https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 5.10.2022

Fiskars investoi 10 miljoonaa euroa Suomeen – päästöt vähenevät 74 prosenttia

Iittalan tuotteita valmistavan lasitehtaan päästöt vähenevät huomattavasti, kun maakaasua käyttävät sulatusuunit korvataan sähköuuneilla.

Production_Iittala_2014_24

Hämeenlinnassa sijaitseva Iittalan tehdas on Suomen ainoa toiminnassa oleva lasitehdas. Kuva: Fiskars Group

Fiskars Group tekee Hämeenlinnassa sijaitsevaan Iittalan lasitehtaaseen noin 10 miljoonan euron energiainvestoinnin. Investointiohjelma alkaa ensi vuonna ja on tarkoitus saada päätökseen vuonna 2026. 

Energiainvestointi korvaa lasitehtaan maakaasua käyttävät uunit uusiutuvaa sähköä käyttävillä sähköuuneilla. Fiskarsin laskelmien mukaan sähköuunit vähentävät lasitehtaan vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä 74 prosenttia vuoden 2026 loppuun mennessä. Samalla pienenee myös lasin sulatukseen kuluvan energian määrä. Uudet sulatusuunit vähentävät tehtaan energiankulutusta 67 prosenttia, Fiskars Group arvioi.

Lasinsulatusuunit käyttävät suurimman osan tehtaan kokonaisenergiankulutuksesta.

Noin kolmannes koko investoinnin kustannuksista rahoitetaan julkisella tuella. Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi aikaisemmin Fiskarsille EU:n NextGenerationEU-energiainvesteointituen. Tuen arvo on lähes 2,9 miljoonaa euroa.

”Olemme iloisia Iittalan lasitehtaalle myönnetystä energiainvestointituesta. Kokonaisinvestoinnin avulla vähennämme tehtaan hiilidioksidipäästöjä noin 10 000 tonnilla. Hankkeen seurauksena myös tehtaan typenoksidi- ja pienhiukkaspäästöt vähenevät merkittävästi”, Fiskars Groupin toimitusjohtaja Nathalie Ahlström sanoo.

Vuonna 1881 perustettu Iittalan lasitehdas on Suomen ainoa edelleen toiminnassa oleva lasitehdas. Se työllistää noin 200 henkilöä Hämeenlinnassa.

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.