Fortum kotiutti 250 vesivoiman käytön ja kunnossapidon työntekijää Suomessa ja Ruotsissa
”Käyttö ja kunnossapito on kriittinen osa ydinliiketoimintaamme, ja integroimalla vesivoimalaitokset ja henkilöstön samaan organisaatioon luomme yhtenäisemmän ja tehokkaamman työympäristön”, Fortumin vesivoimaloiden käytöstä vastaava johtaja Katarina Atteryd Eckerwall toteaa.
Noin kymmenen vuotta sitten Fortum ulkoisti vesivoiman kunnossapitohenkilöstönsä.
Vuonna 2023 Fortum tarkasteli mahdollisuutta kotiuttaa kunnossapitohenkilöstö uudelleen organisaatioon tavoitteenaan kasvattaa henkilöstön sitoutumista voimaloiden suorituskyvyn ylläpitämiseksi korkealla tasolla. Kesällä 2023 analyysit saatiin valmiiksi, ja tehtiin päätös kunnossapitohenkilöstön palauttamisesta Fortumiin.
Kesäkuun alussa 250 vesivoiman käyttö- ja kunnossapidon työntekijää Ruotsissa ja Suomessa aloitti työnsä Fortuminen palkkalistoilla.
"Integroimalla 250 uutta kollegaa Ruotsiin ja Suomeen Fortum ottaa merkittävän askeleen kohti entistäkin tehokkaampaa ja laadukkaampaa toimintaa, jossa keskitytään yhteisöllisyyteen ja vahvistetaan asemaamme johtavana vesivoimatoimijana", yhtiön tiedotteessa todetaan.
"Odotamme nyt innolla, että voimme edelleen vahvistaa läsnäoloamme markkinoilla rekrytoimalla aktiivisesti paikallista työvoimaa. Tarvitsemme niiden yhteisöjen resursseja ja asiantuntemusta, joissa toimimme. Paikallinen läsnäolo ei ole tärkeää vain siksi, että voimme varmistaa voimaloidemme sujuvan ja tehokkaan toiminnan, vaan myös siksi, että voimme rakentaa vahvoja suhteita ja luoda myönteisiä vaikutuksia paikallisyhteisöissä."
”Käyttö ja kunnossapito on kriittinen osa ydinliiketoimintaamme, ja integroimalla vesivoimalaitokset ja henkilöstön samaan organisaatioon luomme yhtenäisemmän ja tehokkaamman työympäristön”, Fortumin vesivoimaloiden käytöstä vastaava johtaja Katarina Atteryd Eckerwall toteaa.
”Toivomme ja uskomme, että tämä lisää kykyämme vastata haasteisiin, edistää turvallisuuskulttuuriamme ja parantaa käyttö- ja kunnossapitotoimintamme laatua”, hän jatkaa.
Yhtiön mukaan uusien työntekijöiden integroiminen Fortumin organisaatioon mahdollistaa myös osaamisen kehittämisen ja tiedonsiirron parantamisen vesivoimasektorilla.
"Tuomalla ammattitaitoiset teknikot ja asiantuntijat saman katon alle edistämme oppimista ja innovointia, mikä on ratkaisevan tärkeää tulevaisuuden energiatarpeiden täyttämiseksi."
”Me Fortumilla arvostamme paikallista yhteyttä ja odotamme innolla, että voimme syventää ymmärrystämme vesivoimalaitosten ympärillä olevasta toiminnasta. Kotiuttamalla paikallista työvoimaa vahvistamme paitsi yritystämme myös yhteisöjä, joissa toimimme”, Katarina jatkaa.
Vesivoima tasapainottaa sähkön kysynnän ja tarjonnan vaihteluita, kun tuuli- ja aurinkoenergian osuus sähköjärjestelmässä kasvaa. Viime vuonna vesivoiman osuus Fortumin pohjoismaisesta sähköntuotannosta oli 44 prosenttia.