https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 24.11.2022

Kaukolämmön paluuveden hyödyntäminen tuotantokiinteistön lämmityksessä toi 90% säästöt

Porvoossa toteutettu ratkaisu on tiettävästi ensimmäinen laatuaan maailmassa.

dimfrost_matalalamporadiaattori

Kaukolämmön paluuveden hyödyntämiseen kiinteistön lämmityksessä tarvitaan matalalämpöradiaattorit. Kuva: Dimfrost

Kaukolämmön paluuveden hyödyntäminen kiinteistön lämmityksessä pienentää energia kulutusta huomattavasti.

Porvoolainen sähköasennuskomponenttien sopimusvalmistaja Eino Korhonen Oy teki tiettävästi ensimmäisenä maailmassa uudistuksen, joka vähensi yrityksen tuotantokiinteistön kaukolämmön kulutusta peräti 90 prosenttia, uutisoi Uusimaa-lehti .

Uusimaa-lehden mukaan ratkaisut perustuvat porvoolaisen Dimfrostin kehittämään matalalämpöjärjestelmään. Siinä kiinteistön lämmitys tuotetaan kaukolämmön paluuvedestä, ja tuotannossa syntyvä hukkalämpö myydä takaisin kaukolämpöverkkoon. Dimfrost tunnetaan nykyisin Hermosto Oy:nä.

Normaalisti kaukolämmön tuloveden lämpötila on noin 75-115 astetta. Matalalämpöjärjestelmässä voidaan hyödyntää jopa alle 30-asteinen vesi.

”Tulokset olivat aika dramaattisia. Käytämme lämpöenergiaa alle 10 prosenttia aiemmasta määrästä. Oli järkytys, että näin paljon lämpöenergiaa on mennyt hukkaan, mutta samalla on lohdullista, että tällainen innovaatio oli toteutuskelpoinen ja todistettavasti toimii”, Eino Korhonen Oy:n konsernijohtaja Rami Korhonen sanoo Uusimaa-lehden haastattelussa.

Uudistuksessa yrityksen tuotantotilojen perinteiset vesikiertoiset patterit korvattiin matalalämpöradiaattoreilla ja kiinteistöön asennettiin kaksisuuntainen kaukolämpökytkentä. Lisäksi hukkalämmön talteenottoa tehostettiin. Yrityksen käyttämät ruiskuvalukoneet tuottavat runsaasti hukkalämpöä. Lämmön talteenotto vähentää tuotantotilojen tuuletuksen tarvetta.

Business Finland kertoi matalalämpöjärjestelmän kehityksestä vuonna 2019.

Uusimmat artikkelit

21.2.2025 | Alan Uutiset

Wärtsilä asettaa toimitusketjuillensa päästötavoitteet

Wärtsilä sitoutuu vähentämään suorien toimittajiensa kasvihuonekaasupäästöjä neljänneksellä vuoteen 2030 mennessä. 

Valmet korvaa automaatiojärjestelmän KSS Energian vesivoimalaitoksella Kouvolassa

Uusi järjestelmä korvaa vanhan, elinkaarensa päähän tulleen automaation ja parantaa merkittävästi laitoksen käyttövarmuutta.

12.2.2025 | Kumppaniartikkeli

Kestävää teollisuuden kunnossapitoa: Kustannussäästöjä ja ympäristöetuja Lubehousen luotettavuuskeskeisellä voiteluhuollolla

Lubehouse vie teollisuuden kunnossapidon uudelle tasolle luotettavuuskeskeisellä voiteluhuollolla. Ennakoivalla huoltostrategialla vältetään turhat seisokit ja ylimääräiset huoltokierrokset, samalla kun ympäristövaikutukset ja kustannukset pienenevät. Lue, kuinka RCL-menetelmä voi kehittää teollisuuden kunnossapitoa, tukea vastuullisuustavoitteita ja lisätä kilpailuetua.

EstLink 2 -sähkönsiirtoyhteyden korjaustöihin valmistaudutaan merellä

EstLink 2 -sähkönsiirtoyhteyden korjaustöiden valmistelu etenee. Seuraavien viikkojen aikana merellä tehdään korjauksen esitöitä. Yhteyden oletetaan olevan jälleen käytössä elokuun alussa.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.