https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 30.11.2016

Globaalit suuryritykset rynnivät startup-kentälle

Kansainvälisten suuryritysten ja startupien yhteistyöstä on tulossa uusi normi. Yhteistyön avulla suuryritykset voivat olla osa seuraavien maailmaa valloittavien startupien menestystä, todetaan tänään julkistetussa PwC:n Slush-raportissa.

slush

Slush study – Navigating the startup space  -raportti avaa suuryritysten johdolle syitä, miksi heidän tulisi tehdä yhteistyötä startup-yritysten kanssa. Raporttia varten PwC analysoi 16. marraskuuta mennessä Slushiin rekisteröityneitä 1 859 startupia ja 659 sijoittajaa, jotka osallistuvat tänään alkaneeseen Slush Helsinkiin. Lisäksi raporttiin haastateltiin startup-yrittäijä, pääomasijoittajia ja suuryritysten johtajia.

- Syvähaastatteluissa ilmeni, kuinka systemaattisesti ja kunnianhimoisesti edistyksellisimmät suuryritykset edistävät yhteistyötä startupien kanssa. Ne ymmärtävät, kuinka yhteistyö voi auttaa heitä tulevaisuuden kilpailuetujen rakentamisessa, PwC:n Slush-yhteistyöstä vastaava Lauri Lehtovuori  sanoo.

Lehtovuoren mukaan toistaiseksi startupien ja suuryritysten väliseen yhteistyöhön ei vielä ole vakiintuneita tapoja tai keinoja. Näyttää siltä, että menestyksekkäimmät yhteistyömallit räätälöidään suuryrityksen strategiaan siten, että ne palvelevat myös startupien tarpeita.

Raportin mukaan isompien yhtiöiden tulisi miettiä, mitä strategista tavoitetta varten startup-yhteistyötä tehdään. Yhtiöiden tulisi myös kirkastaa, minkä tyyppiset startupit palvelevat näiden tavoitteiden saavuttamista: muun muassa minkä vaiheen ja minkä toimialan startupien kanssa yhteistyötä tulisi rakentaa.

Slushin startupeissa ja sijoittajissa laaja kirjo

Slushiin osallistuu startupeja eri mantereilta, mutta suurin osa niistä on eurooppalaisia. Yli puolet startupeista (967 startupia) on alkuvaiheessa, mikä näkyy myös siinä, että ne työllistävät enintään viisi henkilöä. Tämän vuoden Slushissa ja uudessa raportissa mukana olleista startupeista 55 prosenttia on perustettu viimeisen kahden vuoden aikana. Neljännes edustaa teknologiatoimialaa ja enemmistö tarjoaa tuotteitaan tai palveluitaan yrityksille.

Keskimäärin Slushiin osallistuvat startupit hakevat noin puolen miljoonan dollarin rahoitusta, mutta joukossa on myös 35 yritystä, jotka hakevat yli 10 miljoonan dollarin rahoituskierrosta.

Slushiin osallistuvissa sijoittajissa on myös laaja kirjo: puolet 660 sijoittajasta on ns. venture capital -riskisijoittajia, kolmannes enkelisijoittaja ja reilu 15 prosenttia edustaa suurten yritysten sijoitus- tai yritysostoyksiköitä.

Reilu 80 prosenttia sijoittajista saapuu Slushiin eri puolilta Eurooppaa, ja toiseksi suurin mutta selvästi pienempi joukko Pohjois-Amerikasta (8 prosenttia). Toimialoista teknologia kiinnostaa heitä selvästi eniten, ja sen osalta erityisesti analytiikka ja big data, keinoäly (AI), virtuaalitodellisuus (VR) ja lisätty todellisuus (AR). Suurin osa sijoittajista on valmiita tekemään puolen–yhden miljoonan dollarin suuruisen sijoituksen.

- Slush tarjoaa isoille yhtiöille loistavan mahdollisuuden verkostoitua startupien kanssa ennen kuin niistä tulee liian kalliita ostaa. Monet haastattelemamme johtajat painottivatkin, että startupit tulisi nähdä nimenomaan kumppaneina eikä kilpailijoina, Lehtovuori tiivistää.

Slushin toimitusjohtaja Marianne Vikkula on nähnyt isojen yhtiöiden asennemuutoksen startup-yrityksiä kohtaan.

- Vielä muutama vuosi sitten jouduimme selittämään isoille yhtiöille, miksi heidän tulisi aktivoitua startup-kentässä. Nyt meidän suurimmat partnerimme haastavat itsensä ja meidät miettimään rooliamme suuryritysten ja startupien välisessä yhteisössä. Tätä kautta pyrimme yhdessä auttamaan seuraavaa yrittäjäsukupolvea entistä paremmin.

PwC:n Slush-raportti on ladattavissa sivulta www.pwc.fi/slushstudy . Raportissa ovat mukaan ne Slush Helsinkiin 2016 vuonna osallistuvat startupit ja sijoittajat, jotka rekisteröityivät tapahtumaan 16.11.2016 mennessä.  

Slush on kasvuyritys- ja teknologia-alan tapahtuma, joka yhdistää kasvuyritykset merkittävimpiin kansainvälisiin vaikuttajiin, sijoittajiin ja mediaan. Kaksipäiväinen tapahtuma järjestetään 30.11.2016 - 1.12.2016, nyt yhdeksättä kertaa.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.