https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 25.1.2024

Kantaverkon siirtovarmuus saavutti viime vuonna mittaushistorian parhaan tuloksen: 99,99995 %

Fingridin mukaan myös useat muut kantaverkon tunnusluvut olivat ennätyksellisen hyvät.

Fingrid

Kuva: Fingrid Oyj

Kantaverkon siirtovarmuus kuvaa kantaverkossa kulutukseen siirrettyä energiaa suhteessa siirrettävissä olevaan energiaan. Viime vuoden siirtovarmuus oli mittaushistorian paras, 99,99995 %. Useat muutkin kantaverkon tunnusluvut olivat ennätyksellisen hyvät. Pohjoismaisen synkronialueen taajuuden laatu pysyi edelleen hyvänä.

Kantaverkon vuoden 2023 tunnuslukuja:

(Viiden edeltävän vuoden keskiarvot suluissa.)

  • Kantaverkon siirtovarmuus saavutti kautta aikojen parhaan arvonsa ja oli 99,99995 % (99,99989 %).
  • Fingridin verkon häiriöiden vuoksi kulutukseen siirtämättä jäänyt sähköenergia oli pienempi kuin kertaakaan aiemmin, 33 MWh (75 MWh).
  • Häiriöistä aiheutuneiden sähköntoimituskeskeytysten (≥ 30 s) lukumäärä liittymispistettä kohti oli kautta aikojen pienin, vain 0,05 kpl (0,14 kpl). Häiriöistä aiheutui keskimäärin 0,82 minuutin (4,5 minuutin) sähkötön aika liittymispisteisiin.
  • Voimalaitoksilta kantaverkkoon vastaanottamatta jääneen sähköenergian määrä oli pienempi kuin kertaakaan aikaisemmin, 11 MWh ja siitä aiheutunut laskennallinen haitta sähköntuottajille tuhat euroa.
  • Järjestelmäminuutti oli kaikkien aikojen pienin, 0,15 min (0,41 min). Yksi järjestelmäminuutti (SM, System Minute) vastaa kaiken siirron keskeytymistä minuutiksi käyttäen laskennassa tehona järjestelmän vuosittaista kulutushuippua.
  • Keskimääräinen keskeytysaika oli kaikkien aikojen pienin, 0,24 min (0,46 min). Keskimääräinen keskeytysaika minuutteina (AIT, Average Interruption Time) lasketaan jakamalla toimittamatta jäänyt sähköenergia (MWh) keskimääräisellä vuosittaisella siirretyllä energialla (MWh)
  • Häiriökeskeytysten aiheuttama laskennallinen kansantaloudellinen haitta (KAH) kulutusasiakkaille oli 3,6 (4,5) miljoonaa euroa. Lukema on tilastojen kolmanneksi alin.

Pohjoismaisen synkronialueen taajuuden laatu oli hyvällä tasolla. Taajuus oli vuonna 2023 normaalin alueen (49,9–50,1 Hz) ulkopuolella noin 9 600 minuuttia. Taajuuden laatu alitti 10 000 minuuttia myös edellisvuonna. Eurooppalaisen verkkosäännön asettama yläraja on 15 000 minuuttia ja pohjoismainen tavoite 10 000 minuuttia.

Uusimmat artikkelit

Wärtsilän ja 200 yrityksen yhteistyöprojekti kehittää autonomisia nollapäästöisiä tasapainotusratkaisuja energiasiirtymää varten

Projektin tavoitteena on tarjota joustavia autonomisia voimalaitoskonsepteja, jotka pystyvät toimimaan 100 prosentin e-polttoaineella, kuten vihreällä vedyllä ja sen johdannaisilla, vuoden 2028 loppuun mennessä.

22.2.2024 | Alan Uutiset

Outokumpu sijoittui ensimmäiseksi ruostumattoman terästeollisuuden ja suomalaisyritysten keskuudessa Corporate Knightin Clean200- listauksessa

Kaiken kaikkiaan Clean200-yritykset tekivät vastuullista liikevaihtoa yli 2,2 biljoonaa dollaria vuonna 2022. Kestävän liiketoiminnan osuus oli keskimäärin 54,7 prosenttia yritysten kokonaisliikevaihdosta.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

LUT-yliopisto rakentaa osaamiskeskittymän ennätyksellisellä viiden miljoonan lahjoituksella

Yrittäjäpariskunta Jalo ja Anja Paanasen LUT yliopistolle tekemä lahjoitus on tiettävästi suurin yksityislahjoitus suomalaiselle yliopistolle. Lahjoituksella lisätään myynnin perus- ja täydennyskoulutusta.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.