https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 2.9.2022

Fortum aloittaa kaukolämmön tuotannon bioöljyllä

Fortum on aloittanut kaukolämmön tuotannon kotimaisella pikapyrolyysibioöljyllä.

Fortumok

Fortumin laskelmien mukaan sillä voidaan kesäkuukausina kattaa 20 prosenttia Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisten lämmöntarpeesta. Fortumin Vermon lämpölaitoksella käytettävän bioöljyn valmistaa Green Fuel Nordic, joka jalostaa öljyn sahanpurusta Lieksassa. Fortumin mukana bioöljyn käytöstä kaukolämmöntuotannossa on tullut kannattavaa polttoainehintojen noustua merkittävästi.

Kotimainen bioöljy korvaa fossiilista tuontimaakaasua. Fortum ryhtyi testaamaan sen käyttöä jo toukokuussa osana toimitusvarmuutta ja pystyi käynnistämään lämmöntuotannon nopealla aikataululla elokuussa.

”Meillä Suomessa on paljon osaamista ja innovaatiokykyä, joita tarvitaan erityisesti näinä poikkeuksellisina aikoina. Idea bioöljyn käytöstä oli luonteva, koska Vermon lämpölaitoksella on aiemmin käytetty pyrolyysiöljyä ja laitteisto oli jo osin soveltuva nykyiseen käyttöön”, Fortumin lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminnan vetäjä Timo Piispa kertoo

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 3 käy täydellä teholla

Laitosyksikkö on nyt Euroopan suurin ja maailman kolmanneksi suurin sähköntuottaja.

28.9.2022 | Kumppaniartikkeli

Voimalaitosten vuosiseisokin seurantatutkimus auttaa tunnistamaan riskejä ja ennaltaehkäisemään häiriöitä

Fescon Oy palvelee voimalaitosasiakkaita erilaisin teknologiapalveluin, jota luotsaa Fesconin teknologiajohtaja Tapio Klasila yli 20-vuoden kokemuksellaan. Klasila on voimalaitosmateriaalien ja -järjestelmien rautainen ammattilainen ja hänen kokemuksensa on auttanut asiakkaita saavuttamaan merkittäviä etuja liiketoiminnassaan.

Konecranesin älytehdastutkimus palkittiin

Konecranesin tutkimuksessa on validoitu ja otettu käyttöön 15 erilaista teknistä ratkaisua neljässä eri maassa.

19.8.2022 | Tutkimus ja koulutus

Koulutusyhteistyöllä henkilöstön hyvinvointia

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.