Alan Uutiset | 11.1.2018

Hydrolinen humoristinen Hydro-Pena-kampanja tuotti yli 400 työhakemusta

Siilinjärveläisen hydraulisylintereiden markkinajohtajan Hydrolinen sosiaalisessa mediassa toteutettu rekrytointikampanja on ylittänyt odotukset. Yhtiö sai loka-joulukuun 2017 aikana humoristisen kampanjansa aikana yli 400 työhakemusta.

hydropena-k032

Hydrolinen rekrytointikampanjan tavoitteena oli houkutella 40 uutta tuotannon työntekijää, kuten koneistajia ja hitsaajia. Kampanjan tarkoituksena oli murtaa ennakkoluuloja kaavoihin kangistuneesta toimialasta ja kertoa nykyaikaisesta työpaikasta, jossa korostuvat alan korkeimmat työturvallisuus-, laatu- ja ympäristövaatimukset. Erilainen markkinointi nousi tarpeelliseksi, koska osaajien saaminen metalli- ja konepaja-alalle on nykyään erittäin haastavaa. Perinteisillä hakukanavilla hakemuksia on tullut aiemmin yleensä muutamia kymmeniä.

Loka-joulukuussa toteutettu rekrytointikampanja tavoitti yli 212 000 ihmistä. Kampanja perustui humoristisiin, mutta silti asiapitoisiin Hydro-Pena-videoihin, joissa Hydro-Pena etsi uusia työntekijöitä ja loi kuvaa mukavasta ja menestyvästä työnantajasta. Hydro-Penaa näytteli kuopiolainen Juha Jylhäsalmi ja uutta työntekijää stand up -koomikko Ilari Johansson. Videoita katsottiin yli 116 000 kertaa, ja some-postaukset keräsivät yhteensä 1 398 tykkäystä. Hydrolinen kotisivujen tykkäysten määrä kääntyi myös nousuun, kun kampanjan alussa se oli 665 ja joulukuun puolivälissä 853.

Rekrytointikampanjan taustalla on siilinjärveläisen Hydroline Oy:n markkinointi- ja kehitysjohtajan Jani Lehikoisen mukaan yhtiön voimakas kasvukehitys vuosina 2017−2018, jonka siivittämänä se aikoo palkata 100 uutta työntekijää vuoden 2018 loppuun mennessä Suomessa ja Puolassa. Uusia työntekijöitä on palkattu tähän mennessä jo 40. Kuluvan vuoden liikevaihtoennuste on 50 miljoonaa euroa. Tällä hetkellä yhtiö työllistää Suomessa noin 250 ja Puolassa 27 alan ammattilaista.

Linkit videoihin YouTubessa hakusanalla Hydro-Pena: https://www.youtube.com/results?search_query=hydro+pena

Mia Weckström

Uusimmat artikkelit

23.3.2018 | Alan Uutiset

Fujitsu avasi Brysselissä lohkoketjusovelluksia kehittävän innovaatiokeskuksen

Fujitsu on avanut Brysselissä lohkoketjuihin erikoistuneen innovaatiokeskuksen, jonka tavoitteena on edistää lohkoketjujen ja muiden hajautettujen tilikirjojen käyttöä. Lohkoketjut muuttavat sekä kuluttajien että yritysten toimintamalleja, sillä niiden ansiosta tavaroiden ja palvelujen ostaminen, myyminen ja vaihtaminen mullistuvat.

Metallin 3D-tulostus kiinnostaa Suomessa ja maailmalla

Siinä missä Keski-Euroopassa ja Yhdysvalloissa metallin 3D-tulostus on ollut suosittu tuotantotapa jo pidempään, ovat Suomessa vastaavat markkinat vasta lämpenemässä. 3D-tulostaminen kiinnosti messukävijöitä myös Tampereen Konemessut -tilaisuudessa.

Resurssitehokkaampi kiviaineshuolto säästää ympäristöä ja kustannuksia

Kiviaineksia voidaan hyödyntää aiempaa resurssitehokkaammin sekä samalla vähentää ympäristöhaittoja ja säästää kustannuksia. Resurssitehokkaasta kiviaineshuollosta on juuri ilmestynyt ympäristöministeriön raportti.

Caverion vastaamaan Turun Kakolanmäen jätevedenpuhdistamon kunnossapidosta

Caverion ja Turun seudun puhdistamo Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kakolanmäen jätevedenpuhdistamon teknisestä huollosta ja kunnossapidosta sekä investointiluontoisten projektien toteutuksesta.

19.3.2018 | Tutkimus ja koulutus

Nopeampia ja parempia biotalousprosesseja mallintamalla

VTT:n erikoistutkija, diplomi-insinööri Kristian Melin on väitöstyössään kehittänyt mallinnus- ja arviointimenetelmän, jonka avulla kehitettävistä biojalostamojen prosesseista voidaan löytää ne, jotka käyttävät raaka-aineen tehokkaimmin, vähentävät eniten kasvihuonekaasupäästöjä tai ovat taloudellisesti kannattavimpia. Lisäksi menetelmä voi nopeuttaa uusien biotalousprosessien kehitystä laboratoriosta tuotantomittakaavaan.

Yhteistyörobotit eli cobotit nostavat Suomea maailman kärkeen

Suomi on 15. sijalla tuotantoaan eniten automatisoineiden maiden joukossa maailmassa. Robottiasiantuntijan mukaan osasyy piilee Suomen koulujärjestelmässä, eikä maan esiinmarssi suinkaan ole pysähtynyt. Muista Pohjoismaista Ruotsi on sijalla 5 ja Tanska sijalla 6.