Alan Uutiset | 4.10.2018

Kaikki energiasta 23.-25.10.2018 Tamperella

Energia 2018 -tapahtuma kokoaa yhteen alan parhaimman teknologian ja laitteet, kovimmat asiantuntijat ja tekijät sekä ajankohtaisimmat alan aiheet. Energia- tapahtuma on alansa päätapahtuma Suomessa ja jakaa energian käyttäjille uusinta ja varminta tietoa energiantuotannosta, -siirrosta, -jakelusta ja -varastoinnista.

Energia -tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat messujen lisäksi myös Energiapäivä, Energiakongressi sekä lukuisia muita seminaareja ja tietoiskuja. Energiamessut järjestetään nyt 15. kertaa.

Liikenteen päästöt muodostavat noin viidenneksen Suomen kaikista kasvihuonekaasupäästöistä ja 90 prosenttia näistä päästöistä syntyy tieliikenteessä. Tutustu tapahtumassa muun muassa  Lähienergialiiton järjestämään "Tieliikenteen päästövähennyksillä on kovat tavoitteet - miten varmistamme kaikkien tarjolla olevien vaihtoehtojen tehokkaan käytön” -paneelikeskusteluun, jonka moderaattorina toimii diplomi-insinööri ja järkiautoilija  Tuomas Vanhanen , joka on kirjoittanut muun muassa  Valot päälle! -kirjan

Vanhanen vetää lähivuodet Energiaviisaat kaupungit -hanketta, jonka tavoitteena on nostaa Tampere, Espoo, Helsinki, Oulu, Turku ja Vantaa kansainvälisiksi esimerkkialueiksi energiatehokkaassa asumisessa, 0-energiarakentamisessa, monimuotoisen energiajärjestelmän toteuttamisessa, energiatehokkuuden seurannassa ja käyttäjien ohjaamisessa.

Tapahtuman avajaispäivänä pidettävässä paneelikeskustelussa on mukana alan johtavien yritysten asiantuntijoita. Tule mukaan keskusteluun keinoista, joilla jokainen voi osallistua liikenteen energiamurrokseen.

Entä mitä on digitalisaatio ja kunnossapito energiateollisuudessa? Se selviää tiistaina 23.10. klo 8.30-16 Energiamessujen maksuttomassa seminaarissa. Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan:  www.energiamessut.fi/kunnossapito

Energiamessuilla keskiviikkona 24.10 järjestetään Aalto-yliopiston Smart Energy Talks: Kohti älykästä ja puhdasta kaukolämpöä – miten digitalisaatio yhdistää kaukolämpöverkot ja rakennukset? Tervetuloa kuulolle!

Energia 2018 -tapahtuma voi toimia myös ponnahduslatana tulevalle urallesi. Haluatko työllistyä energia-alalle tai kuulla missä ala menee? Osallistu maksuttomaan Energiamessujen Rekrypäivään Tampereella torstaina 25.10. 

Katso ohjelma »   

Uusimmat artikkelit

Suomessa on otollinen kulttuuri yhdessä kehittämiselle

– Suomi on raskaan prosessiteollisuuden ja konerakentamisen Piilaakso, Pauli Järvinen sanoo.

Hänen mukaansa uusien teknologioiden kehittäminen yhdessä asiakkaiden, akateemisten laitosten ja jopa samalla toimialalla kilpailevien yritysten kesken on Suomessa helpompaa kuin monessa muussa maassa.

17.12.2018 | Tutkimus ja koulutus

Vanhan kaivostoiminnan vaikutukset luonnonympäristöön huolestuttavat edelleen Kolarissa

Tietoa vanhojen kaivosten ympäristön nykyisestä tilasta, erityisesti niiden vaikutuksista pinta- ja pohjaveteen sekä maaperään ja luonnontuotteiden käytettävyyteen kaivataan nykyistä enemmän, osoittaa tuore tutkimus.

13.12.2018 | Alan Uutiset

Fortum valmistautuu Kivenlahden uuteen biolämpölaitokseen rakentamalla uuden kaukolämpölinjan

Fortum kertoo aloittavansa kaukolämpölinjan rakennustyöt Kivenlahdesta Puolarmetsään Espoossa. Putkiyhteydellä valmistaudutaan Kivenlahteen rakennettavaan biolämpölaitokseen, joka tulee vähentämään merkittävästi Espoon hiilidioksidipäästöjä. Vuonna 2020 aloittava uusi biolämpölaitos tulee korvaamaan osan Espoon hiilipohjaisesta lämmöntuotannosta. Polttoaineena uudessa laitoksessa käytetään puuperäisiä polttoaineita, kuten hakkuutähteitä ja metsäteollisuuden sivutuotteita.

Mikkeli lähtee hyödyntämään biohiiltä hulevesien käsittelyssä

Mikkelin kaupunki panostaa uusien biohiiliratkaisujen käyttöönottoon. Kaupunkiin Pitkäjärvelle rakennetaan alkuvuoden 2019 aikana biohiiltä hyödyntävä hulevesien käsittelyjärjestelmä, joka toimii samalla ainutlaatuisena hulevesien suodatinratkaisujen tutkimus- ja kehittämisympäristönä tutkimustoimijoille ja yrityksille. Uusi ympäristö vahvistaa osaltaan alueen vesiosaamista.

Elcolinen kunnianhimoinen lupaus: 100 miljoonan liikevaihto 2023 mennessä

Elcoline Group kertoo haluavansa tuottaa erinomaisia teknisiä urakointi- ja kunnossapitopalveluita teollisuusyrityksille ja olla toimialallaan maailman ykkönen. Tavoitteet vaativat määrätietoista kasvua ja siirtymistä yrityksenä seuraavaan kokoluokkaan. Elcolinen kohdalla se tarkoittaa 1 000 työntekijää ja 100 miljoonan euron liikevaihtoa seuraavan viiden vuoden aikana. Liikevaihtotavoitteen Elcoline aikoo saavuttaa orgaanisen kasvun ja yrityskauppojen avulla.  

Painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskeva ohje uudistettu

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on julkaissut uudistetun version painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskevasta ohjeesta. Ohjeessa kerrotaan, millaisia vaatimuksia painelaitesäädökset asettavat painelaitteiden käytönaikaisille korjaus- ja muutostöille.