Alan Uutiset | 4.10.2018

Kaikki energiasta 23.-25.10.2018 Tamperella

Energia 2018 -tapahtuma kokoaa yhteen alan parhaimman teknologian ja laitteet, kovimmat asiantuntijat ja tekijät sekä ajankohtaisimmat alan aiheet. Energia- tapahtuma on alansa päätapahtuma Suomessa ja jakaa energian käyttäjille uusinta ja varminta tietoa energiantuotannosta, -siirrosta, -jakelusta ja -varastoinnista.

Energia -tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat messujen lisäksi myös Energiapäivä, Energiakongressi sekä lukuisia muita seminaareja ja tietoiskuja. Energiamessut järjestetään nyt 15. kertaa.

Liikenteen päästöt muodostavat noin viidenneksen Suomen kaikista kasvihuonekaasupäästöistä ja 90 prosenttia näistä päästöistä syntyy tieliikenteessä. Tutustu tapahtumassa muun muassa  Lähienergialiiton järjestämään "Tieliikenteen päästövähennyksillä on kovat tavoitteet - miten varmistamme kaikkien tarjolla olevien vaihtoehtojen tehokkaan käytön” -paneelikeskusteluun, jonka moderaattorina toimii diplomi-insinööri ja järkiautoilija  Tuomas Vanhanen , joka on kirjoittanut muun muassa  Valot päälle! -kirjan

Vanhanen vetää lähivuodet Energiaviisaat kaupungit -hanketta, jonka tavoitteena on nostaa Tampere, Espoo, Helsinki, Oulu, Turku ja Vantaa kansainvälisiksi esimerkkialueiksi energiatehokkaassa asumisessa, 0-energiarakentamisessa, monimuotoisen energiajärjestelmän toteuttamisessa, energiatehokkuuden seurannassa ja käyttäjien ohjaamisessa.

Tapahtuman avajaispäivänä pidettävässä paneelikeskustelussa on mukana alan johtavien yritysten asiantuntijoita. Tule mukaan keskusteluun keinoista, joilla jokainen voi osallistua liikenteen energiamurrokseen.

Entä mitä on digitalisaatio ja kunnossapito energiateollisuudessa? Se selviää tiistaina 23.10. klo 8.30-16 Energiamessujen maksuttomassa seminaarissa. Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan:  www.energiamessut.fi/kunnossapito

Energiamessuilla keskiviikkona 24.10 järjestetään Aalto-yliopiston Smart Energy Talks: Kohti älykästä ja puhdasta kaukolämpöä – miten digitalisaatio yhdistää kaukolämpöverkot ja rakennukset? Tervetuloa kuulolle!

Energia 2018 -tapahtuma voi toimia myös ponnahduslatana tulevalle urallesi. Haluatko työllistyä energia-alalle tai kuulla missä ala menee? Osallistu maksuttomaan Energiamessujen Rekrypäivään Tampereella torstaina 25.10. 

Katso ohjelma »   

Uusimmat artikkelit

Puutteellinen ilmanvaihto todennäköinen syy Sipoon tehdaspaloon

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on saanut valmiiksi onnettomuustutkinnan, joka koski AT-Tuote Oy:n aerosolien valmistuslaitoksella Sipoossa 2.3.2018 räjähdysmäisesti alkanutta tulipaloa. Onnettomuudessa loukkaantui yksi ihminen ja tuotantotilat ja laitteistot tuhoutuivat. Tutkintaryhmä esittää muun muassa riittävän ilmanvaihdon varmistamista liuottimia ja kaasuja käsittelevissä laitoksissa, jotta vältyttäisiin vastaavilta onnettomuuksilta.

Digitaalisuus mahdollistajana: Case-esimerkkejä teollisuudesta

Quva Oy järjesti 2. lokakuuta ensisijaisesti tuotantoyritysten ammattilaisille maksuttoman seminaarin, jossa kuultiin konkreettisia esimerkkejä alansa johtavilta yrityksiltä siitä, miten tuotantotehokkuutta ja toimintaa kehitetään datalähtöisesti. Seminaari oli menestys ja yhteensä noin 80 henkilöä oli paikalla kuulemassa esityksiä.

12.10.2018 | Tutkimus ja koulutus

LUT perustaa Etelä-Karjalaan 3D-tulostamisen osaamiskeskuksen

LUT-yliopiston lasertyöstön ja teräsrakenteiden tutkimusryhmien Teollisuuden 3D-tulostus (lyh. Me3DI) -hankkeessa rakennetaan Etelä-Karjalaan 3D-tulostamisen osaamiskeskittymä. Hanke on saanut 323 000 euron suuruisen rahoituksen Euroopan aluekehitysrahastolta.

11.10.2018 | Alan Uutiset

VR Trackin kaupassa syntyy pohjoismainen raideinfran jätti

Norjalainen NRC Group ostaa VR Trackin yrityskaupassa, jossa syntyy Pohjoismaiden suurin raideinfraan keskittyvä yhtiö Norjan, Ruotsin ja Suomen houkutteleville markkinoille. Uuden yhtiön palveluksessa työskentelee yli 2 450 työntekijää ja sen vuosittainen liikevaihto nousee yli 600 miljoonaan euroon.

SMR-voimalat trendaavat ydinvoima-alalla

Pienet modulaariset ydinreaktorit, eli SMR:t (eng. Small Modular Reactor) ovat viime aikoina herättäneet kiinnostusta. Niiden kaupallisen käytön potentiaalista on keskusteltu paljon sekä Suomessa että muualla Euroopassa ja maailmalla.

Kemijoki Oy jatkaa sopimusta Lieksan seudun vesivoimalaitosten käytöstä ja kunnossapidosta Maintpartnerin kanssa

Kemijoki Oy jatkaa Lieksanjoessa sijaitsevien Lieksankosken ja Pankakosken vesivoimalaitostensa paikalliskäyttöä ja kunnossapitoa koskevaa sopimusta Maintpartnerin kanssa. Maintpartner on vastannut laitosten käytöstä ja kunnossapidosta vuodesta 2008.