Alan Uutiset | 9.11.2017

Konepajoissa etsitään viimeisintä tietoa ja tartutaan uusiin ideoihin: Konepaja 2018 jo loppuunmyyty

Konepaja-messut onnistuivat ensimmäisellä järjestämiskerralla lunastamaan sekä yritysten että kävijöiden odotukset. Konepaja erottautui uudenlaisena tapahtumana, jossa kone- ja laiteinvestoinneista vastaavat henkilöt pääsivät konkreettisesti tutustumaan kone- ja laiteuutuuksiin. Iso osa yrityksistä vahvisti jo tapahtuma-aikana olevansa mukana myös seuraavilla messuilla.

konepaja-sisatilat

Maaliskuussa seuraavan kerran järjestettävä Konepaja on loppuunmyyty jo liki puoli vuotta etukäteen. Markkinatilanne ymmärretään nyt molemmin puolin pöytää ja alan asiantuntijoiden viesti on selkeä: uusia investointeja tuotantokoneistoon on tehtävä, jotta kysyntä saadaan hyödynnettyä.

– Nykyajan konepajat ovat täynnä uusinta tekniikkaa, joten alalla on tilausta hyvin toteutetuille uusimpia koneita ja laitteita esitteleville sekä verkostoitumismahdollisuuksia tarjoaville messuille. Useiden koneiden kyljessä näkyi jo ensimmäisillä messuilla Myyty- tai Varattu-lappuja, ja se on huomattu. Kone- ja laitehankinnat ovat konepajatoimijoille isoja investointeja, jotka ovat kilpailukyvyn kannalta tärkeitä. Tuotannon tehostumisen myötä juuri investoinneilla on mahdollista tasata toimijoiden kilpailuedellytyksiä, sanoo myyntiryhmäpäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:stä.

– Yhtä tärkeitä kuin koneet ja laitteet, ovat myös uudet ideat. Konepajoissa halutaan pysyä kartalla, saada viimeisintä tietoa ja tarttua uusiin ideoihin. Messut kokoavat yhteen tuhansia ammattilaisia vaihtamaan ajatuksia ja luomaan uusia verkostoja, korostaa Wänskä.

Uusimmat artikkelit

Kiina lopetti jätteiden tuonnin - Iso-Britannia hukkuu muoveihinsa

Ison-Britannian kierrätysalalle on epäselvää se, miten ala aikoo menestyä nyt, kun Kiina on kieltäytynyt vastaanottamasta muovijätteitä muista maista. Britannia on laivannut joka vuosi 500 000 tonnia muovia kierrätykseen Kiinassa, mutta toiminta on tykkänään loppunut vuodenvaihteessa.

Vain oikein asennettu vesimittari täyttää vaatimukset

Vain oikein asennettu vesimittari täyttää mittauslaitelain vaatimukset. Vesimittarin on täytettävä vaatimukset, jotta sitä saa käyttää laskutettavan vedenkulutuksen mittaukseen.

Mallintamalla nopeampia ja parempia biotalousprosesseja

VTT:n erikoistutkija, diplomi-insinööri Kristian Melin on väitöstyössään kehittänyt mallinnus- ja arviointimenetelmän, jonka avulla kehitettävistä biojalostamojen prosesseista voidaan löytää ne, jotka käyttävät raaka-aineen tehokkaimmin, vähentävät eniten kasvihuonekaasupäästöjä tai ovat taloudellisesti kannattavimpia. Lisäksi menetelmä voi nopeuttaa uusien biotalousprosessien kehitystä laboratoriosta tuotantomittakaavaan.

15.1.2018 | Tutkimus ja koulutus

Materiaalitutkimus ottaa digiloikan – TTY ja Aalto kehittävät uusia menetelmiä katalyyttimateriaalien suunnitteluun

Uusien materiaalien suunnittelu nopeutuu huimaa vauhtia. Kun perinteisesti materiaaleja on kehitetty laboratoriossa yrityksen ja erehdyksen kautta, käytetään nyt apuna muun muassa koneoppimisen menetelmiä.

Lämpöpumppuinvestoinnit jo puoli miljardia vuodessa – SULPU ry

Lämpöpumppujen sekä kappalemääräinen että erityisesti euromääräinen myynti kasvoi viime vuonna. Isojen lämpöpumppujen kauppa jatkoi vilkastumistaan. Reiluun 60 000 asennettuun lämpöpumppuun investoitiin lähes puoli miljardia vuodessa.

12.1.2018 | Alan Uutiset

Woikosken toimitusjohtaja valittiin kansainvälisen kaasunvalmistajien järjestö IOMA:n johtoon

Suomalaisen perheyhtiön Oy Woikoski Ab:n toimitusjohtaja Clas Palmberg valittiin IOMA:n presidentiksi kaudelle 2018 vuosikokouksessa, joka järjestettiin marraskuussa Dubaissa.