Alan Uutiset | 10.6.2019

Konevuokraaja Ramirentistä ostotarjous ranskalaiselta Loxamilta

Ranskalainen Loxam on tehnyt julkisen käteisostotarjouksen suomalaisesta konevuokrausyhtiöstä Ramirentistä.
Loxam tarjoaa Helsingin pörssiin listatun Ramirentin osakkeista yhdeksän euroa kappaleelta. Tarjous ylittää reippaasti Ramirentin perjantain päätöskurssin, joka oli 5,44 euroa osakkeelta, STT uutisoi.

Kokkola_vuokraamo20180913_0326

Ostotarjouksen mukainen Ramirentin osakkeiden yhteenlaskettu arvo on noin 970 miljoonaa euroa.
Ramirentin hallitus suosittelee yksimielisesti ostotarjouksen hyväksymistä, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Ramirentin kaksi suurinta osakkeenomistajaa, sijoitusyhtiö Nordstjernan ja suomalaisen Tallberg-konsernin emoyhtiö Julius Tallberg, ovat sitoutuneet hyväksymään ostotarjouksen. Myös Ramirentin toimitusjohtaja Tapio Kolunsarka ja talousjohtaja Jukka Havia ovat sitoutuneet hyväksymään ostotarjouksen. Sitoumukset kattavat noin 32 prosenttia Ramirentin kaikista osakkeista.

Tarjousaika alkaa 19. kesäkuuta ja jatkuu arviolta kuukauden ajan. Kun Loxam on saanut haltuunsa yli 90 prosenttia Ramirentin osakkeista, se aikoo lunastaa loput osakkeet haltuunsa osakeyhtiölain edellyttämällä tavalla.

Ranskalaisyhtiön liikevaihto noin kaksinkertainen Ramirentiin nähden

Tiedotteen mukaan Loxam on Euroopan suurin toimija konevuokrausmarkkinoilla muun muassa rakentamisessa ja teollisuudessa. Loxamin liikevaihto oli viime vuonna noin 1,5 miljardia euroa.

Ramirentin viime vuoden liikevaihto oli hieman yli 700 miljoonaa euroa eli suunnilleen puolet Loxamin liikevaihdosta. Ramirentillä on noin 2 900 työntekijää yhdeksässä Pohjois- ja Itä-Euroopan maassa. Suomessa yhtiöllä on runsaat 500 työntekijää.

Tiedotteen mukaan Loxamin ja Ramirentin yhdistyminen synnyttäisi johtavan eurooppalaisen konevuokraajan, jolla olisi Euroopan laajin konevuokraamojen verkosto yli tuhannella vuokraamolla. Ostotarjouksen toteuttamisella ei odoteta olevan olennaisia vaikutuksia Ramirentin liiketoimintaan, työntekijöihin tai toimipaikkoihin.

Jos ostotarjous hyväksytään, Ramirent jatkaa toimintaansa erillisenä yksikkönä osana Loxamia. Ramirentin tunnettu brändi säilyy entisellään, Ramirent kertoo lehdistötiedotteessa.

Uusimmat artikkelit

Kivivillajäte ekologisesti kierrätykseen tehtaalta ja rakennustyömailta

Rakennusten julkisivuissa käytettävien pelti-villa-pelti-elementtien valmistuksessa ja asennuksessa syntyvä kivivillajäte on tähän asti ollut ongelmajätettä. Nyt se voidaan kierrättää ja hyödyntää uusien eristeiden valmistuksessa.

4.6.2020 | Alan Uutiset

Kemianteollisuuden koronakysely: kolmasosa ennakoi investointien laskua

Suurimmalla osalla kemianteollisuuden yrityksistä menee vielä normaalisti tai hyvin, mutta huonosti menevien määrä on kasvanut kuukaudessa kymmenyksellä. Seuraavan kuukauden ja kolmen kuukauden kuluessa tilanteen arvioidaan edelleen heikkenevän, ja koko vuoden liikevaihdon laskua ennakoi 75 prosentttia vastaajista, Kemianteollisuus ry:n toteuttamasta kyselystä selviää.

29.5.2020 | Tutkimus ja koulutus

Rakentajat tehostavat kosteudenhallintaa verkkokoulutuksella

Neljätoista Suomen suurinta rakennusliikettä on yhdessä kehittänyt eKosteus-koulutuksen ja alkaa hyödyntää sitä oman henkilöstönsä koulutukseen. Tavoitteena on parantaa kosteudenhallinnan osaamista sekä torjua kosteusvaurioita. Koulutus kokoaa yhteen perustiedot, jotka rakentamisen kaikkien osapuolten tulee tuntea, jotta kuivaketju ei katkea. Asiasta raportoi Rakennusteollisuus RT ry.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.

Myös maatalouskoneiden huoltokirjaukset hoituvat mobiilisti

Maatalouskoneiden huollot merkitään yleisimmin paperiseen huoltovihkoon. Työtehoseuran keväällä tekemän kyselyn mukaan vain seitsemän prosenttia vastaajista käytti sähköistä huoltokirjaa, yleisimmin Exceliä. Tutkimus osoitti, että mobiilisti käytettävälle huoltokirjalle olisi kysyntää. Nyt sellainen löytyy TTS-Koneesta ja on käytettävissä kaikille käyttöoikeuden lunastaneille.

Kestävillä teräksillä pidennetään työvälineiden käyttöikää, säästetään materiaalia

Uddeholms Ab on ruotsalainen työkaluteräsvalmistaja, joka kuuluu itävaltalaiseen voestalpine-teräskonserniin. 

20 prosenttia Kajaanin kaukolämmöstä: CSC ja Loiste Lämpö allekirjoittivat sopimuksen

Loiste Lämpö ja CSC – Tieteen tietotekniikan keskus ovat allekirjoittaneet sopimuksen LUMI-supertietokoneelle rakennettavan datakeskuksen kaukolämpöliittymän rakentamisesta ja hukkalämmön hyödyntämisestä. Sopimuksen mukaan vuoden 2021 alussa käynnistyvä datakeskus kerää talteen toimintansa sivutuotteena syntyvän lämmön, jonka Loiste Lämpö siirtää verkkoonsa lämmittämään kajaanilaisia koteja ja liiketiloja.