https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 23.8.2023

Kesko laajentaa toimintaansa Tanskaan ja ostaa rautakauppayritys Davidsenin

Kaupan myötä Kesko vahvistaa asemaansa Pohjois-Euroopassa. Davidsen Koncernen A/S kuuluu Tanskan johtaviin alan toimijoihin. 

a14e021f0c78a4ce_800x800ar

Davidsen osuus Tanskan rautakauppamarkkinoista on noin 9 prosenttia. Kuva: Davidsen

Yrityskaupan myötä Kesko laajentaa liiketoimintaansa Tanskaan ja saa vakaan jalansijan maan rautakauppamarkkinoilla.

Tanskan noin 5,7 miljardin euron suuruiselle rautakauppamarkkina on noin 5,7 miljardin euron kokoinen, Suomen markkinaan verrattuna yli 1,5-kertainen. Davidsen Koncernen A/S yrityksen velaton yritysarvo on noin 190 miljoonaa euroa (1 417,15 milj. Tanskan kruunua), ja Kesko ostaa nyt yrityksestä 90 %:n osuuden noin 170 miljoonalla eurolla. Davidsenin perhe jää yritykseen vähemmistöomistajaksi 10 %:n omistusosuudella

Davidsen on perheomisteinen rautakaupan toimija, joka keskittyy pääasiassa yritysasiakkaisiin. Se on Tanskan suurimpia rautakauppayrityksiä: sen markkinaosuus on noin 9 prosenttia ja Etelä-Tanskassa noin 30 prosenttia. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2022 noin 560 miljoonaa euroa (4,2 mrd. Tanskan kruunua), käyttökate 27 miljoonaa euroa ja liikevoitto 23 miljoonaa euroa (ilman IFRS 16-vaikutusta). Myynnin ja kannattavuuden arvioidaan laskevan väliaikaisesti viime vuoden tasosta talouden taantuman ja rakentamisen volyymien laskun vuoksi.

Yrityksellä on 23 pääosin Etelä-Tanskassa sijaitsevaa rautakauppaa, joiden kiinteistöistä se omistaa 19. Yhtiöllä on noin 850 työntekijää. Davidsen jatkaa toimintaansa nykyisellä brändillä ja nykyisen paikallisen johdon alaisuudessa.

– Davidsenin osto ja Keskon laajeneminen Tanskan markkinalle on linjassa kasvustrategiamme kanssa. Tavoitteenamme on edistää rakentamisen ja talotekniikan kaupan konsolidaatiota Pohjois-Euroopassa ja olla alan johtavia toimijoita yritysasiakaskaupassa kaikissa toimintamaissamme. Talouden taantuma vaikuttaa yritysten liiketoimintaan, mutta samaan aikaan se avaa konsolidaatiomahdollisuuksia Keskon kaltaiselle alan toimijalle, Keskon pääjohtaja Mikko Helander toteaa yhtiön tiedotteessa.

– Vaikka tämänhetkinen suhdanne Pohjois-Euroopan rakentamisen markkinoilla on haastava, antaa tämä pitkän aikavälin investointi meille hyvän jalansijan Tanskan merkittävän kokoisilla rautakauppamarkkinoilla. Tanskan markkinassa on vielä tilaa konsolidaatiolle, ja se tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet kasvuun sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta, toimialajohtaja ja pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala toteaa.

– Kyseessä on strateginen yrityskauppa. Se kuitenkin tarjoaa myös hankintaan, valikoimiin ja toimintatapojen kehittämiseen liittyviä synergiaetuja. Olemme myös erittäin iloisia siitä, että Davidsenin perhe on mukana kehittämässä ja kasvattamassa yrityksen liiketoimintaa myös jatkossa yhdessä Keskon kanssa, Rauhala jatkaa.

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää Euroopan komission hyväksyntää sekä tiettyjen muiden ehtojen täyttymistä. Kaupan odotetaan toteutuvan viimeistään vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä.

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 3:n ensimmäinen vuosihuolto on lopulta ohi – palasi yöllä sähköntuotantoon

37 vuorokaudeksi tarkoitettu huolto kesti noin 74 vuorokautta ja yhdeksän tuntia. Teollisuuden Voima arvioi jo ennakkoon ensimmäisen vuosihuollon olevan työläs. Sähköntuotannonjohtaja Marjo Mustosen mukaan nyt päättyneistä huolloista saatiin arvokasta oppia tulevaisuuteen.

16.5.2024 | Alan Uutiset

Suomen kolmanneksi suurin tuulipuisto vihittiin käyttöön Pjelaxissa

Fortumin ja Helenin yhteishanke, 56 tuulivoimalan Pjelax-tuulipuisto tuottaa vuosittain noin viisi prosenttia Suomen koko tuulivoimatuotannosta.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.