Alan Uutiset | 1.10.2019

ExxonMobil valitsi Öljycenterin kumppanikseen Suomessa

ExxonMobil ja Öljycenter ovat vahvistaneet yhteistyötään solmimalla virallisen yhteistyösopimuksen. Sopimus pitää sisällään teollisuuden, raskaankaluston sekä merenkulun voiteluaineita ja palveluita. Sopimus on ainutlaatuinen Suomessa, sillä ExxonMobililla ei aiemmin ole ollut virallista yhteistyökumppania teollisuuden voiteluaineiden puolella kotimaassa.

blur-bright-bubble-209513

ExxonMobil Finland Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Stenros näkee voiteluaineiden puolella paljon kasvupotentiaalia niin Suomen kuin Euroopan markkinoilla.

- Kartoitimme useita eri yhtiöitä etsiessämme luotettavaa tahoa kumppaniksemme. Valitsimme Öljycenterin sen pitkän kokemuksen ja perheyrityksen arvopohjan vuoksi. Öljycenter on erittäin kasvuhakuinen toimija, jolla on pitkän tähtäimen tulevaisuusstrategia. Yhtiö sopii kaikin puolin erinomaisesti toivomaamme bisnesportfolioon, Stenros toteaa.

Suomi on kokonaisuudessaan ollut ExxonMobilille vahva markkina-alue niin ajoneuvojen kuin teollisuuden eri toimialoilla. Suomessa jo vuodesta 1906 lähtien toimineella ExxonMobililla on Naantalissa Pohjoismaiden suurin voiteluainetehdas. Vuonna 2018 päättyneen laajennusinvestoinnin myötä tehtaan kapasiteetti kaksinkertaistui.

Öljycenter ennustaa yhteistyön jatkavan yrityksen kasvua

Tamperelaisen Öljycenterin juuret ulottuvat yli 40 vuoden päähän. Liiketoimintaansa viime vuosina kasvattanut yhtiö on tehnyt ExxonMobilin kanssa pitkään yhteistyötä jo ennen virallisen kumppanuuden solmimista.

- Olemme hyvin ylpeitä ja otettuja ExxonMobilin meille osoittamasta luottamuksesta. Meillä on alasta ja toimintakentästä vuosikymmenten kokemus, ja tavoitteemme on olla Suomen johtava teollisten voiteluaineiden yksityinen toimija. Tulemme tekemään lujasti töitä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi ExxonMobilin kanssa, Öljycenter Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja Janne Ansakorpi sanoo.

- Nyt alkanut yhteistyö ExxonMobilin kanssa luo yhtiöllemme yhä paremmat edellytykset toimia vaativissa teollisuusympäristöissä. Pitkäjänteinen työ sekä asiakkaiden ongelmien ja tarpeiden ymmärtäminen antavat mahdollisuuden tehostaa heidän toimintojaan sekä optimoimaan voiteluaineiden osto- ja varastointiprosessia. Uskomme vahvasti, että palveluillemme on kysyntää suomalaisessa teollisuuskentässä, mikä luo vahvan pohjan kasvullemme, jatkaa Jussi Ansakorpi, Öljycenter Finland Oy:n toimitusjohtaja.

 

Uusimmat artikkelit

Fortumilta ratkaisu jätteenpolton tuhkaongelmaan

Fortum avaa lähiviikkojen aikana Suomen ensimmäisen tuhkankäsittelylaitoksen Porin Mäntyluodossa. Kyseessä on merkittävä ratkaisu tuhkan polttamisen mukana syntyvän suolaongelman poistamiseksi.

15.10.2019 | Tutkimus ja koulutus

IoT:n hyödyntäminen yrityksissä on merkittävässä kasvussa

Elisan teettämän tutkimuksen* mukaan jo lähes puolet yli 500 hengen suomalaisista yrityksistä ja organisaatioista hyödyntää esineiden internetiä. Sen käyttäminen on lisääntynyt erityisesti 250–1000 hengen yrityksissä ja organisaatioissa.

Uusi moottoroitu sääsuoja edistää puurakentamista

NCC rakentaa Kruunuasunnoille Turun Linnanfälttiin kahta puukerrostaloa, jotka valmistuvat täysin uudenlaisen sääsuojan alla. 

14.10.2019 | Alan Uutiset

Rakentamisen hyvä suhdannevaihe on päättymässä

Rakentamisen tuotanto pysyy kuluvana vuonna lähellä nykytasoaan tai vähenee enintään kaksi prosenttia vuodentakaisesta, arvioi rakennusalan suhdanneryhmä 14. lokakuuta julkaistussa raportissaan. Ensi vuonna rakentamisen tuotanto vähenee 1,5–3,5 prosenttia.

Empower ja Visuon käynnistävät yhteistyön 360°VR-teknologiaa hyödyntävien digitaalisten ratkaisujen kehittämisessä

Empower ja 360° visuaalisten työkalujen toimittaja Visuon ovat aloittaneet yhteistyön, jossa teollisuudelle älykästä kunnossapitoa ja ylläpidon analytiikkapalveluita tarjoava Empower hyödyntää Visuonin 360° VR-teknologiaan pohjautuvaa alustaa Em360° toimitilojen mallinnus- ja etähallintaratkaisussa Suomessa.

18.9.2019 | Kumppaniartikkeli

Uusi puhtaasti kaasukäyttöinen Wärtsilä 31SG -moottori vähentää merenkulun päästöjä

Teknologiayhtiö Wärtsilä tuo markkinoille puhtaasti  kaasukäyttöisen Wärtsilä 31SG -moottorin  merisovelluksia varten. Wärtsilä 31 -tuotealustaan perustuvan moottorin dieselversio julkaistiin  Guinnessin ennätystenkirjassa maailman tehokkaimpana nelitahtidieselmoottorina

Perusväylänpidon lisärahoitus tulee tiestölle viime tipassa

Hallitus on sopinut vuoden 2020 budjettiesityksestä.  Perusväylänpidon rahoitukseen ehdotetaan pysyvää 300 miljoonan euron tasokorotusta tie-, raide- ja vesiväylien korjausvelan kasvun pysäyttämiseksi ja korjausvelan vähentämiseksi. Yhdessä muiden korotusten kanssa perusväylänpidon rahoitukseen tulee lisäystä 362 miljoonaa euroa vuonna 2020.