https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 3.6.2024

Fortum kotiutti 250 vesivoiman käytön ja kunnossapidon työntekijää Suomessa ja Ruotsissa

”Käyttö ja kunnossapito on kriittinen osa ydinliiketoimintaamme, ja integroimalla vesivoimalaitokset ja henkilöstön samaan organisaatioon luomme yhtenäisemmän ja tehokkaamman työympäristön”, Fortumin vesivoimaloiden käytöstä vastaava johtaja Katarina Atteryd Eckerwall toteaa.

a14c305218222e2b_800x800ar

Viime vuonna vesivoiman osuus Fortumin pohjoismaisesta sähköntuotannosta oli 44 prosenttia. Kuva: Fortum

Noin kymmenen vuotta sitten Fortum ulkoisti vesivoiman kunnossapitohenkilöstönsä.

Vuonna 2023 Fortum tarkasteli mahdollisuutta kotiuttaa kunnossapitohenkilöstö uudelleen organisaatioon tavoitteenaan kasvattaa henkilöstön sitoutumista voimaloiden suorituskyvyn ylläpitämiseksi korkealla tasolla. Kesällä 2023 analyysit saatiin valmiiksi, ja tehtiin päätös kunnossapitohenkilöstön palauttamisesta Fortumiin.

Kesäkuun alussa 250 vesivoiman käyttö- ja kunnossapidon työntekijää Ruotsissa ja Suomessa aloitti työnsä Fortuminen palkkalistoilla.

"Integroimalla 250 uutta kollegaa Ruotsiin ja Suomeen Fortum ottaa merkittävän askeleen kohti entistäkin tehokkaampaa ja laadukkaampaa toimintaa, jossa keskitytään yhteisöllisyyteen ja vahvistetaan asemaamme johtavana vesivoimatoimijana", yhtiön tiedotteessa todetaan.

"Odotamme nyt innolla, että voimme edelleen vahvistaa läsnäoloamme markkinoilla rekrytoimalla aktiivisesti paikallista työvoimaa. Tarvitsemme niiden yhteisöjen resursseja ja asiantuntemusta, joissa toimimme. Paikallinen läsnäolo ei ole tärkeää vain siksi, että voimme varmistaa voimaloidemme sujuvan ja tehokkaan toiminnan, vaan myös siksi, että voimme rakentaa vahvoja suhteita ja luoda myönteisiä vaikutuksia paikallisyhteisöissä."

”Käyttö ja kunnossapito on kriittinen osa ydinliiketoimintaamme, ja integroimalla vesivoimalaitokset ja henkilöstön samaan organisaatioon luomme yhtenäisemmän ja tehokkaamman työympäristön”, Fortumin vesivoimaloiden käytöstä vastaava johtaja Katarina Atteryd Eckerwall toteaa.

”Toivomme ja uskomme, että tämä lisää kykyämme vastata haasteisiin, edistää turvallisuuskulttuuriamme ja parantaa käyttö- ja kunnossapitotoimintamme laatua”, hän jatkaa.

Yhtiön mukaan uusien työntekijöiden integroiminen Fortumin organisaatioon mahdollistaa myös osaamisen kehittämisen ja tiedonsiirron parantamisen vesivoimasektorilla.

"Tuomalla ammattitaitoiset teknikot ja asiantuntijat saman katon alle edistämme oppimista ja innovointia, mikä on ratkaisevan tärkeää tulevaisuuden energiatarpeiden täyttämiseksi."

”Me Fortumilla arvostamme paikallista yhteyttä ja odotamme innolla, että voimme syventää ymmärrystämme vesivoimalaitosten ympärillä olevasta toiminnasta. Kotiuttamalla paikallista työvoimaa vahvistamme paitsi yritystämme myös yhteisöjä, joissa toimimme”, Katarina jatkaa.

Vesivoima tasapainottaa sähkön kysynnän ja tarjonnan vaihteluita, kun tuuli- ja aurinkoenergian osuus sähköjärjestelmässä kasvaa. Viime vuonna vesivoiman osuus Fortumin pohjoismaisesta sähköntuotannosta oli 44 prosenttia.

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.