https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 9.8.2022

Jyväskylän Sähkömessut nostaa esiin alan trendit

Syyskuun alussa järjestettävä Sähkö Valo Tele Av 2022 -messujen ohjelma on julkaistu. Tapahtuma tarjoaa jälleen ainutlaatuisen laajan kokonaisuuden ajankohtaista tietoa, teknologiaa ja kontakteja. Jyväskylän Paviljongin täysissä messuhalleissa esittäytyy satoja toimijoita, tuotemerkkejä ja palveluja alan tarpeisiin.

 

Kuva_1_Sahkomessut_Anne_Kalliola_712750977

Kuva on Sähkö Valo Tele Av 2020 -messuilta. Kuvaaja: Anne Kalliola

Messuohjelma kattaa alan kuumat aiheet, joista niin ammattilaisten kuin päättäjien tulee olla ajan tasalla. Niihin kuuluvat muun muassa aurinkoenergia, sähköinen liikenne, kiinteistöautomaatio ja uudet standardit.

Esimerkkejä puhujista ovat Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll sekä Helsingin kaupungin johtava energia-asiantuntija Kalevi Härkönen. Yritysten edustajat esittelevät niin ikään ajankohtaisia aiheita kymmenissä tietoiskuissaan jokaisena messupäivinä.

Ratkaisuja isoihin haasteisiin

− Sähköalan yhteiskunnallinen merkitys on noussut entisestään, sillä siltä odotetaan ratkaisuja isoihin kysymyksiin alkaen ilmastonmuutoksen torjunnasta aina ihmisten jokapäiväiseen hyvinvointiin. Ratkaisuja on toki olemassa ja niitä otetaan vauhdilla käyttöön niin energiajärjestelmän kuin koko rakennetun ympäristömme uudistamiseksi, sanoo tapahtumasta vastaava myyntijohtaja Ilari Tervakangas, Jyväskylän Messut Oy:stä.

Isoista trendeistä alaa puhuttavat esimerkiksi kasvava hajautettu päästötön sähköntuotanto, pyrkimys entistäkin parempaan energiatehokkuuteen sekä ennakoitua nopeampi siirtymä sähköautoiluun. Niiden myötä sähköverkot ja kiinteistöt tarvitsevat digitalisaation tuomaa älykkyyttä. Yksittäisten laitteiden sijaan tarvitaan järjestelmiä sekä aiempaa laajempaa teknistä ja kaupallista osaamista. Tervakankaan mukaan tämä näkyy messuosastoilla, joiden tarjonta on monipuolisempaa kuin koskaan aiemmin.

− Sähkömessut tarjoavat kävijöilleen ainutlaatuisen kokonaiskuvan kuvan trendeistä sekä uusista teknologioista ja toimijoista, joilla ala haasteisiin vastaa. Loppuunmyydyissä messuhalleissa esittäytyy koko ala yrityksineen ja järjestöineen, joten nähtävää ja koettavaa riittää. Kävijäpalaute on ollut aina erinomaista, joten voimme odottaa tutun Jyväskylän hengen vallitsevan tälläkin kertaa, hän sanoo.

Tietojen päivitystä ja veroetua

Tervakangas muistuttaa, että yritykset voivat saada veroetua koulutusvähennyksenä ja kannustaakin yrittäjiä tekemään messupäivästä yrityksen koulutuspäivän. Poimimalla omaan toimintaan liittyvät esitykset ja näyttelyosastot saa kerralla päivityksen, jonka yhteydessä myös toimijat ratkaisujen ja palvelujen takana tulevat tutuiksi.

Alan oppilaitoksille messut tarjoavat mahdollisuuden näyttää kokonaiskuva, jota muualta ei saa. Lisäksi opiskelijoille on jälleen erityinen messupolku, johon kuuluvilla osastoilla on kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa sekä nimetty henkilö, joka ottaa opiskelijat vastaan.

Sähkö Valo Tele Av 2022 -messut järjestetään 7.−9.9.2022 Jyväskylän Paviljongissa. Lisätiedot ja maksuttomaan sisäänpääsyyn oikeuttava ennakkorekisteröinti www.sahkomessut.fi

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Alan Uutiset

Fingrid jättää perimättä kantaverkkomaksuja

Fingridin suunnitelmissa on jättää perimättä kantaverkkomaksuja kaikkiaan kuudelta kuukaudelta vuonna 2024, ja alentaa näin asiakkaidensa kantaverkkomaksuja noin 250 miljoonalla eurolla. Suunnitelman taustalla on poikkeuksellisen suuret pullonkaulatuotot.  

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.