https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 28.3.2020

Kiina elpyy – suomalaisyritysten tuotanto Kiinassa lähes ennallaan

Suomalaisyritysten tuotanto on palannut lähes ennalleen Kiinassa. Suomen neljänneksi suurimman kauppakumppanin elpyminen näkyy ennen pitkää myös Suomen taloudessa, raportoi sanomalehti Turun Sanomat.

kiina

Kuva: Tom Fisk/Pexels

Suomalaisyritysten tuotanto Kiinassa on palannut lähes koronaviruksen aiheuttamaa täysstoppia edeltävään tilanteeseen. Tällä on positiivinen vaikutus niin suomalaisyrityksille kuin koko maailmantaloudelle.

– Kiinan osuus on viidennes maailmantaloudesta. Jos siellä toisella vuosineljänneksellä päästään tuotannon kasvuun, sillä on merkitystä myös Suomelle, sanoo Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitoksen tutkimuspäällikkö Iikka Korhonen Turun Sanomat -lehden haastattelussa.

Kiinan elpymisen vaikutukset maailmantalouteen välittyvät kuitenkin hitaasti. Vaikka kysyntä Kiinassa elpyisi, muualla maailmassa tuotannon pyörät ovat hiljaiselossa liikkumis- ja karanteenirajoitusten vuoksi.

– Vaikutukset tulevat näkyviin myöhemmin kesällä ja syksyllä, Korhonen sanoo artikkelissa.

Positiivisessa skenaariossa myös toistaiseksi suljetussa Hubein maakunnassa tuotanto pääsee käyntiin huhtikuussa, jolloin ollaan menetetty vain yhden vuosineljänneksen verran tuotantoa.

Toisaalta Euroopan ja muun maailman elpyminen riippuu siitä, missä tahdissa koronaviruksen taltuttamiseksi tehtyjä rajoitustoimia aletaan purkaa.

Kiinan tehtaat pyörivät jälleen

Wärtsilä, Valmet ja Metso kertovat artikkelissa, että yhtiöiden Kiinan tehtaat ovat tuotannon osalta suurin piirtein samassa tilanteessa kuin ennen koronaviruksen laajenemista epidemiaksi Kiinassa.

– Toiminta tuotantolaitoksissa on palannut melko lailla normaaliksi, sanoo Wärtsilän viestintäjohtaja Atte Palomäki.

Wärtsilällä on Kiinassa kolmessa laivateollisuutta palvelevassa tuotantolaitoksessa noin 1000 työntekijää. Tehtaat myyvät tuotteensa Kiinan markkinoille, pääasiassa kiinalaistelakoille.

Tuotannon työntekijät ovat normaalisti töissä tehtailla, joissa heille tosin tehdään edelleen kuumetestejä. Toimihenkilöistä puolet tekee etätöitä. Palomäki kertoo, että tilanne on muuttunut huomattavasti helmikuun alusta, jolloin tehtaat olivat kiinni.

– Nyt lähes kaikki telakat Hubein aluetta lukuun ottamatta ovat toiminnassa ja myös Wärtsilän projektit etenevät, kertoo Palomäki.

Hidasteita tulee oikeastaan vain silloin kun tarvitaan erikoisosia tai erikoisosaamista Euroopasta. Matkustusrajoitukset estävät Wärtsilän omaa henkilöstöä matkustamasta ja hankaloittavat rahtiliikennettä. Tarvittaessa kriittisiä asennuksia ja testejä voidaan tehdä etäohjattuna

– Toimitusketjut ovat rakennettu niin, että keskeisissä komponenttitoimittajissa on vaihtoehtoja. Kiinan tehtaat myyvät tuotantonsa pääasiassa Kiinan telakoille, sanoo Palomäki artikkelissa

Valmetin Kiinan-yksiköissä työskentelee noin 1 800 henkilöä. Pääosa Valmetin henkilöstöstä Kiinassa on paikallisia henkilöitä.

Valmetin palvelukeskukset sijaitsevat Wuxissa, Zibossa ja Guangzhoussa ja tuotantolaitokset Shanghaissa, XiAnissa, WaiGaoQiaossa ja Tianjinissa. Näiden lisäksi yhtiöllä on myyntikonttorit Pekingissä, Zhongqingissa, Guangzhoussa, Taipeissa ja JiNanissa.

– Kiinan tilanne on palautumassa melko normaaliksi. Tehtaamme ovat toiminnassa ja toimistohenkilökunta on palannut etätöistä takaisin toimistoihin. Kiinan elpyminen on tietysti hyvä asia tässä tilanteessa, kun muualla maailmassa painiskellaan nyt samojen haasteiden kanssa, kuin missä he olivat muutama kuukausi sitten, sanoo viestintäjohtaja Helena Marjaranta Metsosta.

Metsolla on Kiinassa yli 1200 työntekijä kymmenellä paikkakunnalla myynti-, huoltopalvelu-, logistiikka- ja valmistusyksiköissä Pekingissä, Tianjinissa, Shanghaissa, Suzhoussa, Changzhoussa, Quzhoussa, Jiaxingissa, Huangzhoussa, Shaoguanissa ja Changsassa.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.