https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 9.8.2023

Fortum ja Vantaan Energia sopivat lämpökaupasta kaukolämpöverkkojen välillä

Lämpökauppasopimuksen mukaan yhtiöt voivat tarvittaessa ostaa toisiltaan hiilineutraalia lämpöä. Sopimus edesauttaa lämmön toimitusvarmuutta ja hintavakautta.

b82df5257f4a7214_800x800ar

Fortumin kaukolämmöntuotanto perustuu kasvavassa määrin päästöttömään sähköön, jätevesien ja prosessien hukkalämpöihin, lämpöpumppuihin, sähkökattiloihin ja lämpöakkuihin. Fortumin tavoiteena on luopua kivihiilen käytöstä kaukolämpötuotannossa viimeistään vuonna 2025 ja saavuttaa hiilineutraalisuus vuonna 2029.

Sopimuksen ensivaiheessa Fortumin tavoitteena on 20 megawatin lämmönsiirto Vantaan Energialta Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen kaukolämpöverkkoon viiden vuoden aikana. Fortumin hanke Microsoftin datakeskuksissa syntyvän hukkalämmön kierrättämiseksi kaukolämpöverkkoon mahdollistaa tulevaisuudessa lämpökaupan myös Vantaan Energialle.

Vantaan Energia puolestaan tuottaa energiaa jätteidenkäsittelyprosesseista. Rakenteilla on muun muassa korkealämpötilalaitos, jossa käsitellään kotitalouksien ja teollisuuden tavanomaisia vaaralliseksi luokiteltuja, kierrätykseen kelpaamattomia jätteitä. Prosessissa syntyvää hukkalämpöä hyödynnetään kiinteistöjen lämmitykseen.

– Sopimus on jälleen yksi hieno esimerkki samalla alalla toimivien yhtiöiden halusta yhdistää voimansa hiilineutraalin lämmön tarjoamiseksi. Pääkaupunkiseutu on kaukolämmön tuotannon volyymissa aivan omassa luokassaan koko maahan verrattuna, joten tällaisella yhteistyöllä saavutetaan todella merkittäviä hyötyjä niin asiakkaiden kuin ympäristön näkökulmasta, tuotantojohtaja Panu Ahrnberg Fortumin lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminnasta kertoo.

Yhtiöiden kaukolämpöputkistoa uudistetaan jopa 50 megawatin lämmönsiirtoa varten ja yhdistetään lämmönvaihtimella. Rakennustyöt käynnistetään syksyllä 2023, ja lämpökaupan on tarkoitus käynnistyä viimeistään vuonna 2025.

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Kumppaniartikkeli

SULZER nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

21.9.2023 | Alan Uutiset

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.