https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 24.5.2016

Kemianteollisuus parantaa - nyt myös kiertotalousmittarit seurannassa

Kemianteollisuuden vastuullisuusohjelman vuoden 2015 tulokset on julkaistu. Uutena elementtinä raportoinnissa ovat nyt kiertotalouden mittarit. Kemianteollisuuden kansainvälinen Responsible Care -ohjelma on teollisuuden pitkäaikaisin vapaaehtoinen kestävää kehitystä tukeva ohjelma. Suomessa se on ohjannut kemianteollisuuden kehitystyötä jo lähes 25 vuotta.

Suomessa ohjelmaan osallistuu lähes 100 kemianteollisuuden yritystä, ja se kattaa noin 80 prosenttia kemianteollisuuden tuotannosta ja 60 prosenttia henkilöstöstä. Vuosittain raportoitavat noin 50 mittaria liittyvät kemianteollisuuden panostuksiin, resurssitehokkuuteen, päästöihin, turvallisuuteen ja työhyvinvointiin, tuoteketjuun ja vuorovaikutukseen. Vuoden 2015 raportoinnissa uusia mittareita ovat kiertotalouden mittarit.

– Kemianteollisuus on yksi kiertotalouden edelläkävijöistä, sillä jo vuosikymmenien ajan se on jalostanut eri toimialojen jäte- ja sivuvirroista lukuisia tuotteita ja ratkaisuja. Ottamalla kiertotalouteen liittyvät mittarit osaksi vastuullisuusraportointiamme pääsemme systemaattisemmin kiinni kehitysmahdollisuuksiin, sanoo Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Leppä.

Poimintoja Responsible Care -ohjelman tuloksista 2015 (suluissa vuoden 2014 vertailuluku):

- Tapaturmataajuus (LTI3) 6,9 tapaturmaa milj. työtuntia kohden (7,1)

- Sairauspoissaolot kokonaistyötunneista 3,9 prosentti (4,2)

- Energiankulutus 0,93 kWh/tuotantokg (0,92)

- Vedenkulutus 1,10 litraa/tuotantokg (1,11)

- Loppusijoitettava jäte 5,3 g/tuotantokg (7,0)

- Kasvihuonekaasupäästöt 215 gCO2e/tuotantokg (207)

Vuoden 2015 tulokset ovat pääosin jatkumoa pitkän aikavälin tuloksille. Vedenkulutus tuotannossa on vähentynyt 54 prosenttia ja energian kulutus 22 prosenttia viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana. Loppusijoitettavan jätteen määrä on vähentynyt 55 prosenttia vuodesta 1999 ja tapaturmataajuus taas on pudonnut 84 prosenttia ohjelman alun vertailuvuodesta 1988.

– Kiertotaloutta kuvaavissa mittareissa tarkensimme raaka-aineiden ja sivuvirtojen ja jätteiden käytön raportointia. Tuloksena saimme ainutlaatuista tietoa kemianteollisuuden materiaalivirroista. Samalla uuden seuranta-alueen käyttöönotto suuntaa yritysten huomiota vastuullisuuden uusille alueille, kertoo johtava asiantuntija Merja Vuori, joka koordinoi ohjelman tiedonkeruuta.

- Tuotannosta tulevista materiaaleista oli 2 prosenttia sivuvirtoja ja jätteitä

- Näistä tuotannon sivuvirroista ja jätteistä hyödynnettiin materiaalina ja energiana 74 prosenttia

- Tuotannon raaka-aineista 9 prosenttia oli uusiutuvia

- Tuotannon raaka-aineista 2 prosenttia oli kierrätettyjä

Responsible Care - tulokset myös verkossa: www.kemianteollisuus.fi/fi/ala-numeroin

Uusimmat artikkelit

9.1.2025 | Alan Uutiset

Outokummun Kemin kaivoksen malmivarat ovat 95 prosentia aiemmin arvioitua suuremmat

Päivitetyn kaivoksen malmivarojen ja mineraalivarantojen arvion mukaan kaivosalueen maaperässä on runsaasti kromimalmia, mikä pidentää kaivoksen käyttöikää merkittävästi.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.