https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 27.3.2020

Joensuulainen fotoniikkayritys sai yli 2 miljoonan jättipotin

Joensuulainen lasin laserleikkaus-teknologiaa kehittävä yritys Hypermemo Oy on saanut 2,1 miljoonan euron EIC Accelerator-rahoituksen. Rahoituksen saaneilta yrityksiltä odotetaan tulevaisuudessa jopa satojen miljoonien eurojen kansainvälistä liikevaihtoa. Valituksi tulevat vain harvat, sillä 1849 hakemuksesta vain 44 kpl eli 2,4 prosenttia hyväksyttiin. Suomesta rahoituksen saivat Hypermemo ja Precordior.

HYPERMEMO-OY-Image-glasstec2018.2599298-Oo0U0GDtTYGOYdejK2THOA-image

Hypermemon ratkaisu mullistaa lasin laserleikkauksen. Teknologia perustuu ainutlaatuiseen pulssitettuun CO2 eli hiilidioksidi-laseriin, jolla voidaan leikata jopa 30 mm paksua lasia poikkeuksellisen tarkasti sekä nopeasti. Sovelluskohteita on useita koska laser pystyy operoimaan alueilla, jossa suurteholaserit ovat hyödyttömiä. Leikata voidaan esimerkiksi älypuhelinten näytön suojaamisessa käytettävää erittäin kestävää Gorilla-lasia sekä autojen ja rakennusten älyikkunoissa hyödynnettävää useasta kerroksesta koostuvaa laminoitua lasia. Leikkaustapa on vähäpäästöistä ja kuluttaa kilpaileviin ratkaisuihin verrattuna huomattavasti vähemmän energiaa sekä materiaaleja. Laitteen ympäristöystävällisyys saavuttaa rahoitusinstrumentille asetetun Green Deal eli vihreän kehityksen ohjelman tavoitteet.

Hypermemon lasereita on jo testattu asiakkaiden tuotantoympäristöissä esimerkiksi juomalasien valmistuslinjalla Turkissa.

- Asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä ja haluavat saada tuotteemme useammalle valmistuslinjalle. Seuraavaksi meillä on kiire tuotteistaa konsepti ja aloittaa säännölliset toimitukset, kertoo Hypermemon toimitusjohtaja ja keksinnön takana oleva Vadim Kiyko.

Hypermemo toimii kansainvälisillä lasin prosessointilaitteiden B2B markkinoilla, jonka suuruus on noin miljardin euron luokkaa, markkina kasvaa 4.45 prosenttia vuosittain. Yritykselle potentiaalisia markkina-alueita ovat rakennusteollisuus, keittiö- ja taloustarvikkeet, autoteollisuus sekä kuluttajaelektroniikka. Rahoituksen turvin 2,5 miljoonan euron vientiin yltävä Hypermemo investoi uusiin tuotantotiloihin sekä luo 10–15 uutta työpaikkaa Joensuuhun vuoteen 2022 mennessä. Uusien tilojen selvitys on jo parhaillaan käynnissä.

Hypermemo lyhyesti

Hypermemo ( www.hypermemo.fi ) on Joensuussa vuonna 2009 perustettu ainutlaatuista hiilidioksidilaseria kehittävä yritys. Se työllistää tällä hetkellä Joensuun Käpykankaalla sijaitsevassa verstasrakennukseen rakennetussa puhdastilassa viisi henkilöä. Yrityksen taustalla on venäläissyntyisen Vadim Kiykon kehittämä teknologia, jonka kehitys on alkanut Venäjän Tiedeakatemiassa ja jatkunut Joensuussa. Yrityksen rahoittajia ovat Business Finland ja Butterfly Ventures.

Uusimmat artikkelit

27.12.2024 | Alan Uutiset

Wärtsilän toimittaa Tornion Voimalle Suomen ensimmäinen sähköjärjestelmää tasapainottava moottorivoimalaitoksen

"Moottoriteknologialla on paras keskimääräinen hyötysuhde tämäntyyppisissä toimintaolosuhteissa"toteaa Wärtsilä Energyn Afrikan ja Euroopan johtaja Kenneth Engblom. Voimalaitos käyttää pääpolttoaineena maakaasua ja tuotannossa voidaan myöhemmin siirtyä käyttämään uusiutuvaa energiaa.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.