https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 24.11.2022

Kaukolämmön paluuveden hyödyntäminen tuotantokiinteistön lämmityksessä toi 90% säästöt

Porvoossa toteutettu ratkaisu on tiettävästi ensimmäinen laatuaan maailmassa.

dimfrost_matalalamporadiaattori

Kaukolämmön paluuveden hyödyntämiseen kiinteistön lämmityksessä tarvitaan matalalämpöradiaattorit. Kuva: Dimfrost

Kaukolämmön paluuveden hyödyntäminen kiinteistön lämmityksessä pienentää energia kulutusta huomattavasti.

Porvoolainen sähköasennuskomponenttien sopimusvalmistaja Eino Korhonen Oy teki tiettävästi ensimmäisenä maailmassa uudistuksen, joka vähensi yrityksen tuotantokiinteistön kaukolämmön kulutusta peräti 90 prosenttia, uutisoi Uusimaa-lehti .

Uusimaa-lehden mukaan ratkaisut perustuvat porvoolaisen Dimfrostin kehittämään matalalämpöjärjestelmään. Siinä kiinteistön lämmitys tuotetaan kaukolämmön paluuvedestä, ja tuotannossa syntyvä hukkalämpö myydä takaisin kaukolämpöverkkoon. Dimfrost tunnetaan nykyisin Hermosto Oy:nä.

Normaalisti kaukolämmön tuloveden lämpötila on noin 75-115 astetta. Matalalämpöjärjestelmässä voidaan hyödyntää jopa alle 30-asteinen vesi.

”Tulokset olivat aika dramaattisia. Käytämme lämpöenergiaa alle 10 prosenttia aiemmasta määrästä. Oli järkytys, että näin paljon lämpöenergiaa on mennyt hukkaan, mutta samalla on lohdullista, että tällainen innovaatio oli toteutuskelpoinen ja todistettavasti toimii”, Eino Korhonen Oy:n konsernijohtaja Rami Korhonen sanoo Uusimaa-lehden haastattelussa.

Uudistuksessa yrityksen tuotantotilojen perinteiset vesikiertoiset patterit korvattiin matalalämpöradiaattoreilla ja kiinteistöön asennettiin kaksisuuntainen kaukolämpökytkentä. Lisäksi hukkalämmön talteenottoa tehostettiin. Yrityksen käyttämät ruiskuvalukoneet tuottavat runsaasti hukkalämpöä. Lämmön talteenotto vähentää tuotantotilojen tuuletuksen tarvetta.

Business Finland kertoi matalalämpöjärjestelmän kehityksestä vuonna 2019.

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Kumppaniartikkeli

SULZER nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

21.9.2023 | Alan Uutiset

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.