https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 27.3.2020

Joensuulainen fotoniikkayritys sai yli 2 miljoonan jättipotin

Joensuulainen lasin laserleikkaus-teknologiaa kehittävä yritys Hypermemo Oy on saanut 2,1 miljoonan euron EIC Accelerator-rahoituksen. Rahoituksen saaneilta yrityksiltä odotetaan tulevaisuudessa jopa satojen miljoonien eurojen kansainvälistä liikevaihtoa. Valituksi tulevat vain harvat, sillä 1849 hakemuksesta vain 44 kpl eli 2,4 prosenttia hyväksyttiin. Suomesta rahoituksen saivat Hypermemo ja Precordior.

HYPERMEMO-OY-Image-glasstec2018.2599298-Oo0U0GDtTYGOYdejK2THOA-image

Hypermemon ratkaisu mullistaa lasin laserleikkauksen. Teknologia perustuu ainutlaatuiseen pulssitettuun CO2 eli hiilidioksidi-laseriin, jolla voidaan leikata jopa 30 mm paksua lasia poikkeuksellisen tarkasti sekä nopeasti. Sovelluskohteita on useita koska laser pystyy operoimaan alueilla, jossa suurteholaserit ovat hyödyttömiä. Leikata voidaan esimerkiksi älypuhelinten näytön suojaamisessa käytettävää erittäin kestävää Gorilla-lasia sekä autojen ja rakennusten älyikkunoissa hyödynnettävää useasta kerroksesta koostuvaa laminoitua lasia. Leikkaustapa on vähäpäästöistä ja kuluttaa kilpaileviin ratkaisuihin verrattuna huomattavasti vähemmän energiaa sekä materiaaleja. Laitteen ympäristöystävällisyys saavuttaa rahoitusinstrumentille asetetun Green Deal eli vihreän kehityksen ohjelman tavoitteet.

Hypermemon lasereita on jo testattu asiakkaiden tuotantoympäristöissä esimerkiksi juomalasien valmistuslinjalla Turkissa.

- Asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä ja haluavat saada tuotteemme useammalle valmistuslinjalle. Seuraavaksi meillä on kiire tuotteistaa konsepti ja aloittaa säännölliset toimitukset, kertoo Hypermemon toimitusjohtaja ja keksinnön takana oleva Vadim Kiyko.

Hypermemo toimii kansainvälisillä lasin prosessointilaitteiden B2B markkinoilla, jonka suuruus on noin miljardin euron luokkaa, markkina kasvaa 4.45 prosenttia vuosittain. Yritykselle potentiaalisia markkina-alueita ovat rakennusteollisuus, keittiö- ja taloustarvikkeet, autoteollisuus sekä kuluttajaelektroniikka. Rahoituksen turvin 2,5 miljoonan euron vientiin yltävä Hypermemo investoi uusiin tuotantotiloihin sekä luo 10–15 uutta työpaikkaa Joensuuhun vuoteen 2022 mennessä. Uusien tilojen selvitys on jo parhaillaan käynnissä.

Hypermemo lyhyesti

Hypermemo ( www.hypermemo.fi ) on Joensuussa vuonna 2009 perustettu ainutlaatuista hiilidioksidilaseria kehittävä yritys. Se työllistää tällä hetkellä Joensuun Käpykankaalla sijaitsevassa verstasrakennukseen rakennetussa puhdastilassa viisi henkilöä. Yrityksen taustalla on venäläissyntyisen Vadim Kiykon kehittämä teknologia, jonka kehitys on alkanut Venäjän Tiedeakatemiassa ja jatkunut Joensuussa. Yrityksen rahoittajia ovat Business Finland ja Butterfly Ventures.

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.