https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 20.12.2019

Fortum myy kaukolämpöliiketoimintansa Joensuussa Savon Voima Oyj:lle

Fortum on tänään sopinut Joensuun kaukolämpöliiketoimintansa myynnistä Savon Voima Oyj:lle. Kaupan velaton kokonaisarvo on noin 530 miljoonaa euroa. Kaupan toteutuminen edellyttää tavanomaisten ehtojen täyttymistä ja kauppa odotetaan saatettavan päätökseen vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä.

ftm

Kesäkuussa 2019 Fortum tiedotti harkitsevansa Joensuussa ja Virossa sijaitsevien kaukolämpöliiketoimintojensa strategisia vaihtoehtoja. Vaihtoehdot Viron liiketoimintojen osalta ovat edelleen harkinnassa. Strategiansa mukaisesti Fortum arvioi liiketoimintojaan säännöllisesti ja pyrkii luomaan lisäarvoa optimoimalla tuotantorakennettaan.

- Joensuun kaukolämpöliiketoiminnan keskiössä on erittäin tehokas ja moderni lämmön ja sähkön yhteistuotantolaitos. Toimenpiteet laitoksen hiilidioksidipäästöjen alentamiseksi on pääosin toteutettu ja yksityiskohtaiset suunnitelmat laitoksen muuttamiseksi kokonaan hiilineutraaliksi on tehty. Liiketoiminnan myynti herätti suurta kiinnostusta ja tarjosi meille hyvät mahdollisuudet valita ostajaksi luotettava yhtiö, jonka tavoitteena on kehittää liiketoimintaa edelleen paikallisesti. Suomessa voimme nyt keskittyä kaukolämmön tuotannon muuttamiseen hiilineutraaliksi ja kivihiilestä luopumiseen Espoossa vuoden 2025 aikana, sanoo Fortumin City Solutions -divisioonan johtaja Per Langer.

- Laajentuminen nykyisen verkkoalueemme läheisyydessä sijaitsevaan Joensuun kasvavaan kaukolämpöverkkoon on meille loistava tilaisuus toteuttaa kasvustrategiaamme. Meillä on hyvät mahdollisuudet yhdessä nykyisen tiimin kanssa kehittää liiketoimintaa edelleen ja jatkaa Fortumin laatiman suunnitelman mukaisesti siirtymistä turpeesta biopolttoaineen käyttöön Joensuun kaukolämmön tuotannossa”, sanoo Savon Voima Oyj:n toimitusjohtaja Arto Sutinen.

Vuonna 2018 Joensuun laitos tuotti noin 550 gigawattituntia (GWh) lämpöä ja noin 240 GWh sähköä. Toiminnot työllistävät tällä hetkellä kolme Fortumin työntekijää, jotka siirtyvät liiketoiminnan mukana vanhoina työntekijöinä. Käyttö- ja kunnossapitopalvelut on ulkoistettu.

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.