https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 24.11.2022

Kaukolämmön paluuveden hyödyntäminen tuotantokiinteistön lämmityksessä toi 90% säästöt

Porvoossa toteutettu ratkaisu on tiettävästi ensimmäinen laatuaan maailmassa.

dimfrost_matalalamporadiaattori

Kaukolämmön paluuveden hyödyntämiseen kiinteistön lämmityksessä tarvitaan matalalämpöradiaattorit. Kuva: Dimfrost

Kaukolämmön paluuveden hyödyntäminen kiinteistön lämmityksessä pienentää energia kulutusta huomattavasti.

Porvoolainen sähköasennuskomponenttien sopimusvalmistaja Eino Korhonen Oy teki tiettävästi ensimmäisenä maailmassa uudistuksen, joka vähensi yrityksen tuotantokiinteistön kaukolämmön kulutusta peräti 90 prosenttia, uutisoi Uusimaa-lehti .

Uusimaa-lehden mukaan ratkaisut perustuvat porvoolaisen Dimfrostin kehittämään matalalämpöjärjestelmään. Siinä kiinteistön lämmitys tuotetaan kaukolämmön paluuvedestä, ja tuotannossa syntyvä hukkalämpö myydä takaisin kaukolämpöverkkoon. Dimfrost tunnetaan nykyisin Hermosto Oy:nä.

Normaalisti kaukolämmön tuloveden lämpötila on noin 75-115 astetta. Matalalämpöjärjestelmässä voidaan hyödyntää jopa alle 30-asteinen vesi.

”Tulokset olivat aika dramaattisia. Käytämme lämpöenergiaa alle 10 prosenttia aiemmasta määrästä. Oli järkytys, että näin paljon lämpöenergiaa on mennyt hukkaan, mutta samalla on lohdullista, että tällainen innovaatio oli toteutuskelpoinen ja todistettavasti toimii”, Eino Korhonen Oy:n konsernijohtaja Rami Korhonen sanoo Uusimaa-lehden haastattelussa.

Uudistuksessa yrityksen tuotantotilojen perinteiset vesikiertoiset patterit korvattiin matalalämpöradiaattoreilla ja kiinteistöön asennettiin kaksisuuntainen kaukolämpökytkentä. Lisäksi hukkalämmön talteenottoa tehostettiin. Yrityksen käyttämät ruiskuvalukoneet tuottavat runsaasti hukkalämpöä. Lämmön talteenotto vähentää tuotantotilojen tuuletuksen tarvetta.

Business Finland kertoi matalalämpöjärjestelmän kehityksestä vuonna 2019.

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.