https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 27.2.2018

Euroopan suurin robotiikka-alan tapahtuma järjestetään Tampereella

Lentäviä ja uivia robotteja, robottien hyödyntäminen hankalissa paikoissa, ihmisen ja robotin yhteistyö. Muun muassa näistä teemoista kuullaan European Robotics Forumissa (ERF) Tampereella. Maaliskuussa järjestettävään tapahtumaan odotetaan saapuvan noin 800 alan asiantuntijaa ympäri Eurooppaa.  

euroboticsF

ERF-konferenssisarja on robotiikka-alan suurin eurooppalainen ammattilaisten, tutkijoiden ja yritysten vuosittainen kohtaamispaikka. Tampereella, kolmepäiväisessä konferenssissa käsitellään ajankohtaisia teknisiä ja yhteiskunnallisia teemoja. Näitä ovat esimerkiksi ihmisen ja robotin välinen yhteistyö sekä robotiikan mahdollisuudet uudistaa teollisuuden tuotantokykyä ja erilaisia palvelutehtäviä.  

Päivillä on runsaasti kiinnostavia puheenvuoroja ja keskusteluja. Esimerkiksi Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) projektipäällikkö Jussi Aaltonen esittelee Maritime-workshopissa TTY:ssä kehitettyä, ainutlaatuista sukeltavaa robottia. Robottia hyödynnetään hylättyjen, vedellä täytettyjen kaivosten mineraalivarantojen tutkimuksessa.

Tokion yliopiston professori Hajime Asama kertoo, kuinka robotteja on käytetty Japanissa vuonna 2011 tapahtuneen Fukusiman ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen voimalan korjaustöissä.

VTT:n Senior Scientist Marketta Niemelän vetämässä workshopissa pohditaan, miten rakentaa palvelurobotiikan liiketoimintaa ja innovaatioekosysteemejä. Niemelä työskentelee Aalto-yliopiston koordinoimassa Rose-hankkeessa, jossa tutkitaan robottien ja hyvinvointipalvelujen tulevaisuutta yhteistyössä palvelujen tuottajien ja asiakkaiden kanssa.

Tapahtumassa ovat näyttävästi esillä myös alan yritykset. Esimerkiksi Sandvik esittelee tapahtumassa kaivosten äärimmäisissä oloissa työskenteleviä autonomisia työkoneita, joiden robotiikkaa on kehitetty yhteistyössä TTY:n kanssa.   

Robotiikka tutuksi koululaisille

Myös lapset ja nuoret on huomioitu tapahtumassa. TTY ja Suomen Robotiikkayhdistys ry tarjosivat robotiikasta kiinnostuneille koululais- ja lukiolaisryhmille mahdollisuuden päästä tutustumaan konferenssin näytteilleasettajiin ja alan viimeisimpään teknologiaan. Tapahtuma kiinnosti kouluja, ja paikat varattiin nopeasti täyteen.

Suomen ja Tampereen osaaminen esillä

Suomen Robotiikkayhdistyksen puheenjohtaja Jyrki Latokartano näkee foorumin tarjoavan erinomaisen mahdollisuuden suomalaisen robotiikan ja liitännäisten teknologioiden kehittäjien ja käyttäjien kokoontumiseen sekä lisätä alan tunnettuutta ja yleistä hyväksyntää. Avoin ja yhteisöllinen tapahtuma mahdollistaa verkostoitumisen alan huippujen kanssa.

- Toivon, että suomalainen robotiikkayhteisö ja julkishallinto hyödyntävät tämän ainutkertaisen mahdollisuuden esitellä sekä suomalaista osaamista että robotiikan yleistymistä mahdollistavaa säädösympäristöä alan toimijoille ympäri maailman. Nyt jos koskaan on aika nostaa suomalainen osaaminen maailman kartalle myös robotiikassa.

TTY:n teknisten tieteiden tiedekunnan dekaani Pauli Kuosmanen toteaa robotiikan kehityksen olevan yhteiskuntaamme suuresti muokkaava muutosvoima.

- Haluamme olla edelläkävijöitä robotiikassa. TTY:n tutkimus ja yrityskontaktit ovat maailman huippuluokkaa. Tärkeän konferenssin saaminen Tampereelle on merkittävä mahdollisuus markkinoida osaamistamme ja luoda elintärkeitä yhteistyösuhteita.

TTY:n materiaalia käsittelevien, liikkuvien, lentävien ja uivien robottien tutkimus ja opetus laajuudessaan on Suomen merkittävin. TTY aloitti myös uuden robotiikan pääainekokonaisuuden viime syksynä. Loppukäyttäjien tarpeiden tunnistaminen ja teollisuuden tarpeiden täyttäminen ovat asioita, jotka korostuvat yhä enemmän myös EU:n seuraavissa tutkimusohjelmissa.

ERF-konferenssisarjaa hallinnoi euRobotics-yhteisö Belgiasta. Tänä vuonna tapahtuman järjestämisestä vastaa Suomen robotiikkayhdistys yhteistyössä Tampereen teknillisen yliopiston kanssa. Ensimmäisen kerran European Robotics Forum järjestettiin San Sebastianissa vuonna 2010, jonka jälkeen siitä on tullut suosituin robotiikan verkostoitumispaikka Euroopassa.

European Robotics Forum 2018
Aika: 13.–15.3.2018
Paikka: Tampere-talo
Lisätiedot ja ohjelma:  https://www.eu-robotics.net/robotics_forum/

Uusimmat artikkelit

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

12.4.2024 | Alan Uutiset

Volvo Cars käyttää biokaasua ensimmäisessä ilmastoneutraalissa tehtaassaan Kiinassa

Volvon tehdas Taizhoussa on siirtynyt käyttämään biokaasua. Taizhou on toinen Volvon ilmastoneutraali autotehdas Göteborgissa sijaitsevan Torslandan-tuotantolaitoksen jälkeen.

SSAB:n vihreä energian jätti-investointi meni Ruotsiin, Raahen terästehtaan vuoro myöhemmin

Uusi huippumoderni fossiilivapaan teräksen minimill-tuotantolaitos rakennetaan Ruotsiin. Tehtaan uudistus vähentää Ruotsin hiilidioksidipäästöjä seitsemän prosenttia. SSAB kertoo liiketoiminnallisten syiden puoltaneen hankkeen etenemistä seuraavaksi Luulajan tehtaassa.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.