https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 4.5.2023

Helenin Salmisaaren voimalan hiilikäyttöinen kaukolämpökattila muutetaan pellettikäyttöiseksi

Valmet muuttaa Helen Oy:n hiilikäyttöisen kaukolämpökattilan kerrosleijukattilaksi puupellettipolton mahdollistamiseksi Helsingin Salmisaaren A-voimalaitoksella. 

8cf6c5770f369257_800x800ar

Salmisaaren voimala Helsingissä. Kuva: Helen

Avaimet käteen -toimitukseen sisältyy kuumavesikattilan polttojärjestelmän muuttaminen jauhetusta kivihiilestä puupelletiksi. Kattila muutetaan kerrosleijukattilaksi, jonka polttoaineteho on 150 MW.

Lisäksi toimitukseen sisältyy savukaasujen puhdistusjärjestelmä, lämmöntalteenottojärjestelmä ja Valmet DNA automaatiojärjestelmän muokkaus sekä kaikki tarvittavat apujärjestelmät. Muutostyön jälkeen laitos tuottaa kaukolämpöä erittäin korkealla hyötysuhteella; savukaasujen lämpötila piipussa on vain 13 °C.

Tilaus sisältyy Valmetin vuoden 2023 toisen neljänneksen saatuihin tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Kattilamuutos luovutetaan asiakkaalle tammikuussa 2025.

– Tavoitteenamme on hiilineutraali energiantuotanto vuonna 2030. Kestävä bioenergia on osa kokonaisratkaisua, jolla saavutamme tavoitteemme. Monipuolinen tuotantorakenne turvaa lämmön toimitusvarmuuden kovimmillakin pakkasilla. Tämä projekti on meille tärkeä askel matkalla kohti hiilineutraalisuutta. Luotamme Valmetin kykyihin viedä tämä vaativa projekti ajoissa päätökseen, Helenin kestävistä energiaratkaisuista vastaava Juhani Aaltonen sanoo.

Hanke on jatkoa Helenin ja Valmetin yhteistyölle. Vuonna 2018 Valmet käynnisti Salmisaaren voimalaitosalueella 92 MWth pellettilämpölaitoksen ja tämän vuoden aikana valmistuu Vuosaaren biolämpölaitokseen kuuluva lämmöntalteenottolaitos.

– Olemassa olevan hiilikattilan muuttaminen biokattilaksi on kustannustehokas ja nopea tapa siirtyä fossiilisista polttoaineista uusiutuviin polttoaineisiin. Valmetilla on vuosikymmenten kokemus kattilamuutosprojektien onnistuneesta läpiviennistä, Valmetin Energia-liiketoimintayksikön voimakattilauudistuksista ja -muutoksista vastaava johtaja Niina Ollikka sanoo.

Uusimmat artikkelit

Tampereen Naistenlahden uusi biovoimalaitos leikkaa 20 prosenttia kaupungin hiilidioksidipäästöistä

Tänään käyttöön vihitty Tampereen Sähkölaitoksen Naistenlahden biovoimalaitoksen kiertoleijukattilan pääpolttoaineita ovat uusiutuvat metsäperäiset biomassat.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

16.5.2023 | Alan Uutiset

Destia voitti jälleen Savon radan kunnossapitosopimuksen

Destia jatkaa Savon radan ja sen turvalaitteiden kunnossapitäjänä lokakuuhun 2028 Väyläviraston uusittua Destian sopimuksen. 

HVK julkaisi yrityksille suunnatun oppaan kyberturvallisuudesta

Pilvipalveluita ei tarvitse nähdä riskinä̈ huoltovarmuudelle, vaan oikein käytettynä ne tukevat jatkuvuudenhallintaa.

5.4.2023 | Kumppaniartikkeli

Prosessilaitteiden optimointi ja kierrätys on vastuullisuutta

“Kerromme asiakkaillemme avoimesti, kun käytämme kierrätettyjä komponentteja ja myymme uudenveroisiksi kunnostettuja “pre-owned”-laitteistoja.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.