https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 5.10.2022

Fiskars investoi 10 miljoonaa euroa Suomeen – päästöt vähenevät 74 prosenttia

Iittalan tuotteita valmistavan lasitehtaan päästöt vähenevät huomattavasti, kun maakaasua käyttävät sulatusuunit korvataan sähköuuneilla.

Production_Iittala_2014_24

Hämeenlinnassa sijaitseva Iittalan tehdas on Suomen ainoa toiminnassa oleva lasitehdas. Kuva: Fiskars Group

Fiskars Group tekee Hämeenlinnassa sijaitsevaan Iittalan lasitehtaaseen noin 10 miljoonan euron energiainvestoinnin. Investointiohjelma alkaa ensi vuonna ja on tarkoitus saada päätökseen vuonna 2026. 

Energiainvestointi korvaa lasitehtaan maakaasua käyttävät uunit uusiutuvaa sähköä käyttävillä sähköuuneilla. Fiskarsin laskelmien mukaan sähköuunit vähentävät lasitehtaan vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä 74 prosenttia vuoden 2026 loppuun mennessä. Samalla pienenee myös lasin sulatukseen kuluvan energian määrä. Uudet sulatusuunit vähentävät tehtaan energiankulutusta 67 prosenttia, Fiskars Group arvioi.

Lasinsulatusuunit käyttävät suurimman osan tehtaan kokonaisenergiankulutuksesta.

Noin kolmannes koko investoinnin kustannuksista rahoitetaan julkisella tuella. Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi aikaisemmin Fiskarsille EU:n NextGenerationEU-energiainvesteointituen. Tuen arvo on lähes 2,9 miljoonaa euroa.

”Olemme iloisia Iittalan lasitehtaalle myönnetystä energiainvestointituesta. Kokonaisinvestoinnin avulla vähennämme tehtaan hiilidioksidipäästöjä noin 10 000 tonnilla. Hankkeen seurauksena myös tehtaan typenoksidi- ja pienhiukkaspäästöt vähenevät merkittävästi”, Fiskars Groupin toimitusjohtaja Nathalie Ahlström sanoo.

Vuonna 1881 perustettu Iittalan lasitehdas on Suomen ainoa edelleen toiminnassa oleva lasitehdas. Se työllistää noin 200 henkilöä Hämeenlinnassa.

Uusimmat artikkelit

21.2.2025 | Alan Uutiset

Wärtsilä asettaa toimitusketjuillensa päästötavoitteet

Wärtsilä sitoutuu vähentämään suorien toimittajiensa kasvihuonekaasupäästöjä neljänneksellä vuoteen 2030 mennessä. 

Valmet korvaa automaatiojärjestelmän KSS Energian vesivoimalaitoksella Kouvolassa

Uusi järjestelmä korvaa vanhan, elinkaarensa päähän tulleen automaation ja parantaa merkittävästi laitoksen käyttövarmuutta.

12.2.2025 | Kumppaniartikkeli

Kestävää teollisuuden kunnossapitoa: Kustannussäästöjä ja ympäristöetuja Lubehousen luotettavuuskeskeisellä voiteluhuollolla

Lubehouse vie teollisuuden kunnossapidon uudelle tasolle luotettavuuskeskeisellä voiteluhuollolla. Ennakoivalla huoltostrategialla vältetään turhat seisokit ja ylimääräiset huoltokierrokset, samalla kun ympäristövaikutukset ja kustannukset pienenevät. Lue, kuinka RCL-menetelmä voi kehittää teollisuuden kunnossapitoa, tukea vastuullisuustavoitteita ja lisätä kilpailuetua.

EstLink 2 -sähkönsiirtoyhteyden korjaustöihin valmistaudutaan merellä

EstLink 2 -sähkönsiirtoyhteyden korjaustöiden valmistelu etenee. Seuraavien viikkojen aikana merellä tehdään korjauksen esitöitä. Yhteyden oletetaan olevan jälleen käytössä elokuun alussa.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.