https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 27.3.2020

Joensuulainen fotoniikkayritys sai yli 2 miljoonan jättipotin

Joensuulainen lasin laserleikkaus-teknologiaa kehittävä yritys Hypermemo Oy on saanut 2,1 miljoonan euron EIC Accelerator-rahoituksen. Rahoituksen saaneilta yrityksiltä odotetaan tulevaisuudessa jopa satojen miljoonien eurojen kansainvälistä liikevaihtoa. Valituksi tulevat vain harvat, sillä 1849 hakemuksesta vain 44 kpl eli 2,4 prosenttia hyväksyttiin. Suomesta rahoituksen saivat Hypermemo ja Precordior.

HYPERMEMO-OY-Image-glasstec2018.2599298-Oo0U0GDtTYGOYdejK2THOA-image

Hypermemon ratkaisu mullistaa lasin laserleikkauksen. Teknologia perustuu ainutlaatuiseen pulssitettuun CO2 eli hiilidioksidi-laseriin, jolla voidaan leikata jopa 30 mm paksua lasia poikkeuksellisen tarkasti sekä nopeasti. Sovelluskohteita on useita koska laser pystyy operoimaan alueilla, jossa suurteholaserit ovat hyödyttömiä. Leikata voidaan esimerkiksi älypuhelinten näytön suojaamisessa käytettävää erittäin kestävää Gorilla-lasia sekä autojen ja rakennusten älyikkunoissa hyödynnettävää useasta kerroksesta koostuvaa laminoitua lasia. Leikkaustapa on vähäpäästöistä ja kuluttaa kilpaileviin ratkaisuihin verrattuna huomattavasti vähemmän energiaa sekä materiaaleja. Laitteen ympäristöystävällisyys saavuttaa rahoitusinstrumentille asetetun Green Deal eli vihreän kehityksen ohjelman tavoitteet.

Hypermemon lasereita on jo testattu asiakkaiden tuotantoympäristöissä esimerkiksi juomalasien valmistuslinjalla Turkissa.

- Asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä ja haluavat saada tuotteemme useammalle valmistuslinjalle. Seuraavaksi meillä on kiire tuotteistaa konsepti ja aloittaa säännölliset toimitukset, kertoo Hypermemon toimitusjohtaja ja keksinnön takana oleva Vadim Kiyko.

Hypermemo toimii kansainvälisillä lasin prosessointilaitteiden B2B markkinoilla, jonka suuruus on noin miljardin euron luokkaa, markkina kasvaa 4.45 prosenttia vuosittain. Yritykselle potentiaalisia markkina-alueita ovat rakennusteollisuus, keittiö- ja taloustarvikkeet, autoteollisuus sekä kuluttajaelektroniikka. Rahoituksen turvin 2,5 miljoonan euron vientiin yltävä Hypermemo investoi uusiin tuotantotiloihin sekä luo 10–15 uutta työpaikkaa Joensuuhun vuoteen 2022 mennessä. Uusien tilojen selvitys on jo parhaillaan käynnissä.

Hypermemo lyhyesti

Hypermemo ( www.hypermemo.fi ) on Joensuussa vuonna 2009 perustettu ainutlaatuista hiilidioksidilaseria kehittävä yritys. Se työllistää tällä hetkellä Joensuun Käpykankaalla sijaitsevassa verstasrakennukseen rakennetussa puhdastilassa viisi henkilöä. Yrityksen taustalla on venäläissyntyisen Vadim Kiykon kehittämä teknologia, jonka kehitys on alkanut Venäjän Tiedeakatemiassa ja jatkunut Joensuussa. Yrityksen rahoittajia ovat Business Finland ja Butterfly Ventures.

Uusimmat artikkelit

Olkiluodon vuosihuollot on tehty - löytyi myös kehitettävää

Olkiluodon vuosihuollot ovat tämän vuoden osalta ohi. Ne päättyivät 24. kesäkuuta kello 22.06, kun Olkiluoto 2 -laitosyksikkö kytkettiin valtakunnan verkkoon.

25.6.2025 | Alan Uutiset

Konwell osti Energytech Finlandin

Konwell tarjoaa teollisuuden höyry- ja energiakaasujärjestelmien palveluita sekä tuote- ja järjestelmäratkaisuja. Energytech Finland on erikoistunut teollisuuden energiajärjestelmien toimituksiin, valvontaan, huoltoon ja asennuksiin.

Työturvallisuusrikoksesta ja ympäristön törkeästä turmelemisesta ehdollista vankeutta

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi kauhavalaisen yrityksen törkeästä ympäristön turmelemisesta ja työturvallisuusrikoksesta yhteisösakkoon ja rikoshyödyn menettämiseen. Laiminlyönnit paljastuivat työsuojelutarkastuksessa.

HSY uusi laitos jalostaa biojätteen lannoitteeksi pelloille

Biojätteen käsittelyssä siirrytään tehokkaampaan tapaan hyödyntää pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella kerättyä biojätettä.

Aalto-yliopistosta valmistuu avoimen automaation osaajia

"Oppiminen on sujunut parhaiten silloin, kun opiskelijoilla ei ole ennakko-oletuksia oikeasta tai väärästä tavasta tehdä automaatiota," tekniikan professori Valeriy Vyatkin toteaa. 

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.