella liiketoiminta-alueellamme. 

– Samalla haemme uutta liiketoimintaa myös maatuuli- ja aurinkovoimasta sekä päästöttömästä liikenteestä.

Bladt Industries on johtava eurooppalainen merituulivoimaloiden jalustatoimittaja, joka on laajalti mukana merituulivoimahankkeissa maailmanlaajuisesti. 

Uusimmat artikkelit

Kierrätysalumiinilla riittää kysyntää - Kuusakoski investoi uuteen tuotantolinjaan

Kuusakoski etsii kasvua ja kasvattaa kapasiteettiaan. Investointi nostaa Heinolan kierrätystehtaan ei-magneettisten metallien prosessoinnin kokonaiskapasiteettia 50 prosentilla.

31.1.2023 | Alan Uutiset

Stora Enso teki historiallisen tuloksen viime vuonna

Konsernin hyvät kasvuluvut kuitenkin hiipuivat viimeisellä vuosineljänneksellä. Tamän vuoden tuloksen ennustetaan jäävän heikommaksi.

Valmet kehitti uuden meesauunin liekin profilointisovelluksen sellutehtaille

Sovellus välittää reaaliaikaista tietoa meesauunin liekin lämpötilasta ja profiilista.

Tutkimus todistaa: aggregaattien päästöistä eroon kannettavalla virtalähteellä

Tuore EU-rahoitteinen tutkimus osoittaa kannettavien virtalähteiden päästövähennys- ja kustannusäästöpotentiaalin.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.

19.8.2022 | Tutkimus ja koulutus

Koulutusyhteistyöllä henkilöstön hyvinvointia

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.