https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 21.4.2022

Fortumin lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminta on irtautunut geotermisen lämmön hankkeesta

Fortumin lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminta on irtautunut projektista, jossa St1:n pilottihankkeena tuottama geoterminen lämpöenergia oli tarkoitus ostaa Fortumin kaukolämpöverkkoon. 

green

– Geotermisen laitoksen rakentamisesta solmittiin sopimus yli seitsemän vuotta sitten. Tässä ajassa ei saavutettu kaupallisesti ja teknisesti toimivaa ratkaisua. Energia-ala kehittyy nopeasti, ja muut puhtaat tuotantomuodot ovat ohittaneet kilpailukyvyssä geotermisen tuotannon. Keskitämme resurssimme jatkossa näiden hankkeiden edistämiseen, kertoo Suomen lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminnan johtaja Timo Piispa.

Siirtymä hiilineutraaliin kaukolämpöön Espoossa, Kirkkonummella ja Kauniaisissa toteutetaan erityisesti sähköä ja hukkalämpöjä hyödyntävillä ratkaisuilla. Parhaillaan edistettävä datakeskusten laaja hukkalämmön talteenottohanke kattaisi toteutuessaan noin 40 prosenttia asiakkaiden lämmöntarpeesta. Lisäksi Fortum rakentaa kaukolämpöverkkoon ensi vuonna liitettävää teollisen mittakaavan ilma-vesilämpöpumppulaitosta Vermoon ja laajensi viime vuonna lämpöpumppulaitosta, joka ottaa talteen hukkalämpöä puhdistetusta jätevedestä. Vermon laitoksen valmistuttua ne tulevat kattamaan yhteensä yli 20 prosenttia lämmöntarpeesta.

Pilottiprojektin tavoite oli rakentaa Suomen ensimmäinen geotermisellä energialla toimiva teollisen mittaluokan laitos Otaniemeen. Sen arvioitiin parhaimmillaan kattavan noin 10 prosenttia Espoon kaukolämmön tarpeesta. Seuraavaksi Fortum ja St1 arvioivat, voidaanko porattuja 6,4 kilometrin syvyisiä kaivoja hyödyntää perustutkimuksessa. Projektin aikaiset rakennelmat Fortumin tontilla Otaniemessä tullaan purkamaan, mikä vapauttaa tilaa muille puhtaan energian ratkaisuille. 

Uusimmat artikkelit

Riippuvuus maakaasusta voidaan katkaista älykkäällä energianhallintajärjestelmällä

Siemens Osakeyhtiö on kehittänyt ratkaisun, joka vähentää sekä päästöjä että riippuvuutta tuontienergiasta. 

16.5.2022 | Tutkimus ja koulutus

Hiilineutraalien prosessien materiaalitutkimukselle merkittävä TK-rahoitus Business Finlandilta

Business Finland on myöntänyt merkittävän rahoituksen MASCOT-projektille, joka vastaa tulevaisuuden kiertotalousprosessien ja vetyteknologioiden tuomiin materiaalien käytettävyyshaasteisiin ja luo tietopohjan niiden luotettavuuden ja kilpailukyvyn varmistamiseksi.

Rakennusteollisuus RT:n Turvallisuusviikko käynnistyy tänään

Rakennusteollisuus RT:n järjestämää Turvallisuusviikkoa vietetään 16.-22.5.2022, jolloin rakennusalalla kiinnitetään erityistä huomiota työn turvallisuuteen ja terveellisyyteen. SRV käynnistää samalla koko loppuvuoden kestävän kampanjan Oikeus hyvään työpäivään.

16.5.2022 | Alan Uutiset

Olli Sippula polttoprosessien päästöjen professoriksi

Polttoprosessien päästöillä on monia haittavaikutuksia ja niiden hallintaan tarvitaan uusia menetelmiä.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.

Parikkalan vesihuollon ja Digitan yhteistyö edennyt mallikkaasti – “Käytännön hyöty merkittäviä”

Digita ja Parikkalan vesihuolto solmivat yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista vuonna 2020. Onnistunut pilottivaihe päättyi viime vuonna ja tulevina vuosina tavoitteena on asentaa noin 900 etäluettavaa mittaria.

Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin

Sähköverkkoyhtiö Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin Kainuussa. Säätilan muutos on aiheuttanut vikoja sähköverkkoon jo nyt. Vikojen korjaus on käynnissä.