https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 20.11.2017

Ketterää kehitystä ja palvelumuotoilua Puolustusvoimien ICT-projekteihin

Ketterän kehittämisen ja palvelumuotoilun perusteet tulevat tutuksi Puolustusvoimien henkilökunnalle muun muassa erityisen KETTU-koulutuskokonaisuuden kautta.

PV

Puolustusvoimat käynnistä kesällä 2016 KETTU-muutosohjelman, jonka tavoitteena on tuoda ketterä kehitys ja palvelumuotoilu tiiviimmin osaksi Puolustusvoimien ICT-projekteja. Osana tätä muutosohjelmaa Digia on ollut mukana luomassa KETTU-koulutuskokonaisuutta Puolustusvoimien Moodle-oppimisympäristöön.

Kokonaisuus sisältää muun muassa webinaareja palvelumuotoilun menetelmistä ja niiden soveltamisesta. Koulutuskokonaisuus on suunnattu Puolustusvoimien henkilökunnalle sekä kumppaniyritysten edustajille.

- Muutosohjelman yhtenä tavoitteena on käynnistää ajattelutavan ja toimintakulttuurin muutos ICT-kehitysprojekteissa. Palvelumuotoilun työkalujen jalkauttamisen jälkeen on helppo soveltaa uusia menetelmiä ja keksiä kokonaan uusia, juuri omaan toimintaan parhaiten soveltuvia käytäntöjä, kommentoi Puolustusvoimien eversti Reima Kuutsa.

Osana koulutuskokonaisuutta Digia on myös toteuttanut Puolustusvoimille kypsyystasoanalyysin, joka auttaa Puolustusvoimia seuraamaan projektiensa tilaa.

- Kypsyystasoanalyysin tavoitteena on selvittää, missä kärkihankkeemme ovat tällä hetkellä palvelumuotoilun ja ketterän kehittämisen osalta menossa, ja minne kehityspanokset tällä hetkellä kannattaisi laittaa, Kuutsa kertoo.

Koulutuskokonaisuuden suunnittelun ja toteuttamisen lisäksi Digia avustaa Puolustusvoimia mentoroinnin ja lähikoulutuspäivien muodossa, joiden tavoitteena on tukea Puolustusvoimia kohti ketterämpää kehitystä.

- Toiminnan ketteröittäminen on pitkäaikainen prosessi, joka vaatii laaja-alaista näkemystä muun muassa prosesseista, johtamisesta, kulttuurinmuutoksesta sekä työkaluista. Se on iso kokonaisvaltainen muutos, jossa olemme ilolla Puolustusvoimien tukena, kommentoi johtava konsultti Veikko Nokkala Digiasta.

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.