Alan Uutiset | 11.1.2018

Hydrolinen humoristinen Hydro-Pena-kampanja tuotti yli 400 työhakemusta

Siilinjärveläisen hydraulisylintereiden markkinajohtajan Hydrolinen sosiaalisessa mediassa toteutettu rekrytointikampanja on ylittänyt odotukset. Yhtiö sai loka-joulukuun 2017 aikana humoristisen kampanjansa aikana yli 400 työhakemusta.

hydropena-k032

Hydrolinen rekrytointikampanjan tavoitteena oli houkutella 40 uutta tuotannon työntekijää, kuten koneistajia ja hitsaajia. Kampanjan tarkoituksena oli murtaa ennakkoluuloja kaavoihin kangistuneesta toimialasta ja kertoa nykyaikaisesta työpaikasta, jossa korostuvat alan korkeimmat työturvallisuus-, laatu- ja ympäristövaatimukset. Erilainen markkinointi nousi tarpeelliseksi, koska osaajien saaminen metalli- ja konepaja-alalle on nykyään erittäin haastavaa. Perinteisillä hakukanavilla hakemuksia on tullut aiemmin yleensä muutamia kymmeniä.

Loka-joulukuussa toteutettu rekrytointikampanja tavoitti yli 212 000 ihmistä. Kampanja perustui humoristisiin, mutta silti asiapitoisiin Hydro-Pena-videoihin, joissa Hydro-Pena etsi uusia työntekijöitä ja loi kuvaa mukavasta ja menestyvästä työnantajasta. Hydro-Penaa näytteli kuopiolainen Juha Jylhäsalmi ja uutta työntekijää stand up -koomikko Ilari Johansson. Videoita katsottiin yli 116 000 kertaa, ja some-postaukset keräsivät yhteensä 1 398 tykkäystä. Hydrolinen kotisivujen tykkäysten määrä kääntyi myös nousuun, kun kampanjan alussa se oli 665 ja joulukuun puolivälissä 853.

Rekrytointikampanjan taustalla on siilinjärveläisen Hydroline Oy:n markkinointi- ja kehitysjohtajan Jani Lehikoisen mukaan yhtiön voimakas kasvukehitys vuosina 2017−2018, jonka siivittämänä se aikoo palkata 100 uutta työntekijää vuoden 2018 loppuun mennessä Suomessa ja Puolassa. Uusia työntekijöitä on palkattu tähän mennessä jo 40. Kuluvan vuoden liikevaihtoennuste on 50 miljoonaa euroa. Tällä hetkellä yhtiö työllistää Suomessa noin 250 ja Puolassa 27 alan ammattilaista.

Linkit videoihin YouTubessa hakusanalla Hydro-Pena: https://www.youtube.com/results?search_query=hydro+pena

Mia Weckström

Uusimmat artikkelit

Kiina lopetti jätteiden tuonnin - Iso-Britannia hukkuu muoveihinsa

Ison-Britannian kierrätysalalle on epäselvää se, miten ala aikoo menestyä nyt, kun Kiina on kieltäytynyt vastaanottamasta muovijätteitä muista maista. Britannia on laivannut joka vuosi 500 000 tonnia muovia kierrätykseen Kiinassa, mutta toiminta on tykkänään loppunut vuodenvaihteessa.

Vain oikein asennettu vesimittari täyttää vaatimukset

Vain oikein asennettu vesimittari täyttää mittauslaitelain vaatimukset. Vesimittarin on täytettävä vaatimukset, jotta sitä saa käyttää laskutettavan vedenkulutuksen mittaukseen.

Mallintamalla nopeampia ja parempia biotalousprosesseja

VTT:n erikoistutkija, diplomi-insinööri Kristian Melin on väitöstyössään kehittänyt mallinnus- ja arviointimenetelmän, jonka avulla kehitettävistä biojalostamojen prosesseista voidaan löytää ne, jotka käyttävät raaka-aineen tehokkaimmin, vähentävät eniten kasvihuonekaasupäästöjä tai ovat taloudellisesti kannattavimpia. Lisäksi menetelmä voi nopeuttaa uusien biotalousprosessien kehitystä laboratoriosta tuotantomittakaavaan.

15.1.2018 | Tutkimus ja koulutus

Materiaalitutkimus ottaa digiloikan – TTY ja Aalto kehittävät uusia menetelmiä katalyyttimateriaalien suunnitteluun

Uusien materiaalien suunnittelu nopeutuu huimaa vauhtia. Kun perinteisesti materiaaleja on kehitetty laboratoriossa yrityksen ja erehdyksen kautta, käytetään nyt apuna muun muassa koneoppimisen menetelmiä.

Lämpöpumppuinvestoinnit jo puoli miljardia vuodessa – SULPU ry

Lämpöpumppujen sekä kappalemääräinen että erityisesti euromääräinen myynti kasvoi viime vuonna. Isojen lämpöpumppujen kauppa jatkoi vilkastumistaan. Reiluun 60 000 asennettuun lämpöpumppuun investoitiin lähes puoli miljardia vuodessa.

12.1.2018 | Alan Uutiset

Woikosken toimitusjohtaja valittiin kansainvälisen kaasunvalmistajien järjestö IOMA:n johtoon

Suomalaisen perheyhtiön Oy Woikoski Ab:n toimitusjohtaja Clas Palmberg valittiin IOMA:n presidentiksi kaudelle 2018 vuosikokouksessa, joka järjestettiin marraskuussa Dubaissa.