https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 9.8.2023

Fortum ja Vantaan Energia sopivat lämpökaupasta kaukolämpöverkkojen välillä

Lämpökauppasopimuksen mukaan yhtiöt voivat tarvittaessa ostaa toisiltaan hiilineutraalia lämpöä. Sopimus edesauttaa lämmön toimitusvarmuutta ja hintavakautta.

b82df5257f4a7214_800x800ar

Fortumin kaukolämmöntuotanto perustuu kasvavassa määrin päästöttömään sähköön, jätevesien ja prosessien hukkalämpöihin, lämpöpumppuihin, sähkökattiloihin ja lämpöakkuihin. Fortumin tavoiteena on luopua kivihiilen käytöstä kaukolämpötuotannossa viimeistään vuonna 2025 ja saavuttaa hiilineutraalisuus vuonna 2029.

Sopimuksen ensivaiheessa Fortumin tavoitteena on 20 megawatin lämmönsiirto Vantaan Energialta Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen kaukolämpöverkkoon viiden vuoden aikana. Fortumin hanke Microsoftin datakeskuksissa syntyvän hukkalämmön kierrättämiseksi kaukolämpöverkkoon mahdollistaa tulevaisuudessa lämpökaupan myös Vantaan Energialle.

Vantaan Energia puolestaan tuottaa energiaa jätteidenkäsittelyprosesseista. Rakenteilla on muun muassa korkealämpötilalaitos, jossa käsitellään kotitalouksien ja teollisuuden tavanomaisia vaaralliseksi luokiteltuja, kierrätykseen kelpaamattomia jätteitä. Prosessissa syntyvää hukkalämpöä hyödynnetään kiinteistöjen lämmitykseen.

– Sopimus on jälleen yksi hieno esimerkki samalla alalla toimivien yhtiöiden halusta yhdistää voimansa hiilineutraalin lämmön tarjoamiseksi. Pääkaupunkiseutu on kaukolämmön tuotannon volyymissa aivan omassa luokassaan koko maahan verrattuna, joten tällaisella yhteistyöllä saavutetaan todella merkittäviä hyötyjä niin asiakkaiden kuin ympäristön näkökulmasta, tuotantojohtaja Panu Ahrnberg Fortumin lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminnasta kertoo.

Yhtiöiden kaukolämpöputkistoa uudistetaan jopa 50 megawatin lämmönsiirtoa varten ja yhdistetään lämmönvaihtimella. Rakennustyöt käynnistetään syksyllä 2023, ja lämpökaupan on tarkoitus käynnistyä viimeistään vuonna 2025.

Uusimmat artikkelit

18.6.2024 | Alan Uutiset

Wärtsilä lanseeraa ensimmäisenä maailmassa 100 % vedyllä toimivan suuren mittakaavan moottorivoimalan konseptin

Konsepti perustuu Wärtsilä 31 -moottorialustaan. Vetyvalmiin moottorin odotetaan olevan tilattavissa vuonna 2025 ja toimitettavissa vuodesta 2026 alkaen.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.