Alan Uutiset | 11.11.2015

Jättirekkojen kameravalvontatiedot siirretään valvomoon TOSIBOXIN avulla reaaliaikaisesti

TOSIBOX yhdistää Oulun Autokuljetus Oy:n valvomon ja sen jättirekan valvontakameradatan yksityisellä tietoverkkojärjestelmällä. OAK tiedotti Trafin myöntämästä poikkeusluvasta sen 32-metriselle ajoneuvoyhdistelmälle aiemmin tällä viikolla. Luvan edellytyksenä on jättirekan liikenteen seuraaminen jatkuvasti tallentavilla kameroilla.

greendouble_oak_006_x1000

Oulun Autokuljetus Oy:n uusien, ympäristöystävällisten Green Double -ajoneuvoyhdistelmien kameravalvontadatan siirtäminen tien päältä pääkonttorin tallentimelle toteutetaan TOSIBOX® -etäyhteysjärjestelmän avulla. Trafin myöntämän poikkeusluvan edellytyksenä on 32-metrisen jättirekan liikenteen seuraaminen jatkuvatallenteisten kameroiden avulla.

Oulun Autokuljetus Oy tiedotti tällä viikolla erikoispitkän Green Double -ajoneuvoyhdistelmän liikennöintiluvan saamisesta ja liikennöinnin aloittamisesta. 32 metriä pitkiin ajoneuvoyhdistelmiin voi kuormata 55 prosenttia enemmän lastia kuin perinteisiin yhdistelmiin. Pienempi hiilijalanjälki on keskeinen tavoite uuden tyyppisten ajoneuvoyhdistelmien tuomiselle liikenteeseen.

TOSIBOX® -etäyhteysmenetelmässä ajoneuvoyhdistelmän ja OAK:n pääkonttorin välillä on yksityinen, tietoturvallinen tietoverkko. Järjestelmässä kahden TOSIBOX Lukon välillä on jatkuvasti käytössä oleva tiedonsiirtokanava, joten videotiedostot siirtyvät ajoneuvoyhdistelmästä valvomoon reaaliaikaisesti.

– Meille on äärimmäisen tärkeää, että erilaiset järjestelmät nivoutuvat toisiinsa automaattisesti ja data siirtyy helposti muuhun valvontajärjestelmäämme. Kuljettajiemme työskentelyä helpottaa huomattavasti, ettei heidän tarvitse huolehtia kameravalvonnasta ja kameroiden muistikorttien vaihdoista, vaan TOSIBOX® järjestelmän avulla asia hoituu automaattisesti, kertoo Jussi Kinnunen, OAK:n kuljetuspäällikkö.

Yksityisen tietoverkon muodostavia VPN-tunneleita hyödynnetään tavallisesti esimerkiksi teollisuuslaitoksissa. TOSIBOX -järjestelmä soveltuu erittäin hyvin myös liikkuvista kohteista kerätyn datan siirtämiseen taustajärjestelmiin – automaattisesti ja turvallisesti.

– Yksi tuotteiden iso etu on niiden riippumattomuus, niin olemassa olevista internetliittymistä kuin päätelaitteistakin. Käyttöönotto on helppoa ja datan omistajat voivat luottaa siihen, että data on turvassa luotettavan VPN-tunnelin avulla, summaa Tosiboxin myyntipäällikkö Tomi Liias.

Oulun Autokuljetus Oy:  www.oak.fi

Uusimmat artikkelit

22.11.2019 | Alan Uutiset

Caverion on saanut Kilpailu- ja kuluttajavirastolta hyväksynnän Maintpartnerin Suomen toimintojen ostolle

Caverion on saanut Kilpailu- ja kuluttajavirastolta hyväksynnän Maintpartnerin Suomen toimintojen ostolle. Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätös sisältää tiettyjä ehtoja, joiden mukaan Caverion sitoutuu divestoimaan noin 6,5 prosenttia Teollisuuden ratkaisut -divisioonan kaupan jälkeisestä Suomen liikevaihdosta (noin 300 miljoonaa euroa vuonna 2018).

22.11.2019 | Tutkimus ja koulutus

BMW keskittää akkujen kehityksen ja testauksen uuteen keskukseen Saksan Müncheniin

Autojätti BMW Group kertoo keskittävänsä akkujensa kehityksen ja testauksen Saksan Müncheniin avattuun akkukennojen kehityskeskukseen. Keskuksen tavoitteena on kaksinkertaistaa akkujen energiatiheys ja parantaa akkujen käytettävyyttä.

Energia-alan päästövähennykset eivät riipu hiilinieluista, omat teot avainasemassa

Energiatuotannon tie puhtaaseen energiajärjestelmään ei ole riippuvainen metsien hiilinieluista, vaan alan omista päästövähennyksistä, toteaa  Energiateollisuus ry lehdistötiedotteessa.

EOS esittelee uusia ratkaisuja metallien 3D-tulostukseen

EOS esittelee formnext 2019 -messuilla tuotantovalmiin EOS Shared Modules -ratkaisun. Useista laitteisto- ja ohjelmistomoduuleista koostuva ratkaisu helpottaa ja suoraviivaistaa työnkulkua ennen varsinaista valmistusprosessia, prosessin aikana ja sen jälkeen. EOS Shared Modules mahdollistaa korkealaatuisten metalliosien valmistuksen tehokkaasti, skaalautuvasti ja kannattavasti etenkin käytettäessä rinnakkain useita 3D-tulostusjärjestelmiä. Järjestelmän odotetaan tulevan myyntiin viimeistään vuoden 2020 jälkipuoliskolla.

Teollisuuden tarkastukset kustannustehokkaasti ja turvallisesti

Viasor Oy palkittiin Teknologia 19-tapahtuman yhteydessä Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n ja Suomen Messusäätiön vuoden 2019 yritysinnovaatiopalkinnolla. Lokakuussa 2018 perustettu yhtiö on kehittänyt droneja hyödyntävän ratkaisun vaikeasti lähestyttävien kohteiden, kuten säiliöiden, kunnon tarkastukseen. Droneilla tehtävät seinämän paksuusmittaukset mahdollistavat käsin suoritettuja mittauksia laajemman otannan kustannustehokkaalla ja turvallisella tavalla.

8.11.2019 | Kumppaniartikkeli

KL-Lämmön osaaminen tulppaa teollisten laitteiden rahareiät

Teollisuuden järjestelmissä kiertää nesteiden lisäksi yllättävän paljon rahaa. Ainakin kun ajatellaan Motivan takavuosina vetämää energiatehokkuuden tutkimusta, jonka mukaan tehoton lämmönsiirto aiheuttaa suomalaisille teollisuusyrityksille 500 miljoonan euron vuosittaiset kustannukset. Tässä on suurten kiinteistöjen omistajille taas yksi hyvä syy pitää järjestelmät kunnossa.

Honeywell Analytics tuottaa tehokkaammin joustavien mobiilirobottien avulla

Kolme tanskalaisen Mobile Industrial Robotsin (MiR) robottia siirtävät automaattisesti materiaaleja ja tuotteita koko matkan tuotannossa Honeywell Analyticsilla Englannissa. Robotit auttavat siinä, että yritys voi työskennellähelposti ja ketterästi tuotantoprosesseissaan.