https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 24.5.2016

Jatkuvaa koulutusta kaivosalan toimijoille

Missä vaiheessa on Suomen kaivosvastuujärjestelmän kehitystyö tällä erää, Kestävän kaivostoiminnan verkoston pääsihteeri Eero Yrjö-Koskinen? 

Kaivosvastuujärjestelmä on tarkoitettu kaikille Suomessa toimiville kaivoksille. Järjestelmä hyväksyttiin viime marraskuussa, jonka jälkeen olemme valmistelleet sitä koskevaa koulutusta. Koulutus koostuu neljästä päivän kestävästä jaksosta, jossa käydään läpi 1-3 kaivosvastuujärjestelmän kahdeksasta arviointityökalusta. Viimeisenä koulutuspäivänä kaivosyhtiöiden edustajilla on mahdollisuus antaa palautetta järjestelmän toimeenpanossa ilmenneistä ongelmista. Palautteen perusteella Kestävän kaivostoiminnan verkosto voi tarvittaessa vielä korjata ja täydentää järjestelmää.

Koulutukset käynnistyivät maaliskuun 2016 lopulla ja jatkuvat syksyllä. Niihin on tähän mennessä ilmoittautunut 13 kaivosalan yhtiötä ja kaksi sertifiointiyhteisöä.

Teollisuustaito Oy vastaa kokonaisjärjestelyistä ja koulutuksen sisällöstä kahta arviointityökalua lukuun ottamatta. Sidosryhmäyhteistyötä koskevasta koulutuksesta vastaa Lasse Peltonen (Akordi Oy) ja kriisinhallintaa koskevasta koulutuksesta kaivosturvallisuuden neuvottelukunnan pääsihteeri Pertti Kortejärvi.

Olemme parhaillaan laatimassa myös malminetsintää koskevaa vastuullisuusjärjestelmää. Sen pitäisi valmistua kesään mennessä.

Järjestelmä tulee parantamaan ajan myötä Suomessa toimivien kaivosten suoriutumista kaikilla toimintalohkoilla (sidosryhmäyhteistyö, luonnon monimuotoisuuden turvaaminen, energiatehokkuus ja ilmastopäästöt, rikastushiekan hallinta, vesien hallinta, työterveys ja -turvallisuus, kriisinhallinta, kaivosten sulkeminen). Uskon, että tällä on myönteisiä vaikutuksia myös niiden liiketoimintaan.

Järjestelmään liittyminen vaatii kaivosyhtiöiltä toki tiettyä panostusta. Suurin osa niistä noudattaa kuitenkin jo nyt erilaisia kansainvälisiä standardeja (ISO, OHSAS). Uuden kaivosvastuujärjestelmän ei pitäisi aiheuttaa kohtuuttomasti lisäkustannuksia yrityksille.

Pienemmät yhtiöt voivat halutessaan aloittaa järjestelmän käyttöönoton valitsemalla järjestelmästä ensin muutaman arviointityökalun. Muutaman vuoden jälkeen ne voivat laajentaa järjestelmän soveltamista myös muihin työkaluihin. 

www.kaivosvastuu.fi

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.