https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 25.1.2024

Kantaverkon siirtovarmuus saavutti viime vuonna mittaushistorian parhaan tuloksen: 99,99995 %

Fingridin mukaan myös useat muut kantaverkon tunnusluvut olivat ennätyksellisen hyvät.

Fingrid

Kuva: Fingrid Oyj

Kantaverkon siirtovarmuus kuvaa kantaverkossa kulutukseen siirrettyä energiaa suhteessa siirrettävissä olevaan energiaan. Viime vuoden siirtovarmuus oli mittaushistorian paras, 99,99995 %. Useat muutkin kantaverkon tunnusluvut olivat ennätyksellisen hyvät. Pohjoismaisen synkronialueen taajuuden laatu pysyi edelleen hyvänä.

Kantaverkon vuoden 2023 tunnuslukuja:

(Viiden edeltävän vuoden keskiarvot suluissa.)

  • Kantaverkon siirtovarmuus saavutti kautta aikojen parhaan arvonsa ja oli 99,99995 % (99,99989 %).
  • Fingridin verkon häiriöiden vuoksi kulutukseen siirtämättä jäänyt sähköenergia oli pienempi kuin kertaakaan aiemmin, 33 MWh (75 MWh).
  • Häiriöistä aiheutuneiden sähköntoimituskeskeytysten (≥ 30 s) lukumäärä liittymispistettä kohti oli kautta aikojen pienin, vain 0,05 kpl (0,14 kpl). Häiriöistä aiheutui keskimäärin 0,82 minuutin (4,5 minuutin) sähkötön aika liittymispisteisiin.
  • Voimalaitoksilta kantaverkkoon vastaanottamatta jääneen sähköenergian määrä oli pienempi kuin kertaakaan aikaisemmin, 11 MWh ja siitä aiheutunut laskennallinen haitta sähköntuottajille tuhat euroa.
  • Järjestelmäminuutti oli kaikkien aikojen pienin, 0,15 min (0,41 min). Yksi järjestelmäminuutti (SM, System Minute) vastaa kaiken siirron keskeytymistä minuutiksi käyttäen laskennassa tehona järjestelmän vuosittaista kulutushuippua.
  • Keskimääräinen keskeytysaika oli kaikkien aikojen pienin, 0,24 min (0,46 min). Keskimääräinen keskeytysaika minuutteina (AIT, Average Interruption Time) lasketaan jakamalla toimittamatta jäänyt sähköenergia (MWh) keskimääräisellä vuosittaisella siirretyllä energialla (MWh)
  • Häiriökeskeytysten aiheuttama laskennallinen kansantaloudellinen haitta (KAH) kulutusasiakkaille oli 3,6 (4,5) miljoonaa euroa. Lukema on tilastojen kolmanneksi alin.

Pohjoismaisen synkronialueen taajuuden laatu oli hyvällä tasolla. Taajuus oli vuonna 2023 normaalin alueen (49,9–50,1 Hz) ulkopuolella noin 9 600 minuuttia. Taajuuden laatu alitti 10 000 minuuttia myös edellisvuonna. Eurooppalaisen verkkosäännön asettama yläraja on 15 000 minuuttia ja pohjoismainen tavoite 10 000 minuuttia.

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.