Alan Uutiset | 10.6.2019

Konevuokraaja Ramirentistä ostotarjous ranskalaiselta Loxamilta

Ranskalainen Loxam on tehnyt julkisen käteisostotarjouksen suomalaisesta konevuokrausyhtiöstä Ramirentistä.
Loxam tarjoaa Helsingin pörssiin listatun Ramirentin osakkeista yhdeksän euroa kappaleelta. Tarjous ylittää reippaasti Ramirentin perjantain päätöskurssin, joka oli 5,44 euroa osakkeelta, STT uutisoi.

Kokkola_vuokraamo20180913_0326

Ostotarjouksen mukainen Ramirentin osakkeiden yhteenlaskettu arvo on noin 970 miljoonaa euroa.
Ramirentin hallitus suosittelee yksimielisesti ostotarjouksen hyväksymistä, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Ramirentin kaksi suurinta osakkeenomistajaa, sijoitusyhtiö Nordstjernan ja suomalaisen Tallberg-konsernin emoyhtiö Julius Tallberg, ovat sitoutuneet hyväksymään ostotarjouksen. Myös Ramirentin toimitusjohtaja Tapio Kolunsarka ja talousjohtaja Jukka Havia ovat sitoutuneet hyväksymään ostotarjouksen. Sitoumukset kattavat noin 32 prosenttia Ramirentin kaikista osakkeista.

Tarjousaika alkaa 19. kesäkuuta ja jatkuu arviolta kuukauden ajan. Kun Loxam on saanut haltuunsa yli 90 prosenttia Ramirentin osakkeista, se aikoo lunastaa loput osakkeet haltuunsa osakeyhtiölain edellyttämällä tavalla.

Ranskalaisyhtiön liikevaihto noin kaksinkertainen Ramirentiin nähden

Tiedotteen mukaan Loxam on Euroopan suurin toimija konevuokrausmarkkinoilla muun muassa rakentamisessa ja teollisuudessa. Loxamin liikevaihto oli viime vuonna noin 1,5 miljardia euroa.

Ramirentin viime vuoden liikevaihto oli hieman yli 700 miljoonaa euroa eli suunnilleen puolet Loxamin liikevaihdosta. Ramirentillä on noin 2 900 työntekijää yhdeksässä Pohjois- ja Itä-Euroopan maassa. Suomessa yhtiöllä on runsaat 500 työntekijää.

Tiedotteen mukaan Loxamin ja Ramirentin yhdistyminen synnyttäisi johtavan eurooppalaisen konevuokraajan, jolla olisi Euroopan laajin konevuokraamojen verkosto yli tuhannella vuokraamolla. Ostotarjouksen toteuttamisella ei odoteta olevan olennaisia vaikutuksia Ramirentin liiketoimintaan, työntekijöihin tai toimipaikkoihin.

Jos ostotarjous hyväksytään, Ramirent jatkaa toimintaansa erillisenä yksikkönä osana Loxamia. Ramirentin tunnettu brändi säilyy entisellään, Ramirent kertoo lehdistötiedotteessa.

Uusimmat artikkelit

Fortumin Loviisan voimalaitoksen vuosihuolto 2019 alkaa, vuorossa polttoaineenvaihtoseisokki

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen vuosihuolto alkaa sunnuntaina 18. elokuuta laitoksen kakkosyksiköstä, minkä jälkeen huolletaan ykkösyksikkö. Tänä vuonna molemmilla laitos yksiköillä on vuorossa polttoaineenvaihtoseisokki. Vuosihuoltojen arvioidaan kestävän yhteensä noin 35 vuorokautta.

14.8.2019 | Alan Uutiset

Vinkkejä lastuamisnesteiden käsittelyn tehostamiseen ja muita tärppejä Kunnossapidon osto-oppaasta

Tehostamalla lastuamisnesteiden käsittelyä voidaan saavuttaa runsaasti hyötyjä. Näin voidaan esimerkiksi vähentää suunnittelemattomia käyttökatkoja ja pidentää työkalujen ja koneiden käyttöikää. Noudattamalla Fuchs Oil Finland Oy:n vinkkejä voit pitää tuotannon tehokkaana ja tasaisena. Lue aiheesta lisää tästä

SSAB:n Raahen tehtaalla testattiin onnistuneesti fossiilisen hiilen korvaamista biohiilellä

SSAB:n Raahen terästehtaalla on testattu viimeksi kuluneen vuoden aikana kahteen otteeseen biohiilen käyttöä masuunin raaka-aineena. Testeissä fossiilisesta injektiohiilestä eli PCI-hiilestä korvattiin ensin 4 prosenttia ja sitten 10 prosenttia biohiilellä. Testien perusteella biohiilen 10 prosentin osuus on mahdollinen, mikä vähentäisi fossiilisesta hiilestä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä 100 000 tonnia vuodessa. 

Tuore selvitys sen vahvisti: hyvä johtaminen lisää kannattavuutta

Hyvä johtaminen ja esimiestyö lisäävät selkeästi yritysten kannattavuutta. Teknologiateollisuuden työhyvinvointihankkeessa tehty selvitys osoitti, että kannattavuudessa voi olla jopa useiden prosenttiyksiköiden eroja johtamisesta riippuvista syistä. Hyvällä johtamisella on myönteinen vaikutus myös työmotivaatioon ja työhön sitoutumiseen.

26.7.2019 | Tutkimus ja koulutus

Konesali törrötti keskellä rakennustyömaata, 5000 opiskelijan LAMK nousi ympärille

Lahden ammattikorkeakoulu LAMK:in neljä erillistä kampusta yhdistyivät saman katon alle syksyllä 2018. Uusi kampus saneerattiin vanhan huonekalutehtaan tiloihin ja se palvelee viittätuhatta tekniikan, designin, liiketalouden, matkailun ja sote-alan opiskelijaa 24 tuntia vuorokaudessa.

Langh Tech toimitti skrubberit Chiosin uuteen tankkeriin

Suomalainen Langh Tech on toimittanut rikkipesurit kreikkalaisen Chios Navigationin uuteen 50 000 dwt:n tuotetankkeriin, joka luovutettiin äskettäin korealaiselta Hyundai Mipon telakalta.

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.