Alan Uutiset | 1.10.2019

ExxonMobil valitsi Öljycenterin kumppanikseen Suomessa

ExxonMobil ja Öljycenter ovat vahvistaneet yhteistyötään solmimalla virallisen yhteistyösopimuksen. Sopimus pitää sisällään teollisuuden, raskaankaluston sekä merenkulun voiteluaineita ja palveluita. Sopimus on ainutlaatuinen Suomessa, sillä ExxonMobililla ei aiemmin ole ollut virallista yhteistyökumppania teollisuuden voiteluaineiden puolella kotimaassa.

blur-bright-bubble-209513

ExxonMobil Finland Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Stenros näkee voiteluaineiden puolella paljon kasvupotentiaalia niin Suomen kuin Euroopan markkinoilla.

- Kartoitimme useita eri yhtiöitä etsiessämme luotettavaa tahoa kumppaniksemme. Valitsimme Öljycenterin sen pitkän kokemuksen ja perheyrityksen arvopohjan vuoksi. Öljycenter on erittäin kasvuhakuinen toimija, jolla on pitkän tähtäimen tulevaisuusstrategia. Yhtiö sopii kaikin puolin erinomaisesti toivomaamme bisnesportfolioon, Stenros toteaa.

Suomi on kokonaisuudessaan ollut ExxonMobilille vahva markkina-alue niin ajoneuvojen kuin teollisuuden eri toimialoilla. Suomessa jo vuodesta 1906 lähtien toimineella ExxonMobililla on Naantalissa Pohjoismaiden suurin voiteluainetehdas. Vuonna 2018 päättyneen laajennusinvestoinnin myötä tehtaan kapasiteetti kaksinkertaistui.

Öljycenter ennustaa yhteistyön jatkavan yrityksen kasvua

Tamperelaisen Öljycenterin juuret ulottuvat yli 40 vuoden päähän. Liiketoimintaansa viime vuosina kasvattanut yhtiö on tehnyt ExxonMobilin kanssa pitkään yhteistyötä jo ennen virallisen kumppanuuden solmimista.

- Olemme hyvin ylpeitä ja otettuja ExxonMobilin meille osoittamasta luottamuksesta. Meillä on alasta ja toimintakentästä vuosikymmenten kokemus, ja tavoitteemme on olla Suomen johtava teollisten voiteluaineiden yksityinen toimija. Tulemme tekemään lujasti töitä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi ExxonMobilin kanssa, Öljycenter Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja Janne Ansakorpi sanoo.

- Nyt alkanut yhteistyö ExxonMobilin kanssa luo yhtiöllemme yhä paremmat edellytykset toimia vaativissa teollisuusympäristöissä. Pitkäjänteinen työ sekä asiakkaiden ongelmien ja tarpeiden ymmärtäminen antavat mahdollisuuden tehostaa heidän toimintojaan sekä optimoimaan voiteluaineiden osto- ja varastointiprosessia. Uskomme vahvasti, että palveluillemme on kysyntää suomalaisessa teollisuuskentässä, mikä luo vahvan pohjan kasvullemme, jatkaa Jussi Ansakorpi, Öljycenter Finland Oy:n toimitusjohtaja.

 

Uusimmat artikkelit

K-ryhmän uusi energiankierrätysjärjestelmä leikkaa ruokakauppojen lämmönkulutuksen jopa 95 prosenttia

K-ryhmä ja Granlund ovat kehittäneet K-ruokakaupoille energiankierrätysmallin, jolla lämmönkulutus pienenee parhaimmillaan 95 prosenttia ja joka muuttaa kiinteistön kerralla energian osalta lähes hiilineutraaliksi. Päästösäästöt vastaavat vajaan seitsemän tuhannen asukkaan kunnan vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä.

10.12.2019 | Tutkimus ja koulutus

Vaasan yliopisto rakentaa kiertotalouden ekosysteemiä jäte-energia-alalle

Vaasan yliopiston energian ja kestävän kehityksen tutkimusalusta VEBIC ryhtyy rakentamaan kiertotalouden tiekarttaa ja ekosysteemiä jäte-energia-alalle yhdessä alan toimijoiden kanssa. Uusia ratkaisuja kaivataan esimerkiksi hiilidioksidipäästöjen pienentämiseen, aiemmin jätteeksi luokiteltujen sivuvirtojen tehokkaampaan hyödyntämiseen ja hukan minimointiin liittyen.

10.12.2019 | Alan Uutiset

Rakennuskonevuokraus kääntyy ensi vuonna taas kasvuun

Suomen talouden ja rakentamisen aiempaa hieman myönteisemmät odotukset näkyvät rakennuskoneiden vuokrakysynnässä sekä kuluvana että ensi vuonna. Maailmantalouden näkymissä ei ole tapahtunut juurikaan muutoksia: kasvuvauhti hiipuu, mutta taantumaa ei ennakoida.  Vuonna 2021 sekä rakentamisen että rakennuskoneiden käytön ennakoidaan vähenevän selvästi, Forecon Oy:n tuoreesta selvityksestä käy ilmi.

Tieto-ohjautuvia menetelmiä laakerien kunnonvalvontaan

Laakerit ovat yleisin koneissa käytettävä komponentti ja vioittunut laakeri yleisin syy koneiden rikkoutumiseen. Heikkokuntoinen laakeri voi rikkoutuessaan aiheuttaa äkkinäisen konerikon, jonka seuraus saattaa olla merkittävä taloudellinen tappio – tai pahimmillaan ihmishenki. Uusi väitöstutkimus hyödyntää tieto-ohjautuvia menetelmiä ja ohjelmistoarkkitehtuuria laakerien kunnonvalvonnassa.

Posti raivaa esteitä digitalisaation tieltä – Postin palveluihin kirjautuminen SisuID:llä

Posti osallistui digitaalisen identiteetin käyttöä edistävän hankkeen pilottiin. Uusi tunnistusmenetelmä tekisi Postin digitalisaatiotavoitteista helpommin saavutettavia.

Puhtaiden osien merkitys sähköautoteollisuudessa haastaa laitetoimittajat

FinnSonic Oy on saanut historiansa suurimman ultraäänipesulinjatilauksen. Noin kahden miljoonan euron arvoinen linja toimitetaan keväällä 2020 Saksaan sähköautoteollisuuden tarpeisiin.

8.11.2019 | Kumppaniartikkeli

KL-Lämmön osaaminen tulppaa teollisten laitteiden rahareiät

Teollisuuden järjestelmissä kiertää nesteiden lisäksi yllättävän paljon rahaa. Ainakin kun ajatellaan Motivan takavuosina vetämää energiatehokkuuden tutkimusta, jonka mukaan tehoton lämmönsiirto aiheuttaa suomalaisille teollisuusyrityksille 500 miljoonan euron vuosittaiset kustannukset. Tässä on suurten kiinteistöjen omistajille taas yksi hyvä syy pitää järjestelmät kunnossa.