Alan Uutiset | 11.11.2015

Jättirekkojen kameravalvontatiedot siirretään valvomoon TOSIBOXIN avulla reaaliaikaisesti

TOSIBOX yhdistää Oulun Autokuljetus Oy:n valvomon ja sen jättirekan valvontakameradatan yksityisellä tietoverkkojärjestelmällä. OAK tiedotti Trafin myöntämästä poikkeusluvasta sen 32-metriselle ajoneuvoyhdistelmälle aiemmin tällä viikolla. Luvan edellytyksenä on jättirekan liikenteen seuraaminen jatkuvasti tallentavilla kameroilla.

greendouble_oak_006_x1000

Oulun Autokuljetus Oy:n uusien, ympäristöystävällisten Green Double -ajoneuvoyhdistelmien kameravalvontadatan siirtäminen tien päältä pääkonttorin tallentimelle toteutetaan TOSIBOX® -etäyhteysjärjestelmän avulla. Trafin myöntämän poikkeusluvan edellytyksenä on 32-metrisen jättirekan liikenteen seuraaminen jatkuvatallenteisten kameroiden avulla.

Oulun Autokuljetus Oy tiedotti tällä viikolla erikoispitkän Green Double -ajoneuvoyhdistelmän liikennöintiluvan saamisesta ja liikennöinnin aloittamisesta. 32 metriä pitkiin ajoneuvoyhdistelmiin voi kuormata 55 prosenttia enemmän lastia kuin perinteisiin yhdistelmiin. Pienempi hiilijalanjälki on keskeinen tavoite uuden tyyppisten ajoneuvoyhdistelmien tuomiselle liikenteeseen.

TOSIBOX® -etäyhteysmenetelmässä ajoneuvoyhdistelmän ja OAK:n pääkonttorin välillä on yksityinen, tietoturvallinen tietoverkko. Järjestelmässä kahden TOSIBOX Lukon välillä on jatkuvasti käytössä oleva tiedonsiirtokanava, joten videotiedostot siirtyvät ajoneuvoyhdistelmästä valvomoon reaaliaikaisesti.

– Meille on äärimmäisen tärkeää, että erilaiset järjestelmät nivoutuvat toisiinsa automaattisesti ja data siirtyy helposti muuhun valvontajärjestelmäämme. Kuljettajiemme työskentelyä helpottaa huomattavasti, ettei heidän tarvitse huolehtia kameravalvonnasta ja kameroiden muistikorttien vaihdoista, vaan TOSIBOX® järjestelmän avulla asia hoituu automaattisesti, kertoo Jussi Kinnunen, OAK:n kuljetuspäällikkö.

Yksityisen tietoverkon muodostavia VPN-tunneleita hyödynnetään tavallisesti esimerkiksi teollisuuslaitoksissa. TOSIBOX -järjestelmä soveltuu erittäin hyvin myös liikkuvista kohteista kerätyn datan siirtämiseen taustajärjestelmiin – automaattisesti ja turvallisesti.

– Yksi tuotteiden iso etu on niiden riippumattomuus, niin olemassa olevista internetliittymistä kuin päätelaitteistakin. Käyttöönotto on helppoa ja datan omistajat voivat luottaa siihen, että data on turvassa luotettavan VPN-tunnelin avulla, summaa Tosiboxin myyntipäällikkö Tomi Liias.

Oulun Autokuljetus Oy:  www.oak.fi

Uusimmat artikkelit

Monimuotoisuus ja merkityksellinen liiketoiminta ovat hyvää bisnestä

Slushin julkaisemassa uudessa “Entrepreneurship Redefined” -tutkimuksessa selvitettiin, mihin tulevaisuuden menestysyritykset perustuvat. Tuloksista ilmeni, että yrityksen menestystekijöitä ovat monimuotoisuus, liiketoiminnan merkityksellisyys sekä uudenlainen innovatiivinen yhteistyö.

4.7.2020 | Alan Uutiset

EU satsaa kymmeniä miljardeja vetyyn

Euroopan komissio haluaa kymmenien miljardien investointeja vetyyn. Panostus liittyy EU:n elvytyspakettiin, jolla pyritään elvyttämään taloutta koronakriisin iskuista. Vedyn rooli kasvaa erityisesti teollisuudessa sekä raskaan liikenteen ja merenkulun energialähteenä, kertoo Energiateollisuus ry lehdistötiedotteessa. 

Finn Spring hyödyntää lämmön kausivarastointijärjestelmää tilojensa lämmitykseen

Kokkolalainen teknologiayritys Heliostorage toimitti lämmön kausivarastointijärjestelmän juomavalmistaja Finn Springin Toholammin-tehtaalle. Järjestelmä otettiin käyttöön huhtikuussa 2019 ja sen avulla kesän aikana keräämällä lämmöllä saatiin lämmitettyä toimistotilat koko kuluneen talven ajan. 

Sähköt saatu kaikille - verkon vaurioita tarkastetaan helikopterilennoilla

Uuno-myrskyn tekemien tuhojen korjaustyöt Kajaven sähköverkkoon on saatu päätökseen. Korjaustöihin osallistui 30:n henkilön ryhmä seitsemän metsäkoneen voimin. Pahimmat vauriot sähköverkkoihin tulivat Kajaanissa ja Sotkamossa välillä Korvanniemi-Kuluntalahti.

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.