Alan Uutiset | 6.2.2020

Jyväskylän Sähkömessut käyntiin; lähes 4000 kävijää ensimmäisenä päivänä

Sähkö Valo Tele Av 2020 -messut käynnistyivät keskiviikkona vauhdikkaasti ja runsas kävijämäärä täytti messu- ja tapahtumakeskus Jyväskylän Paviljongin.

- On innostavaa nähdä, kuinka huolella näytteilleasettajat ovat valmistautuneet tapahtumaan. Näyttäviin osastoihin ja tuotteiden sekä ratkaisujen esittelyyn on todella panostettu tänä vuonna. Kävijämäärä nousi ensimmäisenä päivänä lähes 4 000 kävijään, mikä palkitsi vaivannäön. Kävijöitä odotetaan runsaasti vielä tulevalle kahdelle päivälle, kertoo Jyväskylän Messut Oy:n myyntijohtaja Ilari Tervakangas.

Keskiviikkona messuilla nähtiin myös palkintatilaisuuksia. Vuoden valaistuskohde -kilpailu järjestettiin nyt seitsemännentoista kerran. Jo kuudetta kertaa se järjestettiin erikseen kahdessa sarjassa: sisä- ja ulkovalaistus. Vuoden valaistuskohde 2019 -kilpailun voittaja sisävalaistussarjassa oli Länsimetro ja ulkovalaistussarjassa Saariselän hiihtokeskukseen maailman pisimmän pulkkamäen yhteyteen tuotettu Aurora Experience.

Vuoden valaistuskohde -kilpailun tarkoituksena on kannustaa kotimaisia valaistussuunnittelijoita ja rakennuttajia antamalla tunnustusta ansiokkaille ja korkeatasoisille valaistusratkaisuille. Kilpailun järjestävät Suomen Valoteknillinen Seura ry, RAKLI ry, Sisustusarkkitehdit SIO ry, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähkösuunnittelijat NSS ry ja Sähköteknisen Kaupan Liitto ry.

KNX Finland ry:n myöntämän KNX Awardin voitti diplomi-Insinööri Eemi Salo diplomityöstään Talotekniikan avoimet tiedonsiirtorajapinnat. Palkinnon luovutti KNX Finland ry:n kunniapuheenjohtaja Johan Stigzelius.

Työnäytökset, asiantuntijoiden esitykset ja osastoilla tapahtuneet tehtävät ja kilpailut kannustivat oppimaan uutta. Yritykset ja järjestöt ovatkin panostaneet paljon osastoihin sekä messujen yhteiseen ohjelmaosuuteen. Illan kutsuvierastapahtuma toi näyttelyalueelle runsaasti osallistujia viihtymään ja verkostoitumaan.

Jyväskylässä nähdään ensi kertaa tulevaisuuden liikenneratkaisuja esittelevä näyttelyalue Future Transportation Forum. Se täydentää Sähkömessujen osastojen tarjontaa keskittyen erityisesti sähköautoiluun liittyvään teknologiaan, sovelluksiin ja palveluihin.

Sähkö Valo Tele AV 2020 on suunnattu koko sähköalalle alkaen urakoitsijoista ja suunnittelijoista eri osa-alueiden asiantuntijoihin ja yrityspäättäjiin asti. Valmistajat esittelevät ratkaisujaan, ja alan kauppa ja järjestöt palveluineen ovat esillä. 

Messut ovat avoinna vielä torstaina klo 17 asti ja perjantaina klo 10-16 Jyväskylän Paviljongissa.

Uusimmat artikkelit

21.7.2020 | Alan Uutiset

Clean Steel aloittaa yhteistyön kansainvälisen sellujätin kanssa

Clean Steel on tehnyt sopimuksen Uruguaylaisen Montes del Platan sellutehtaan kanssa. Stora Ensolla ja Arauconille kuuluvan yhteisyrityksen tuotantolaitos sijaitsee Lounais-Uruguayssa, Punta Pereirasssa. Lyhytkuitusellua tuottava tehdas aloitti toimintansa vuonna 2014 ja sen vuosittainen tuotantokapasiteetti on 1,4 miljoonaa tonnia.

Saksalaisjätti Schaeffler lanseeraa suomalaisen partneriverkoston avulla kehitetyn kunnonvalvontajärjestelmän

Saksalainen auto- ja teollisuusalan yritys Schaeffler on toteuttanut kunnonvalvontajärjestelmänsä OPTIME:n suomalaisen partneriverkoston avulla. Saksalaisyhtiö on jo aikaisemmin perustanut tuotekehitystiimin Suomeen ja nyt yhteistyöllä luotua tuotetta lanseerataan kaupallisesti.

Pauligilla on Suomen ensimmäisenä elintarvikealan yrityksenä Science Based Targets aloitteen hyväksymät ilmastotavoitteet

Paulig kertoo noudattavansa Suomen ensimmäisenä elintarvikealan yrityksenä Science Based Targets asettamia ilmastotavoitteita. Yhtiön tavoitteena on vähentää 80 prosenttia oman toiminnnan luomista kasvihuonepäästöistä ja 50 prosenttia arvoketjujen päästöistä vuoteen 2030 mennessä. 

EVA: Talouskriisi on suomalaisten suurin uhka

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n julkaisemassa tutkimuksessa kysyttiin, kuinka uhkaavina suomalaiset pitävät maailmalla ja Suomessa tapahtuvia konflikteja ja kriisejä omalle ja läheistensä turvallisuudelle. Eniten pelkoa suomalaisissa herätti uusi laajamittainen talouskriisi (77 prosenttia vastaajista) sekä toiseksi eniten pandemiat ja tartuntataudit (72 prosenttia vastaajista).

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.