https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 24.5.2016

Kemianteollisuus parantaa - nyt myös kiertotalousmittarit seurannassa

Kemianteollisuuden vastuullisuusohjelman vuoden 2015 tulokset on julkaistu. Uutena elementtinä raportoinnissa ovat nyt kiertotalouden mittarit. Kemianteollisuuden kansainvälinen Responsible Care -ohjelma on teollisuuden pitkäaikaisin vapaaehtoinen kestävää kehitystä tukeva ohjelma. Suomessa se on ohjannut kemianteollisuuden kehitystyötä jo lähes 25 vuotta.

Suomessa ohjelmaan osallistuu lähes 100 kemianteollisuuden yritystä, ja se kattaa noin 80 prosenttia kemianteollisuuden tuotannosta ja 60 prosenttia henkilöstöstä. Vuosittain raportoitavat noin 50 mittaria liittyvät kemianteollisuuden panostuksiin, resurssitehokkuuteen, päästöihin, turvallisuuteen ja työhyvinvointiin, tuoteketjuun ja vuorovaikutukseen. Vuoden 2015 raportoinnissa uusia mittareita ovat kiertotalouden mittarit.

– Kemianteollisuus on yksi kiertotalouden edelläkävijöistä, sillä jo vuosikymmenien ajan se on jalostanut eri toimialojen jäte- ja sivuvirroista lukuisia tuotteita ja ratkaisuja. Ottamalla kiertotalouteen liittyvät mittarit osaksi vastuullisuusraportointiamme pääsemme systemaattisemmin kiinni kehitysmahdollisuuksiin, sanoo Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Leppä.

Poimintoja Responsible Care -ohjelman tuloksista 2015 (suluissa vuoden 2014 vertailuluku):

- Tapaturmataajuus (LTI3) 6,9 tapaturmaa milj. työtuntia kohden (7,1)

- Sairauspoissaolot kokonaistyötunneista 3,9 prosentti (4,2)

- Energiankulutus 0,93 kWh/tuotantokg (0,92)

- Vedenkulutus 1,10 litraa/tuotantokg (1,11)

- Loppusijoitettava jäte 5,3 g/tuotantokg (7,0)

- Kasvihuonekaasupäästöt 215 gCO2e/tuotantokg (207)

Vuoden 2015 tulokset ovat pääosin jatkumoa pitkän aikavälin tuloksille. Vedenkulutus tuotannossa on vähentynyt 54 prosenttia ja energian kulutus 22 prosenttia viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana. Loppusijoitettavan jätteen määrä on vähentynyt 55 prosenttia vuodesta 1999 ja tapaturmataajuus taas on pudonnut 84 prosenttia ohjelman alun vertailuvuodesta 1988.

– Kiertotaloutta kuvaavissa mittareissa tarkensimme raaka-aineiden ja sivuvirtojen ja jätteiden käytön raportointia. Tuloksena saimme ainutlaatuista tietoa kemianteollisuuden materiaalivirroista. Samalla uuden seuranta-alueen käyttöönotto suuntaa yritysten huomiota vastuullisuuden uusille alueille, kertoo johtava asiantuntija Merja Vuori, joka koordinoi ohjelman tiedonkeruuta.

- Tuotannosta tulevista materiaaleista oli 2 prosenttia sivuvirtoja ja jätteitä

- Näistä tuotannon sivuvirroista ja jätteistä hyödynnettiin materiaalina ja energiana 74 prosenttia

- Tuotannon raaka-aineista 9 prosenttia oli uusiutuvia

- Tuotannon raaka-aineista 2 prosenttia oli kierrätettyjä

Responsible Care - tulokset myös verkossa: www.kemianteollisuus.fi/fi/ala-numeroin

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.