Alan Uutiset | 10.6.2019

Konevuokraaja Ramirentistä ostotarjous ranskalaiselta Loxamilta

Ranskalainen Loxam on tehnyt julkisen käteisostotarjouksen suomalaisesta konevuokrausyhtiöstä Ramirentistä.
Loxam tarjoaa Helsingin pörssiin listatun Ramirentin osakkeista yhdeksän euroa kappaleelta. Tarjous ylittää reippaasti Ramirentin perjantain päätöskurssin, joka oli 5,44 euroa osakkeelta, STT uutisoi.

Kokkola_vuokraamo20180913_0326

Ostotarjouksen mukainen Ramirentin osakkeiden yhteenlaskettu arvo on noin 970 miljoonaa euroa.
Ramirentin hallitus suosittelee yksimielisesti ostotarjouksen hyväksymistä, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Ramirentin kaksi suurinta osakkeenomistajaa, sijoitusyhtiö Nordstjernan ja suomalaisen Tallberg-konsernin emoyhtiö Julius Tallberg, ovat sitoutuneet hyväksymään ostotarjouksen. Myös Ramirentin toimitusjohtaja Tapio Kolunsarka ja talousjohtaja Jukka Havia ovat sitoutuneet hyväksymään ostotarjouksen. Sitoumukset kattavat noin 32 prosenttia Ramirentin kaikista osakkeista.

Tarjousaika alkaa 19. kesäkuuta ja jatkuu arviolta kuukauden ajan. Kun Loxam on saanut haltuunsa yli 90 prosenttia Ramirentin osakkeista, se aikoo lunastaa loput osakkeet haltuunsa osakeyhtiölain edellyttämällä tavalla.

Ranskalaisyhtiön liikevaihto noin kaksinkertainen Ramirentiin nähden

Tiedotteen mukaan Loxam on Euroopan suurin toimija konevuokrausmarkkinoilla muun muassa rakentamisessa ja teollisuudessa. Loxamin liikevaihto oli viime vuonna noin 1,5 miljardia euroa.

Ramirentin viime vuoden liikevaihto oli hieman yli 700 miljoonaa euroa eli suunnilleen puolet Loxamin liikevaihdosta. Ramirentillä on noin 2 900 työntekijää yhdeksässä Pohjois- ja Itä-Euroopan maassa. Suomessa yhtiöllä on runsaat 500 työntekijää.

Tiedotteen mukaan Loxamin ja Ramirentin yhdistyminen synnyttäisi johtavan eurooppalaisen konevuokraajan, jolla olisi Euroopan laajin konevuokraamojen verkosto yli tuhannella vuokraamolla. Ostotarjouksen toteuttamisella ei odoteta olevan olennaisia vaikutuksia Ramirentin liiketoimintaan, työntekijöihin tai toimipaikkoihin.

Jos ostotarjous hyväksytään, Ramirent jatkaa toimintaansa erillisenä yksikkönä osana Loxamia. Ramirentin tunnettu brändi säilyy entisellään, Ramirent kertoo lehdistötiedotteessa.

Uusimmat artikkelit

25.6.2019 | Alan Uutiset

”Sellumarkkinoilla normaali korjausliike” – hinta edelleen hyvällä tasolla, sanoo Metsä Groupin Hämälä

Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä ei kanna suurta huolta sellun hinnan viimeaikaisesta laskusuunnasta, sillä historiallisesti tarkasteltuna hintataso on edelleen ”hyvä”. Nykyinen hintataso ei myöskään vaikuta yhtiön arvioihin uuden Kemiin suunnitellun biotuotetehtaan kannattavuudesta. Varsinainen investointipäätös laitoksesta tehdään kesällä 2020.

Ford hyödyntää tuotannossaan yli miljardi kertakäyttömuovipulloa vuodessa

Autonvalmistaja Ford on löytänyt nerokkaan tavan käyttää uudelleen miljoonia muovipulloja. Jokaisessa yhtiön valmistaman Ford EcoSportin mattojen valmistukseen on käytetty 470 kertakäyttöistä muovista juomapulloa.

19.6.2019 | Tutkimus ja koulutus

Kumppaniverkostoista aiheutuu ongelmia yli 80 % yrityksistä

Kumppaniverkostoista johtuvat toimitusketjujen häiriöt ja liiketoiminnan keskeytykset luovat yrityksille painetta investoida kumppaniverkoston riskienhallintaan. Suomalaista yritysjohtoa huolestuttavat erityisesti kumppaniverkoston vastuullisuus- ja kyberriskit.

Cobotit auttoivat metallisorvaamon kasvuun

Yhteistyörobotti eli cobotti nosti savonlinnalaisen alihankintakoneistamo Ket-Metin kustannuskilpailukykyä roimasti.

llmalämpöpumppumyynnin rajua kasvua ruokki helteinen viime kesä

Lämpöpumppujen myynti Suomessa kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 47 prosenttia. Eniten rynnivät ilmalämpöpumput lähes 70 prosentin kasvulla, mutta myös maalämpöpumppujen, ilma-vesilämpöpumppujen ja poistoilmalämpöpumppujen myyntiluvut nousivat 10-15 prosenttia. 

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.