https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 14.9.2018

Fortum laajentaa Riihimäen muovijalostamon käsittelykapasiteettia

Fortum on avannut uuden käsittelylinjan Riihimäen muovijalostamollaan. Uuden käsittelylinjan ansiosta muovijalostamo pystyy käsittelemään kolminkertaisen määrän muovijätettä kierrätysmuoviksi nykyiseen verrattuna. Jatkossa muovijalostamon käsittelykapasiteetti on noin 30 000 tonnia vuodessa.

fortum

Fortum valmistaa Riihimäen muovijalostamolla kierrätysmuovia mekaanisesti kierrättämällä kuluttajien ja teollisuuden pakkausjätteestä. Muoviraaka-aineen valmistaminen mekaanisesti kierrättämällä säästää energiaa ja luonnonvaroja. Yksi kilogramma kierrätysmuovia säästää 1,5 kg hiilidioksidia verrattuna neitseellisen muoviraaka-aineen käyttämiseen.

- Vuosittain tuotettavien muovien kiertotalouden mukaisella uudelleenkäytöllä on mahdollista vähentää globaaleja ilmastopäästöjä vuosittain miltei 500 miljoonaa tonnia. Riihimäen muovijalostamon kapasiteetin laajennus mahdollistaa muovinkierrätyksen merkittävän laajentamisen Suomessa, kertoo Kalle Saarimaa, Fortumin Kierrätys- ja jäteliiketoiminnan johtaja.

Fortum käsittelee Riihimäellä kaikki Suomessa erilliskerätyt kuluttajamuovipakkaukset. Vuonna 2017 jalostamossa käsiteltiin noin 6 000 tonnia muovijätettä. Vuonna 2018 määrä on todennäköisesti jo 10 000 tonnia.

Muovinkierrätyksen ympäristöhyödyt toteutuvat täysimääräisesti vain jos kierrätysmuovilla pystytään korvaamaan neitseellistä muoviraaka-ainetta. Tämä edellyttää, että kierrätysraaka-aine täyttää tuotteiden valmistajien laatuvaatimukset.

Yhä useampi muovi- ja pakkaustuotteiden valmistaja on kuullut kuluttajien huolen muovin ympäristövaikutuksista. Fortumin Circo-kierrätysmuovilla korvataan jo nyt neitseellistä raaka-ainetta monissa myös kuluttajille suunnatuissa tuotteissa. Kiinnostus kierrätysmuovin käyttämiseen tuotteissa kasvaa koko ajan.

www.fortum.fi

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.