https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 5.10.2022

Fiskars investoi 10 miljoonaa euroa Suomeen – päästöt vähenevät 74 prosenttia

Iittalan tuotteita valmistavan lasitehtaan päästöt vähenevät huomattavasti, kun maakaasua käyttävät sulatusuunit korvataan sähköuuneilla.

Production_Iittala_2014_24

Hämeenlinnassa sijaitseva Iittalan tehdas on Suomen ainoa toiminnassa oleva lasitehdas. Kuva: Fiskars Group

Fiskars Group tekee Hämeenlinnassa sijaitsevaan Iittalan lasitehtaaseen noin 10 miljoonan euron energiainvestoinnin. Investointiohjelma alkaa ensi vuonna ja on tarkoitus saada päätökseen vuonna 2026. 

Energiainvestointi korvaa lasitehtaan maakaasua käyttävät uunit uusiutuvaa sähköä käyttävillä sähköuuneilla. Fiskarsin laskelmien mukaan sähköuunit vähentävät lasitehtaan vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä 74 prosenttia vuoden 2026 loppuun mennessä. Samalla pienenee myös lasin sulatukseen kuluvan energian määrä. Uudet sulatusuunit vähentävät tehtaan energiankulutusta 67 prosenttia, Fiskars Group arvioi.

Lasinsulatusuunit käyttävät suurimman osan tehtaan kokonaisenergiankulutuksesta.

Noin kolmannes koko investoinnin kustannuksista rahoitetaan julkisella tuella. Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi aikaisemmin Fiskarsille EU:n NextGenerationEU-energiainvesteointituen. Tuen arvo on lähes 2,9 miljoonaa euroa.

”Olemme iloisia Iittalan lasitehtaalle myönnetystä energiainvestointituesta. Kokonaisinvestoinnin avulla vähennämme tehtaan hiilidioksidipäästöjä noin 10 000 tonnilla. Hankkeen seurauksena myös tehtaan typenoksidi- ja pienhiukkaspäästöt vähenevät merkittävästi”, Fiskars Groupin toimitusjohtaja Nathalie Ahlström sanoo.

Vuonna 1881 perustettu Iittalan lasitehdas on Suomen ainoa edelleen toiminnassa oleva lasitehdas. Se työllistää noin 200 henkilöä Hämeenlinnassa.

Uusimmat artikkelit

4.12.2023 | Alan Uutiset

Kemira myy Oil & Gas -liiketoimintansa Sterling Specialty Chemicals LLC -yhtiölle

Kauppa sisältää Kemiran tuotantolaitokset Mobilessa, Columbuksessa ja Aberdeenissä Yhdysvalloissa.

SSAB aloitti valokaariuunin rakentamisen Oxelösundiin

SSAB:n mukaan siirtyminen valokaariuuniin vähentää yksin noin kolmen prosenttia yhtiön Ruotsissa toteutettavan tuotannon hiilidioksidipäästöjä.

16.11.2023 | Tutkimus ja koulutus

Taitotalo sai ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon

Taitotalo sai opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden 2023 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon. Kilpailun teemana oli yhteinen verkostomainen toimintakulttuuri ja kumppanuudet

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

25.9.2023 | Kumppaniartikkeli

Kohti ennakoivaa kunnonvalvontaa

Ennakoivalla kunnonvalvonnalla on merkittävä rooli tehtaiden käytettävyyden, tuottavuuden ja turvallisuuden ylläpitämisessä. Koneiden ja laitteiden hallitsematon vikaantuminen aiheuttaa odottamattomia kustannuksia toimialasta riippumatta.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.