https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 23.5.2022

Fazer on valinnut Lahden uuden suuren makeistehtaansa sijoituspaikaksi

Fazer päätti valita uuden makeistehtaansa sijaintipaikaksi Lahden kaupungin omistaman, Pippo-Kujalan alueella sijaitsevan tontin.

Suomi-Vantaa-Fazer-Vierailukeskus15-IK

– Paikkakunnan valintaan vaikuttivat lukuisat eri tekijät ja Lahti vakuutti meidät kokonaisvaltaisella lähestymisellään. Nykyiset tehtaat työllistävät noin 900 henkeä ja Lahti tarjoaisi erinomaiset puitteet työntekijöiden sujuvaan arkeen, joka on pitkällä aikavälillä perusedellytys henkilöstön hyvinvoinnille ja saatavuudelle, sanoo Fazer Makeisten toimitusjohtaja Markus Hellström.

Fazerilla on pitkät perinteet Lahdessa. Vuonna 1958 Fazer osti Oululaisen leipomon ja vuonna 1971 Lahteen rakennettiin oma mylly. Kärpäsenmäen tehdasalueella toimii lisäksi hapankorpputehdas ja huhtikuussa avattu kauraksylitolitehdas. Lahdessa toimii myös Fazerin gluteeniton leipomo. Fazer työllistää tällä hetkellä Lahdessa noin 600 henkilöä.

Makeistehtaalle paikka Pippo-Kujalan alueelta

Lahden kaupunki varaa Pippo-Kujalasta noin 34 ha suuruisen maa-alan Fazerin suunnittelemalle makeistehdasinvestoinnille 2023 loppuun saakka. Sopimuksen voimassaoloaikana kaupunki sitoutuu olemaan myymättä tonttia muille. Kaupunki vastaa tontin esirakentamisesta yhteistyösopimuksessa sovitussa aikataulussa.

– Ehdolla oleva maa-alue on tarpeeksi suuri ja mahdollistaa makeistehtaan kehittymisen myös tulevaisuudessa. Pippo-Kujalan teollisuusalue on logistisesti ja rakennusteknisesti hyvä ratkaisu, sanoo Hellström.

Tonttia koskeva kiinteistökauppa on tarkoitus tehdä erikseen yhteistyösopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Kaupunki puolestaan sitoutuu huomioimaan Fazerin laajentumiseen liittyvät ja alihankintaketjujen edellyttämät tulevaisuuden tarpeet Pippo-Kujalan elinkeinoalueella.

Yhteistyö sisältää muun muassa joukko- ja tietoliikenneyhteyksien kehittämistä sekä tehtaan henkilöstön saatavuuteen liittyvien kysymysten ratkaisemista yhdessä. Kaupunki on sitoutunut edistämään Fazerin sekä alueellisten koulutuksen ja tutkimuksen toimijoiden välistä yhteistyötä.

Kaupunki on sopinut Koulutuskeskus Salpauksen, LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston kanssa Fazerin tarpeita vastaavasta koulutusyhteistyöstä. Kaupunki ja Ladec myötävaikuttavat elintarviketeollisuuden testaus- ja tuotekehitysympäristön rakentumiseen ja kehittämiseen Lahteen, Lahden kaupungin julkaisemassa tiedotteessa todetaan.

Uusimmat artikkelit

21.6.2022 | Alan Uutiset

ESG näkyy nyt ylimmän johdon agendalla - yli kolmannes eurooppalaisista yrityksistä palkannut kestävän kehityksen johtajan

Vuonna 2021 kansainvälisissä yrityksissä nimitettiin enemmän kestävän kehityksen johtajia kuin viitenä edellisenä vuotena yhteensä, ilmenee PwC:n globaalin strategiakonsultointiin erikoistuneen yksikön Strategy&:n tutkimuksesta.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

15.6.2022 | Tutkimus ja koulutus

Uusilla ruoantuotantoteknologioilla vauhtia Suomen ilmastotavoitteisiin

Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä.

Metron turvallisuutta parannetaan – jopa 40 vuotta vanhoja järjestelmiä uudistetaan

Metro on liikennöinyt pääkaupunkiseudulla pian 40 vuoden ajan. Osa metrossa käytetyistä järjestelmistä on alkuperäisiä, ja ne alkavat tulla elinkaarensa päähän. Vanhojen järjestelmien uusimiseksi laadittu hankesuunnitelma oli 14.6. käsittelyssä HKL:n johtokunnassa. Hankkeen käsittely jatkuu syksyllä Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustoissa.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.

Automatisointi lievittää logistiikan työvoimapulaa

Finn-ID:n toimitusjohtaja Janne Pyrrö ja teknologiajohtaja Kari Hänninen kertovat, että esimerkiksi logistiikka-alalla robottien harteille voidaan ulkoistaa uuvuttavat ja toisteiset tehtävät.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.