https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 7.9.2023

Fortum vastaa jatkossa itse vesivoimaloidensa kunnossapidosta Suomessa ja Ruotsissa

Fortum ottaa vastuun yli 120 vesivoimalaitoksensa ja noin 230 padon paikallisesta käytöstä ja kunnossapidosta ja lopettaa palveluiden ulkoistuksen kesäkuusta 2024 alkaen.

b6d3dd8a60eb4ad2_800x800ar (1)

Fortumin Leppikosken vesivoimalaitos. Kuva: Fortum

Tällä hetkellä paikallisesta vesivoimalaitosten käytöstä ja kunnossapidosta vastaavat One Nordic Hydro Ruotsissa ja Caverion Suomessa.

Fortum aloittaa suunnittelun ulkoistuksen purkamiseksi yhteistyössä kumppaneidensa kanssa. Osana prosessia ja riippuen muutosneuvotteluista noin 200–300 työntekijää One Nordic Hydrolta ja Caverionilta siirtynee Fortumille. Ulkoistussopimusten purkamisella ja henkilöstön siirroilla ei ole tulosvaikutusta Fortumille.

– Meille on jatkossa strategisesti tärkeää, että vesivoimamme käyttö ja kunnossapito hoidetaan oman henkilöstömme voimin, ja toivotamme uudet kollegat tervetulleiksi Fortumille. Voimme nyt entisestään kehittää turvallisuuskulttuuriamme sekä kasvattaa henkilöstömme sitoutumista voimaloidemme suorituskyvyn ylläpitämiseksi korkealla tasolla. Uskomme, että tämä ratkaisu tekee meistä myös houkuttelevamman työnantajan energiamurroksessa, sanoo Fortumin vesivoimaloiden käytöstä vastaava johtaja Katarina Atteryd Eckerwall.

Vesivoima tasapainottaa sähkön kysynnän ja tarjonnan vaihteluita, kun tuuli- ja aurinkoenergian osuus sähköjärjestelmässä kasvaa. Vesivoima on Fortumin strategian ytimessä, ja viime vuonna vesivoiman osuus Fortumin pohjoismaisesta sähköntuotannosta oli 44 prosenttia.

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.