Alan Uutiset | 11.11.2015

Jättirekkojen kameravalvontatiedot siirretään valvomoon TOSIBOXIN avulla reaaliaikaisesti

TOSIBOX yhdistää Oulun Autokuljetus Oy:n valvomon ja sen jättirekan valvontakameradatan yksityisellä tietoverkkojärjestelmällä. OAK tiedotti Trafin myöntämästä poikkeusluvasta sen 32-metriselle ajoneuvoyhdistelmälle aiemmin tällä viikolla. Luvan edellytyksenä on jättirekan liikenteen seuraaminen jatkuvasti tallentavilla kameroilla.

greendouble_oak_006_x1000

Oulun Autokuljetus Oy:n uusien, ympäristöystävällisten Green Double -ajoneuvoyhdistelmien kameravalvontadatan siirtäminen tien päältä pääkonttorin tallentimelle toteutetaan TOSIBOX® -etäyhteysjärjestelmän avulla. Trafin myöntämän poikkeusluvan edellytyksenä on 32-metrisen jättirekan liikenteen seuraaminen jatkuvatallenteisten kameroiden avulla.

Oulun Autokuljetus Oy tiedotti tällä viikolla erikoispitkän Green Double -ajoneuvoyhdistelmän liikennöintiluvan saamisesta ja liikennöinnin aloittamisesta. 32 metriä pitkiin ajoneuvoyhdistelmiin voi kuormata 55 prosenttia enemmän lastia kuin perinteisiin yhdistelmiin. Pienempi hiilijalanjälki on keskeinen tavoite uuden tyyppisten ajoneuvoyhdistelmien tuomiselle liikenteeseen.

TOSIBOX® -etäyhteysmenetelmässä ajoneuvoyhdistelmän ja OAK:n pääkonttorin välillä on yksityinen, tietoturvallinen tietoverkko. Järjestelmässä kahden TOSIBOX Lukon välillä on jatkuvasti käytössä oleva tiedonsiirtokanava, joten videotiedostot siirtyvät ajoneuvoyhdistelmästä valvomoon reaaliaikaisesti.

– Meille on äärimmäisen tärkeää, että erilaiset järjestelmät nivoutuvat toisiinsa automaattisesti ja data siirtyy helposti muuhun valvontajärjestelmäämme. Kuljettajiemme työskentelyä helpottaa huomattavasti, ettei heidän tarvitse huolehtia kameravalvonnasta ja kameroiden muistikorttien vaihdoista, vaan TOSIBOX® järjestelmän avulla asia hoituu automaattisesti, kertoo Jussi Kinnunen, OAK:n kuljetuspäällikkö.

Yksityisen tietoverkon muodostavia VPN-tunneleita hyödynnetään tavallisesti esimerkiksi teollisuuslaitoksissa. TOSIBOX -järjestelmä soveltuu erittäin hyvin myös liikkuvista kohteista kerätyn datan siirtämiseen taustajärjestelmiin – automaattisesti ja turvallisesti.

– Yksi tuotteiden iso etu on niiden riippumattomuus, niin olemassa olevista internetliittymistä kuin päätelaitteistakin. Käyttöönotto on helppoa ja datan omistajat voivat luottaa siihen, että data on turvassa luotettavan VPN-tunnelin avulla, summaa Tosiboxin myyntipäällikkö Tomi Liias.

Oulun Autokuljetus Oy:  www.oak.fi

Uusimmat artikkelit

Neste siirtyy Fortumin kotimaiseen tuulisähköön Suomen tuotantolaitoksilla

Neste on tehnyt pitkäikäisen tuulivoimasopimuksen Fortumin kanssa. Tämä vähentää Nesteen tuotantolaitosten sähkönhankinnan epäsuoria hiilidioksidipäästöjä vuositasolla noin 40 kilotonnia.

22.10.2019 | Alan Uutiset

Energiantuotannon verotuksen yhdenmukaistaminen vähentäisi päästöjä

Energiantuotannon kasvihuonekaasupäästöt vähenisivät tuntuvasti, jos Suomi poistaisi energiaverotuet fossiilisilta polttoaineilta, arvioivat tutkijat selvityksessään.

15.10.2019 | Tutkimus ja koulutus

IoT:n hyödyntäminen yrityksissä on merkittävässä kasvussa

Elisan teettämän tutkimuksen* mukaan jo lähes puolet yli 500 hengen suomalaisista yrityksistä ja organisaatioista hyödyntää esineiden internetiä. Sen käyttäminen on lisääntynyt erityisesti 250–1000 hengen yrityksissä ja organisaatioissa.

Uusi moottoroitu sääsuoja edistää puurakentamista

NCC rakentaa Kruunuasunnoille Turun Linnanfälttiin kahta puukerrostaloa, jotka valmistuvat täysin uudenlaisen sääsuojan alla. 

Empower ja Visuon käynnistävät yhteistyön 360°VR-teknologiaa hyödyntävien digitaalisten ratkaisujen kehittämisessä

Empower ja 360° visuaalisten työkalujen toimittaja Visuon ovat aloittaneet yhteistyön, jossa teollisuudelle älykästä kunnossapitoa ja ylläpidon analytiikkapalveluita tarjoava Empower hyödyntää Visuonin 360° VR-teknologiaan pohjautuvaa alustaa Em360° toimitilojen mallinnus- ja etähallintaratkaisussa Suomessa.

18.9.2019 | Kumppaniartikkeli

Uusi puhtaasti kaasukäyttöinen Wärtsilä 31SG -moottori vähentää merenkulun päästöjä

Teknologiayhtiö Wärtsilä tuo markkinoille puhtaasti  kaasukäyttöisen Wärtsilä 31SG -moottorin  merisovelluksia varten. Wärtsilä 31 -tuotealustaan perustuvan moottorin dieselversio julkaistiin  Guinnessin ennätystenkirjassa maailman tehokkaimpana nelitahtidieselmoottorina

Perusväylänpidon lisärahoitus tulee tiestölle viime tipassa

Hallitus on sopinut vuoden 2020 budjettiesityksestä.  Perusväylänpidon rahoitukseen ehdotetaan pysyvää 300 miljoonan euron tasokorotusta tie-, raide- ja vesiväylien korjausvelan kasvun pysäyttämiseksi ja korjausvelan vähentämiseksi. Yhdessä muiden korotusten kanssa perusväylänpidon rahoitukseen tulee lisäystä 362 miljoonaa euroa vuonna 2020.