https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 5.10.2022

Fiskars investoi 10 miljoonaa euroa Suomeen – päästöt vähenevät 74 prosenttia

Iittalan tuotteita valmistavan lasitehtaan päästöt vähenevät huomattavasti, kun maakaasua käyttävät sulatusuunit korvataan sähköuuneilla.

Production_Iittala_2014_24

Hämeenlinnassa sijaitseva Iittalan tehdas on Suomen ainoa toiminnassa oleva lasitehdas. Kuva: Fiskars Group

Fiskars Group tekee Hämeenlinnassa sijaitsevaan Iittalan lasitehtaaseen noin 10 miljoonan euron energiainvestoinnin. Investointiohjelma alkaa ensi vuonna ja on tarkoitus saada päätökseen vuonna 2026. 

Energiainvestointi korvaa lasitehtaan maakaasua käyttävät uunit uusiutuvaa sähköä käyttävillä sähköuuneilla. Fiskarsin laskelmien mukaan sähköuunit vähentävät lasitehtaan vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä 74 prosenttia vuoden 2026 loppuun mennessä. Samalla pienenee myös lasin sulatukseen kuluvan energian määrä. Uudet sulatusuunit vähentävät tehtaan energiankulutusta 67 prosenttia, Fiskars Group arvioi.

Lasinsulatusuunit käyttävät suurimman osan tehtaan kokonaisenergiankulutuksesta.

Noin kolmannes koko investoinnin kustannuksista rahoitetaan julkisella tuella. Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi aikaisemmin Fiskarsille EU:n NextGenerationEU-energiainvesteointituen. Tuen arvo on lähes 2,9 miljoonaa euroa.

”Olemme iloisia Iittalan lasitehtaalle myönnetystä energiainvestointituesta. Kokonaisinvestoinnin avulla vähennämme tehtaan hiilidioksidipäästöjä noin 10 000 tonnilla. Hankkeen seurauksena myös tehtaan typenoksidi- ja pienhiukkaspäästöt vähenevät merkittävästi”, Fiskars Groupin toimitusjohtaja Nathalie Ahlström sanoo.

Vuonna 1881 perustettu Iittalan lasitehdas on Suomen ainoa edelleen toiminnassa oleva lasitehdas. Se työllistää noin 200 henkilöä Hämeenlinnassa.

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.