Alan Uutiset | 4.10.2018

Kaikki energiasta 23.-25.10.2018 Tamperella

Energia 2018 -tapahtuma kokoaa yhteen alan parhaimman teknologian ja laitteet, kovimmat asiantuntijat ja tekijät sekä ajankohtaisimmat alan aiheet. Energia- tapahtuma on alansa päätapahtuma Suomessa ja jakaa energian käyttäjille uusinta ja varminta tietoa energiantuotannosta, -siirrosta, -jakelusta ja -varastoinnista.

Energia -tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat messujen lisäksi myös Energiapäivä, Energiakongressi sekä lukuisia muita seminaareja ja tietoiskuja. Energiamessut järjestetään nyt 15. kertaa.

Liikenteen päästöt muodostavat noin viidenneksen Suomen kaikista kasvihuonekaasupäästöistä ja 90 prosenttia näistä päästöistä syntyy tieliikenteessä. Tutustu tapahtumassa muun muassa  Lähienergialiiton järjestämään "Tieliikenteen päästövähennyksillä on kovat tavoitteet - miten varmistamme kaikkien tarjolla olevien vaihtoehtojen tehokkaan käytön” -paneelikeskusteluun, jonka moderaattorina toimii diplomi-insinööri ja järkiautoilija  Tuomas Vanhanen , joka on kirjoittanut muun muassa  Valot päälle! -kirjan

Vanhanen vetää lähivuodet Energiaviisaat kaupungit -hanketta, jonka tavoitteena on nostaa Tampere, Espoo, Helsinki, Oulu, Turku ja Vantaa kansainvälisiksi esimerkkialueiksi energiatehokkaassa asumisessa, 0-energiarakentamisessa, monimuotoisen energiajärjestelmän toteuttamisessa, energiatehokkuuden seurannassa ja käyttäjien ohjaamisessa.

Tapahtuman avajaispäivänä pidettävässä paneelikeskustelussa on mukana alan johtavien yritysten asiantuntijoita. Tule mukaan keskusteluun keinoista, joilla jokainen voi osallistua liikenteen energiamurrokseen.

Entä mitä on digitalisaatio ja kunnossapito energiateollisuudessa? Se selviää tiistaina 23.10. klo 8.30-16 Energiamessujen maksuttomassa seminaarissa. Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan:  www.energiamessut.fi/kunnossapito

Energiamessuilla keskiviikkona 24.10 järjestetään Aalto-yliopiston Smart Energy Talks: Kohti älykästä ja puhdasta kaukolämpöä – miten digitalisaatio yhdistää kaukolämpöverkot ja rakennukset? Tervetuloa kuulolle!

Energia 2018 -tapahtuma voi toimia myös ponnahduslatana tulevalle urallesi. Haluatko työllistyä energia-alalle tai kuulla missä ala menee? Osallistu maksuttomaan Energiamessujen Rekrypäivään Tampereella torstaina 25.10. 

Katso ohjelma »   

Uusimmat artikkelit

15.2.2019 | Tutkimus ja koulutus

Tampereen yliopisto panostaa tekoälyn soveltamiseen teollisuudessa

Tekoälyn tuomaa murrosta rummutetaan paljon, mutta hyödyntämättömiä sovellusmahdollisuuksia Suomen teollisuudessa on edelleen merkittävästi. Tätä potentiaalia kartoitetaan Tampereen yliopiston ja yritysten käynnistämässä kaksivuotisessa MIDAS-tekoälyprojektissa.  

11.2.2019 | Alan Uutiset

Uusi verkkotyökalu organisaatioille tekoälykypsyyden testaamiseen

VTT:n kehittämän verkkotyökalun avulla organisaatiot voivat selvittää tekoälyvalmiutensa. Työkalua esitellään tänään 11.2.2019 klo 17 alkavassa AI Monday -tilaisuudessa Helsingin keskuskirjasto Oodissa.

Tulevaisuuden toimivat väylät edellyttävät monipuolisia rahoituskeinoja ja merkittävää rahoitustason nostoa

Liikennejärjestelmän kehittäminen edellyttää pitkäjänteisiä rahoituspäätöksiä sekä riittävää liikenneverkon kunnossapidon ja kehittämisen rahoitustasoa, sanoi Väylän pääjohtaja Kari Wihlman viraston ensimmäisessä sidosryhmätilaisuudessa tänään perjantaina 8.2. Finlandiatalolla.

Energiayhtiö Gasum siirtyi käyttämään 100 %:sti uusiutuvaa sähköä

Energiayhtiö Gasum on siirtynyt käyttämään uusiutuvaa sähköä kaikessa toiminnassaan vuoden 2018 alusta alkaen. Kaikki yhtiön käyttämä sähkö 150 GWh on tuotettu Pohjoismaisella vesivoimalla. 

Elintarvikealalle Suomen ensimmäinen materiaalitehokkuuden sitoumus

Suomen ensimmäinen materiaalitehokkuuden sitoumus julkistettiin 8.2.2019. Elintarviketeollisuuden, kaupan ja pakkausalan sekä kolmen ministeriön välisellä sitoumuksella vähennetään ruoan valmistuksen, jakelun ja kulutuksen ympäristövaikutuksia vuosina 2019–2021. 

VTT kehitti uudentyyppisen laitteen hankalien jätemateriaalien prosessointiin

VTT:n kehittämällä lieriöekstruuderilla on hyvät mahdollisuudet mullistaa kierrätettävien materiaalien käsittelyä ja siten edistää kiertotalousliiketoimintaa. Se soveltuu esimerkiksi hankalien tekstiili- ja muovijätteiden ja hävikkiruoan pelletointiin. Laitteen ensimmäinen prototyyppi ylitti jo ensimmäisissä testeissä tutkijoiden ja teollisen ohjausryhmän odotukset. VTT etsii parhaillaan tekniikalle kaupallistajaa.