Alan Uutiset | 4.10.2018

Kaikki energiasta 23.-25.10.2018 Tamperella

Energia 2018 -tapahtuma kokoaa yhteen alan parhaimman teknologian ja laitteet, kovimmat asiantuntijat ja tekijät sekä ajankohtaisimmat alan aiheet. Energia- tapahtuma on alansa päätapahtuma Suomessa ja jakaa energian käyttäjille uusinta ja varminta tietoa energiantuotannosta, -siirrosta, -jakelusta ja -varastoinnista.

Energia -tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat messujen lisäksi myös Energiapäivä, Energiakongressi sekä lukuisia muita seminaareja ja tietoiskuja. Energiamessut järjestetään nyt 15. kertaa.

Liikenteen päästöt muodostavat noin viidenneksen Suomen kaikista kasvihuonekaasupäästöistä ja 90 prosenttia näistä päästöistä syntyy tieliikenteessä. Tutustu tapahtumassa muun muassa  Lähienergialiiton järjestämään "Tieliikenteen päästövähennyksillä on kovat tavoitteet - miten varmistamme kaikkien tarjolla olevien vaihtoehtojen tehokkaan käytön” -paneelikeskusteluun, jonka moderaattorina toimii diplomi-insinööri ja järkiautoilija  Tuomas Vanhanen , joka on kirjoittanut muun muassa  Valot päälle! -kirjan

Vanhanen vetää lähivuodet Energiaviisaat kaupungit -hanketta, jonka tavoitteena on nostaa Tampere, Espoo, Helsinki, Oulu, Turku ja Vantaa kansainvälisiksi esimerkkialueiksi energiatehokkaassa asumisessa, 0-energiarakentamisessa, monimuotoisen energiajärjestelmän toteuttamisessa, energiatehokkuuden seurannassa ja käyttäjien ohjaamisessa.

Tapahtuman avajaispäivänä pidettävässä paneelikeskustelussa on mukana alan johtavien yritysten asiantuntijoita. Tule mukaan keskusteluun keinoista, joilla jokainen voi osallistua liikenteen energiamurrokseen.

Entä mitä on digitalisaatio ja kunnossapito energiateollisuudessa? Se selviää tiistaina 23.10. klo 8.30-16 Energiamessujen maksuttomassa seminaarissa. Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan:  www.energiamessut.fi/kunnossapito

Energiamessuilla keskiviikkona 24.10 järjestetään Aalto-yliopiston Smart Energy Talks: Kohti älykästä ja puhdasta kaukolämpöä – miten digitalisaatio yhdistää kaukolämpöverkot ja rakennukset? Tervetuloa kuulolle!

Energia 2018 -tapahtuma voi toimia myös ponnahduslatana tulevalle urallesi. Haluatko työllistyä energia-alalle tai kuulla missä ala menee? Osallistu maksuttomaan Energiamessujen Rekrypäivään Tampereella torstaina 25.10. 

Katso ohjelma »   

Uusimmat artikkelit

17.5.2019 | Tutkimus ja koulutus

Raportti: Yhteistyö korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa vahvistaa pk-yritysten kasvua

Pk-yrityksistä 17 prosenttia tekee yhteistyötä korkeakoulujen tai tutkimuslaitosten kanssa. Yhteistyötä ammattikorkeakoulujen kanssa harjoittaa 12 prosenttia, yliopistojen 7 prosenttia ja tutkimuslaitosten 4 prosenttia yrityksistä. Yliopistojen ja eritoten tutkimuslaitosten osalta yhteistyötä voidaan pitää matalana.

17.5.2019 | Alan Uutiset

Gasum ostaa Mäkikylän biokaasulaitoksen Kouvola Vesi Oy:lta

Gasumin ja Kouvolan Veden välisen sopimuksen mukaisesti Mäkikylän biokaasulaitos ja sen liiketoiminta sopimuksineen siirtyvät Gasumille 17.6 2019. Laitos koostuu Mäkikylän jätevedenpuhdistamon yhteydessä sijaitsevasta biokaasulaitosrakennuksesta prosessilaitteineen.

Ennakkoarvio: Työpaikkatapaturmien määrä nousi vuonna 2018

Tapaturmavakuutuskeskuksen ennakkoarvion mukaan vakuutuslaitokset korvasivat vuonna 2018 yhteensä noin 127 000 palkansaajille sattunutta työtapaturmaa. Kuolemaan johtaneita työpaikkatapaturmia sattui 16 työntekijälle vuonna 2018. Korvatuista tapaturmista oli työpaikkatapaturmia noin 104 000 ja asunnon ja työn välisellä matkalla sattuneita työmatkatapaturmia noin 23 000.

Koneellisessa hakkuussa tuottavuusharppaus

Koneellisen hakkuun tuottavuus on kohentunut 1990-luvun alkuun verrattuna huomattavasti. Harvennushakkuilla tuottavuus on kasvanut päätehakkuita enemmän.

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

Dronesta apua metsäsuunnitteluun

Metsä Group kuvasi viime kesänä dronella noin 3 500 hehtaaria metsää Etelä- ja Länsi-Suomessa ja teki niiden pohjalta metsäsuunnitelmia metsänomistajille. Saatujen kokemusten perusteella menetelmää on kehitetty ja nyt drone-metsäsuunnitelmia myydään vaihtoehtona perinteiselle maastossa tehdylle metsäsuunnitelmalle.

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.