Alan Uutiset | 1.7.2020

Hitachi ABB Power Grids käynnisti toimintansa

Hitachi Ltd. ja ABB Ltd. ilmoittivat tänään, että kaikki 17. joulukuuta 2018 allekirjoitetun sopimuksen mukaiset toimenpiteet on saatettu suunnitellusti päätökseen ja yhteisyritys Hitachi ABB Power Grids Ltd:n toiminta on käynnistynyt.

ABB-HVDC

Hitachilla on 80,1 prosentin osuus uudesta yhteisyrityksestä, vähemmistöosakkuus säilyy ABB:llä. Yhteisyrityksen liiketoiminnan volyymi on noin 10 miljardia Yhdysvaltain dollaria2.

Uuden yhteisyrityksen hallituksen puheenjohtajana toimii Hitachin Executive Vice President Toshikazu Nishino ja pääjohtajana Claudio Facchin. Yhteisyrityksen pääkonttori on Zurichissä, Sveitsissä, ja nykyinen johtoryhmä varmistaa liiketoiminnan jatkuvuuden.

-Hitachin johtavat digiteknologiat yhdistettynä maailmanluokan sähköverkkoratkaisuihin auttavat meitä toimimaan aktiivisesti energiajärjestelmien globaalissa murroksessa kohti hiilineutraaliutta ja kestävän energian tulevaisuutta. Dynaamisemman sähköverkon mahdollistavat älykkäät ratkaisut edistävät myös YK:n kestävän kehityksen tavoitetta 7, jolla pyritään kohtuuhintaiseen, luotettavaan ja puhtaaseen energiaan, Toshikazu Nishino sanoo.

Yhteisyritys luo uuden globaalin alan markkinajohtajan

ABB:n mukaan yhteistyö Hitachin kanssa edistää uuden yhteisyrityksen laajentumismahdollisuuksia useilla alueilla, kuten liikenne, älykkäät kaupungit, teollisuus, energian varastointi ja datakeskukset. Tämän lisäksi se tarjoaa rahoitusmahdollisuuksia, joilla tuetaan suurten projektien toteutusta. Yhteistyö tarjoaa myös mahdollisuuden päästä Japanin markkinalle, maailman kolmanneksi suurimmalle talousalueelle.

-Hitachin tarjoamat synergiaedut ja pääsy uusille ja kasvaville markkinoille auttavat siirtämään Power Gridsin seuraavaan kehitysvaiheeseen ja vahvistavat yhtiön johtoasemaa entisestään, sanoo Timo Ihamuotila, ABB:n talousjohtaja ja Hitachi ABB Power Gridsin hallituksen jäsen.

-Yritysten teknologisten vahvuuksien yhdistäminen tuo meille uusia markkinamahdollisuuksia ja antaa meille keinoja tarjota suurempaa lisäarvoa asiakkaille, Hitachi ABB Power Gridsin pääjohtaja Claudio Facchin sanoo.

Hitachi ABB Power Grids työllistää noin 36,000 henkilöä yli 90 maassa. Yhtiö palvelee verkkoyhtiöitä, teollisuutta ja infrastruktuurialojen asiakkaita läpi koko arvoketjun, samoin kuin kasvavia aloja, kuten kestävä liikenne, älykkäät kaupungit, energian varastointi ja datakeskukset.

www.hitachiabb-powergrids.com

Uusimmat artikkelit

K-kauppojen aurinkovoimaloilla ennätystehot touko-kesäkuussa

K-kauppojen aurinkovoimaloiden yli 40 000 aurinkopaneelia tuottivat touko-kesäkuussa ennätykselliset yli 3 000 MWh puhdasta aurinkosähköä. Kokonaisuudessa tuotettu määrä vastaa noin 5 000 pakastealtaan vuotuista sähkönkulutusta. Parhaimmassa tapauksessa aurinkovoimalla pystytään kattamaan valtaosa kaupan päivittäisestä sähkötarpeesta. 

7.8.2020 | Alan Uutiset

Tullin ennakkotilasto: Viennin syöksy pysähtyi kesäkuussa

Suomen tavaraviennin arvo oli 4,5 miljardia euroa kesäkuussa, eli 15,4 prosenttia vuoden takaista vähemmän. Tilanne kuitenkin koheni toukokuusta.

Saksalaisjätti Schaeffler lanseeraa suomalaisen partneriverkoston avulla kehitetyn kunnonvalvontajärjestelmän

Saksalainen auto- ja teollisuusalan yritys Schaeffler on toteuttanut kunnonvalvontajärjestelmänsä OPTIME:n suomalaisen partneriverkoston avulla. Saksalaisyhtiö on jo aikaisemmin perustanut tuotekehitystiimin Suomeen ja nyt yhteistyöllä luotua tuotetta lanseerataan kaupallisesti.

EVA: Talouskriisi on suomalaisten suurin uhka

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n julkaisemassa tutkimuksessa kysyttiin, kuinka uhkaavina suomalaiset pitävät maailmalla ja Suomessa tapahtuvia konflikteja ja kriisejä omalle ja läheistensä turvallisuudelle. Eniten pelkoa suomalaisissa herätti uusi laajamittainen talouskriisi (77 prosenttia vastaajista) sekä toiseksi eniten pandemiat ja tartuntataudit (72 prosenttia vastaajista).

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.