Alan Uutiset | 1.10.2019

ExxonMobil valitsi Öljycenterin kumppanikseen Suomessa

ExxonMobil ja Öljycenter ovat vahvistaneet yhteistyötään solmimalla virallisen yhteistyösopimuksen. Sopimus pitää sisällään teollisuuden, raskaankaluston sekä merenkulun voiteluaineita ja palveluita. Sopimus on ainutlaatuinen Suomessa, sillä ExxonMobililla ei aiemmin ole ollut virallista yhteistyökumppania teollisuuden voiteluaineiden puolella kotimaassa.

blur-bright-bubble-209513

ExxonMobil Finland Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Stenros näkee voiteluaineiden puolella paljon kasvupotentiaalia niin Suomen kuin Euroopan markkinoilla.

- Kartoitimme useita eri yhtiöitä etsiessämme luotettavaa tahoa kumppaniksemme. Valitsimme Öljycenterin sen pitkän kokemuksen ja perheyrityksen arvopohjan vuoksi. Öljycenter on erittäin kasvuhakuinen toimija, jolla on pitkän tähtäimen tulevaisuusstrategia. Yhtiö sopii kaikin puolin erinomaisesti toivomaamme bisnesportfolioon, Stenros toteaa.

Suomi on kokonaisuudessaan ollut ExxonMobilille vahva markkina-alue niin ajoneuvojen kuin teollisuuden eri toimialoilla. Suomessa jo vuodesta 1906 lähtien toimineella ExxonMobililla on Naantalissa Pohjoismaiden suurin voiteluainetehdas. Vuonna 2018 päättyneen laajennusinvestoinnin myötä tehtaan kapasiteetti kaksinkertaistui.

Öljycenter ennustaa yhteistyön jatkavan yrityksen kasvua

Tamperelaisen Öljycenterin juuret ulottuvat yli 40 vuoden päähän. Liiketoimintaansa viime vuosina kasvattanut yhtiö on tehnyt ExxonMobilin kanssa pitkään yhteistyötä jo ennen virallisen kumppanuuden solmimista.

- Olemme hyvin ylpeitä ja otettuja ExxonMobilin meille osoittamasta luottamuksesta. Meillä on alasta ja toimintakentästä vuosikymmenten kokemus, ja tavoitteemme on olla Suomen johtava teollisten voiteluaineiden yksityinen toimija. Tulemme tekemään lujasti töitä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi ExxonMobilin kanssa, Öljycenter Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja Janne Ansakorpi sanoo.

- Nyt alkanut yhteistyö ExxonMobilin kanssa luo yhtiöllemme yhä paremmat edellytykset toimia vaativissa teollisuusympäristöissä. Pitkäjänteinen työ sekä asiakkaiden ongelmien ja tarpeiden ymmärtäminen antavat mahdollisuuden tehostaa heidän toimintojaan sekä optimoimaan voiteluaineiden osto- ja varastointiprosessia. Uskomme vahvasti, että palveluillemme on kysyntää suomalaisessa teollisuuskentässä, mikä luo vahvan pohjan kasvullemme, jatkaa Jussi Ansakorpi, Öljycenter Finland Oy:n toimitusjohtaja.

 

Uusimmat artikkelit

21.7.2020 | Alan Uutiset

Clean Steel aloittaa yhteistyön kansainvälisen sellujätin kanssa

Clean Steel on tehnyt sopimuksen Uruguaylaisen Montes del Platan sellutehtaan kanssa. Stora Ensolla ja Arauconille kuuluvan yhteisyrityksen tuotantolaitos sijaitsee Lounais-Uruguayssa, Punta Pereirasssa. Lyhytkuitusellua tuottava tehdas aloitti toimintansa vuonna 2014 ja sen vuosittainen tuotantokapasiteetti on 1,4 miljoonaa tonnia.

Saksalaisjätti Schaeffler lanseeraa suomalaisen partneriverkoston avulla kehitetyn kunnonvalvontajärjestelmän

Saksalainen auto- ja teollisuusalan yritys Schaeffler on toteuttanut kunnonvalvontajärjestelmänsä OPTIME:n suomalaisen partneriverkoston avulla. Saksalaisyhtiö on jo aikaisemmin perustanut tuotekehitystiimin Suomeen ja nyt yhteistyöllä luotua tuotetta lanseerataan kaupallisesti.

Pauligilla on Suomen ensimmäisenä elintarvikealan yrityksenä Science Based Targets aloitteen hyväksymät ilmastotavoitteet

Paulig kertoo noudattavansa Suomen ensimmäisenä elintarvikealan yrityksenä Science Based Targets asettamia ilmastotavoitteita. Yhtiön tavoitteena on vähentää 80 prosenttia oman toiminnnan luomista kasvihuonepäästöistä ja 50 prosenttia arvoketjujen päästöistä vuoteen 2030 mennessä. 

EVA: Talouskriisi on suomalaisten suurin uhka

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n julkaisemassa tutkimuksessa kysyttiin, kuinka uhkaavina suomalaiset pitävät maailmalla ja Suomessa tapahtuvia konflikteja ja kriisejä omalle ja läheistensä turvallisuudelle. Eniten pelkoa suomalaisissa herätti uusi laajamittainen talouskriisi (77 prosenttia vastaajista) sekä toiseksi eniten pandemiat ja tartuntataudit (72 prosenttia vastaajista).

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.