https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 28.4.2020

Koronapandemia iskee mekaaniseen metsäteollisuuteen raskaasti

Metsäteollisuus on selvinnyt koronapandemian alkuvaiheesta kohtalaisesti suhteessa moniin muihin aloihin, Metsäteollisuus ry:stä arvioidaan. Kahden seuraavan vuosineljänneksen aikana pandemian vaikutuksia tullaan kuitenkin näkemään myös vientiteollisuudessa.

Koronapandemian vaikutukset metsäteollisuuteen vaihtelevat tuoteryhmittäin. Järjestön pääekonomisti Maarit Lindström avasi videoidussa toimialakatsauksessa metsäteollisuuden tilannetta koronakriisissä ja tiivisti sen vaikutukset graafisten papereiden, pakkauskartonkien, pehmopapereiden ja tuoteteollisuuden osalta. 

- On selvää, että myös metsäteollisuudelle tulee kriisistä kielteisiä vaikutuksia, Lindström arvioi.

Mekaaninen metsäteollisuus kärsii kriisistä ehkä kemiallista metsäteollisuutta enemmän. Mekaanista rasittaa pandemian lisäksi haastava suhdanne sekä talven vaikeat korjuuolosuhteet.

- Kansainvälisillä markkinoilla tämän näkyy siinä, että esimerkiksi Keski-Euroopassa rakentaminen on pysähtynyt. Toisaalta Kiinassa elpyminen on jo käynnistynyt, Lindström kertoo.

Pandemian puhjettua pehmopaperien kysyntä on kasvanut. Se vähenee taas vuoden mittaan, mutta pitkällä aikavälillä pehmopaperien kysyntä kasvanee. Sen sijaan graafisten papereiden kysynnän lasku kiihtyy pandemian aikana.

- Koronakriisin aikana ihmiset käyttävät digitaalisia palveluita ja lukevat lehtiä verkosta. Uskon, että kulutuskäyttäytyminen muuttuu kriisin myötä eivätkä kuluttajat palaa vanhoihin tottumuksiin, Lindström totesi.

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.