https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 5.10.2022

Fiskars investoi 10 miljoonaa euroa Suomeen – päästöt vähenevät 74 prosenttia

Iittalan tuotteita valmistavan lasitehtaan päästöt vähenevät huomattavasti, kun maakaasua käyttävät sulatusuunit korvataan sähköuuneilla.

Production_Iittala_2014_24

Hämeenlinnassa sijaitseva Iittalan tehdas on Suomen ainoa toiminnassa oleva lasitehdas. Kuva: Fiskars Group

Fiskars Group tekee Hämeenlinnassa sijaitsevaan Iittalan lasitehtaaseen noin 10 miljoonan euron energiainvestoinnin. Investointiohjelma alkaa ensi vuonna ja on tarkoitus saada päätökseen vuonna 2026. 

Energiainvestointi korvaa lasitehtaan maakaasua käyttävät uunit uusiutuvaa sähköä käyttävillä sähköuuneilla. Fiskarsin laskelmien mukaan sähköuunit vähentävät lasitehtaan vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä 74 prosenttia vuoden 2026 loppuun mennessä. Samalla pienenee myös lasin sulatukseen kuluvan energian määrä. Uudet sulatusuunit vähentävät tehtaan energiankulutusta 67 prosenttia, Fiskars Group arvioi.

Lasinsulatusuunit käyttävät suurimman osan tehtaan kokonaisenergiankulutuksesta.

Noin kolmannes koko investoinnin kustannuksista rahoitetaan julkisella tuella. Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi aikaisemmin Fiskarsille EU:n NextGenerationEU-energiainvesteointituen. Tuen arvo on lähes 2,9 miljoonaa euroa.

”Olemme iloisia Iittalan lasitehtaalle myönnetystä energiainvestointituesta. Kokonaisinvestoinnin avulla vähennämme tehtaan hiilidioksidipäästöjä noin 10 000 tonnilla. Hankkeen seurauksena myös tehtaan typenoksidi- ja pienhiukkaspäästöt vähenevät merkittävästi”, Fiskars Groupin toimitusjohtaja Nathalie Ahlström sanoo.

Vuonna 1881 perustettu Iittalan lasitehdas on Suomen ainoa edelleen toiminnassa oleva lasitehdas. Se työllistää noin 200 henkilöä Hämeenlinnassa.

Uusimmat artikkelit

29.11.2022 | Alan Uutiset

Wärtsilä liittoutuu suomalaisen Hycamiten kanssa vetytuotannon kehittämiseksi

Konseptissa hyödynnetään olemassa olevaa LNG-infrastruktuuria.

Tutkimus todistaa: aggregaattien päästöistä eroon kannettavalla virtalähteellä

Tuore EU-rahoitteinen tutkimus osoittaa kannettavien virtalähteiden päästövähennys- ja kustannusäästöpotentiaalin.

Stora Enso uudisti Imatran tehtaiden puunkäsittelyn – vettä kuluu 500 miljoonaa litraa vähemmän vuodessa

Stora Enson Imatran tehtaiden käyttämät puut kuoritaan ja haketetaan keskitetysti Kaukopään tehtaan kolmella kuorintalinjalla.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.

Viranomaiselta hyväksyntä: Helen siirtää käyttö- ja kunnossapitopalveluita Enersenselle

Helen ostaa palvelut jatkossa Enersense IN Oy:ltä. Sopimuksen kesto on vähintään neljä vuotta.

19.8.2022 | Tutkimus ja koulutus

Koulutusyhteistyöllä henkilöstön hyvinvointia

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.