Alan Uutiset | 6.2.2020

Jyväskylän Sähkömessut käyntiin; lähes 4000 kävijää ensimmäisenä päivänä

Sähkö Valo Tele Av 2020 -messut käynnistyivät keskiviikkona vauhdikkaasti ja runsas kävijämäärä täytti messu- ja tapahtumakeskus Jyväskylän Paviljongin.

- On innostavaa nähdä, kuinka huolella näytteilleasettajat ovat valmistautuneet tapahtumaan. Näyttäviin osastoihin ja tuotteiden sekä ratkaisujen esittelyyn on todella panostettu tänä vuonna. Kävijämäärä nousi ensimmäisenä päivänä lähes 4 000 kävijään, mikä palkitsi vaivannäön. Kävijöitä odotetaan runsaasti vielä tulevalle kahdelle päivälle, kertoo Jyväskylän Messut Oy:n myyntijohtaja Ilari Tervakangas.

Keskiviikkona messuilla nähtiin myös palkintatilaisuuksia. Vuoden valaistuskohde -kilpailu järjestettiin nyt seitsemännentoista kerran. Jo kuudetta kertaa se järjestettiin erikseen kahdessa sarjassa: sisä- ja ulkovalaistus. Vuoden valaistuskohde 2019 -kilpailun voittaja sisävalaistussarjassa oli Länsimetro ja ulkovalaistussarjassa Saariselän hiihtokeskukseen maailman pisimmän pulkkamäen yhteyteen tuotettu Aurora Experience.

Vuoden valaistuskohde -kilpailun tarkoituksena on kannustaa kotimaisia valaistussuunnittelijoita ja rakennuttajia antamalla tunnustusta ansiokkaille ja korkeatasoisille valaistusratkaisuille. Kilpailun järjestävät Suomen Valoteknillinen Seura ry, RAKLI ry, Sisustusarkkitehdit SIO ry, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähkösuunnittelijat NSS ry ja Sähköteknisen Kaupan Liitto ry.

KNX Finland ry:n myöntämän KNX Awardin voitti diplomi-Insinööri Eemi Salo diplomityöstään Talotekniikan avoimet tiedonsiirtorajapinnat. Palkinnon luovutti KNX Finland ry:n kunniapuheenjohtaja Johan Stigzelius.

Työnäytökset, asiantuntijoiden esitykset ja osastoilla tapahtuneet tehtävät ja kilpailut kannustivat oppimaan uutta. Yritykset ja järjestöt ovatkin panostaneet paljon osastoihin sekä messujen yhteiseen ohjelmaosuuteen. Illan kutsuvierastapahtuma toi näyttelyalueelle runsaasti osallistujia viihtymään ja verkostoitumaan.

Jyväskylässä nähdään ensi kertaa tulevaisuuden liikenneratkaisuja esittelevä näyttelyalue Future Transportation Forum. Se täydentää Sähkömessujen osastojen tarjontaa keskittyen erityisesti sähköautoiluun liittyvään teknologiaan, sovelluksiin ja palveluihin.

Sähkö Valo Tele AV 2020 on suunnattu koko sähköalalle alkaen urakoitsijoista ja suunnittelijoista eri osa-alueiden asiantuntijoihin ja yrityspäättäjiin asti. Valmistajat esittelevät ratkaisujaan, ja alan kauppa ja järjestöt palveluineen ovat esillä. 

Messut ovat avoinna vielä torstaina klo 17 asti ja perjantaina klo 10-16 Jyväskylän Paviljongissa.

Uusimmat artikkelit

21.2.2020 | Alan Uutiset

Business Finland: "Koronaviruksen vaikutukset suomalaisiin yrityksiin eivät ole vielä laajasti nähtävillä"

Noin puolet suomalaisyrityksistä arvioi, ettei koronavirusepidemia juurikaan vaikuta liikevaihtoon tai vientiin lyhyellä aikavälillä. Kolmasosa arvioi, että vaikutukset ovat joko kielteisiä tai hyvin kielteisiä lyhyellä aikavälillä, selviää Business Finlandin toteuttamasta kyselystä.

21.2.2020 | Tutkimus ja koulutus

Vaasan yliopisto vahvistaa energiatutkimustaan

Vaasan yliopiston energiatutkimuksen tavoitteena on pyrkiä vastaamaan joustavan energiantuotannon, energialiiketoiminnan ja kestävän yhteiskunnallisen kehityksen globaaleihin tarpeisiin. Tutkimusta tehdään muun muassa tulevaisuuden älykkäisiin energiajärjestelmiin ja -verkkoihin, uusiin polttoaineisiin sekä teollisuuden ja alueellisiin kiertotalouden ratkaisuihin liittyen.

Työhyvinvointi on kahden kauppaa

Työ teollisuuden alalla on kuormittavaa, ja kuormitusta kasvattaa entisestään työn epäsäännöllisyys. Vuorotyö lisää muun muassa sydän- ja verisuonisairausten riskiä, mutta haittojen vähentämiseen voivat vaikuttaa niin työntekijä kuin työnantajakin.

Boomin dataintegraatiopalvelu IFS:n asiakkaiden käyttöön

IFS:n kenttähuollon ratkaisut, toiminnanohjausjärjestelmät ja kunnossapidon järjestelmät hyödyntävät jatkossa Boomin tarjoamia integraatiomahdollisuuksia yhdistämällä laajat ja nopeasti muuttuvat tietojoukot sovelluksiinsa.

Ratkaisu sähköautojen akkuongelmaan?

Lontoon UCL:n (University College of London) ja Kiinan tiedeakatemian tutkijat ovat kehittäneet ja osoittaneet uuden taivutettavan, grafeenista valmistetun superkondensaattorin, joka lupaa ratkaista sekä sähköautojen että kannettavien laitteiden akkuongelmat. Asiasta kertoi ETN.fi-verkkosivusto.

Fortum jatkaa käyttö- ja kunnossapitoyhteistyötään Caverion-omisteisen Maintpartnerin kanssa Uudellamaalla

Fortum jatkaa Uudenmaan voima- ja lämpölaitoksia sekä verkkoja koskevaa käyttö- ja kunnossapitokumppanuuttaan Maintpartnerin kanssa neljällä vuodella. Maintpartner on hoitanut palvelua vuodesta 2016. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

16.12.2019 | Kumppaniartikkeli

Insta opettaa prosessit tuottavammiksi

Oikein käytetty data on teollisuudessa rahan arvoinen voimavara. Oppivat koneet tehostavat teollisia prosesseja, jolloin energiaa ja raaka-aineita säästyy, päästöt pienenevät ja yrityksen tuottavuus kohentuu. Opetusdata muuttuu prosessiteollisuudessa sen viimeisen viivan alla näkyväksi tulokseksi.