https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 1.4.2014

Kunnossapidon osaajat kokoontuvat Helsinkiin

Toukokuun 5.–8. järjestetään Helsingin Messukeskuksessa kunnossapitoa ja omaisuuden hallintaa (Asset Management) käsittelevä EuroMaintenance 2014 kongressi- ja messutapahtuma. Se on yksi suurimmista Euroopassa koskaan järjestetyistä kunnossapitoalan tapahtumista.

EUROMAINTENANCE 2014 kongressiin on lupautunut esitelmöimään yli 100 huippuasiantuntijaa 30 maasta. Alan parhaat asiantuntijat tulevat kertomaan tutkimustuloksistaan ja kokemuksistaan mm. Asset Managementin soveltamisesta kunnossapidon liiketoimintaan. Asiantuntijaesitelmien lisäksi tapahtumassa järjestetään viisi puolen päivän kestoista ”Forum” -esitelmä/keskustelutilaisuutta tällä hetkellä kunnossapitoalan kuumimmista keskusteluaiheista maailmalla. Näitä aiheita käsitellään seikkaperäisesti usean asiantuntijan näkökannalta.

Mitä on Physical Asset Management?

Kunnossapitoalan ajankohtaisin aihe ja kehityskohde maailmalla on tällä hetkellä Physical Asset Management. Sanojen takana on haaste huomioida ja hallita tehdyn investoinnin kustannukset koko sen elinkaaren ajan. Tätä tärkeää aihetta tullaan käsittelemään seikkaperäisesti Effective Asset Management Forumissa sekä lukuisissa kansainvälisten asiantuntijoiden seminaariesityksissä, joiden aiheina ovat mm.:

- ISO5500 and PASS 55 standardit. (Neljä alustusta ja paneelikeskustelu)

- Risk based management with asset management (Neljä alustusta ja paneelikeskustelu)

- The journey from maintenance to asset management (Australia)

- Critical nature of leadership and culture (Brasilia)

- The foundation of Physical Asset Management (Iso-Britannia)

EuroMaintenance 2014 -tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tietoiskun siitä, mitä Asset Management on sekä miten sitä toteutetaan ja hyödynnetään kunnossapitostrategioissa ja yritysten kilpailukyvyn parantamisessa.

Kunnossapidon osaaminen edellyttää elinikäistä oppimista

Euroopan Unioni on elinikäisen oppimisen ohjelmassaan asettanut tavoitteekseen tehdä EU:sta maailman kilpailukykyisin ja dynaamisin osaamistalous. Kunnossapidon osaamisesta halutaan tehdä yksi euroalueen tärkeimmistä kilpailukeinoista. Tavoitteen edistämiseksi EU on rahoittanut lukuisia projekteja, joissa panostetaan eurooppalaisen kunnossapitokoulutuksen kehittämiseen.

Kunnossapidon asiantuntijoiden liikkuvuutta Euroopassa halutaan myös edistää ottamalla käyttöön alan osaamista varmistavat sertifikaatit ja osaamispassit. Kunnossapidon osaamisvaateet määrittävät standardit ovat niin ikään juuri valmistumassa.

EuroMaintenance 2014 -tapahtumassa saat yksityiskohtaiset tiedot eurooppalaisen kunnossapitoalan koulutuksen kehitysprojekteista sekä ammattilaisia koskevista uusista osaamisvaateista. Eurooppalaisten kunnossapitoyhdistysten katto-organisaation EFNMS:n asiantuntijat ovat olleet mukana EU-projekteissa kehittämässä näitä koulutusvaateita, osaamistason sertifiointeja ja standardeja. He järjestävät EuroMaintenance 2014 -tapahtuman yhteydessä alan osaamista käsittelevän Forumin. Lisäksi lukuisat yksittäiset esitelmöitsijät kertovat kunnossapidon koulutuksen kehityksestä ja haasteista eri puolilta maailmaa.

Varmista osaamisesi vertaamalla maailman parhaisiin

Benchmarking on paras tapa varmistaa, miten hyvin sinä hallitset kunnossapidon viimeisimmät kehitystrendit ja miten hyvin yrityksesi kunnossapidon taso vastaa parhaita käytäntöjä. Mitä kunnossapitoalalla tapahtuu muualla maailmassa? Mitkä ovat tärkeimmät kehitystrendit ja haasteet?

EuroMaintenance 2014 tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden ”benchmarkata” oman yrityksen kunnossapidon menetelmät, osaaminen ja tehokkuus kansainvälisiin parhaisiin käytäntöihin verrattuna. ”Assessment and Benchmarking of Maintenance Activities”- Forum tulee seikkaperäisesti paneutumaan tähän aiheeseen.

Ainutlaatuisen lisäarvon ja kansainvälisen asiantuntijapanoksen EuroMaintenance 2014 -tapahtumaan tuo ”Global Forum on Maintenance and Asset Management (GFMAM)” -organisaatio, joka on Australian, Persianlahden alueen, Brasilian, Etelä-Afrikan, Pohjois-Amerikan ja eurooppalaisten kunnossapitoyhdistysten katto-organisaatio. GFMAM on EuroMaintenance 2014 -tapahtuman virallinen yhteistyökumppani, kuten myös “World Congress on Maintenance and Asset Management” -organisaatio, joka järjestää vuosittain alan seminaareja Euroopan ulkopuolella. EuroMaintenance 2014 -tapahtumassa nämä kaksi kansainvälistä kunnossapitoalan organisaatiota tuovat yhdessä EFNMS:n kanssa ainutlaatuisen tietopaketin kunnossapidon tämän hetkisestä kehityksestä maailmalla.

EuroMaintenance 2014 Key Note -puhujat:

aki

Aki Tsupari, KONE Oyj

Kunnossapidon kehitysjohtaja KONEen globaalissa palveluliiketoiminnassa.

Esityksen sisältö: Kuinka kunnossapitotoiminta on organisoitu KONEella, mikä kunnossapidon lisäarvo asiakkaalle ja kuinka se huomioidaan päivittäisessä toiminnassa, mitkä ovat kehittämisalueet sekä minkälaisia haasteita kunnossapitotoiminnan globaalissa organisoinnissa tulee huomioida ja ratkaista. 

Lyhyt työhistoria: 40 vuotta, 10 vuotta KONEen palveluksessa. Ennen KONEtta liiketoimintakonsulttina palveluliiketoiminnan alueella. KONEella aiemmin ollut vastuussa muun muassa kehitysprojektitoiminnasta globaalissa varaosayksikössä. Nykyinen vastuualue pitää sisällään kunnossapidon toimintamallin kehittämisen, kehitysprojektiportfolion hallinnan sekä projektien implementoinnin. Lisäksi vastuualueisiin kuuluu tuottavuuden ja toiminnan laadun kehittäminen kunnossapitoliiketoiminnassa globaalisti.

Goran Perinić, CERN, the European Organization for Nuclear Research

Vastuualueina muun muassa laatu ja kunnossapidon johtaminen.

Esityksen sisältö: CERN
– ei Higgsin hiukkastakaan ilman kunnossapitoa. CERNissä tutkitaan maailmankaikkeuden  rakennetta ja aineiden perusolemusta sekä voimia, jotka pitävät ne koossa. Käytössä olevat hiukkaskiihdyttimet ja ilmaisimet perustuvat lukuisiin eri teknologioihin, jotka toimivat yhdessä kuin sveitsiläinen kello varmistaen tarkat tiedot tutkijoille. Luennon

goran

aikana esitellään tutkimuslaitos, tutkittavana oleva hiukkasfysiikka, esimerkkejä käytössä olevista teknologioista ja laitoksella käytössä oleva harmonisoitu kunnossapidon johtamismenettely.

Lyhyt työhistoria: DI, konetekniikka, Karlsruhehen yliopisto, Saksa. Ensimmäisinä vuosina hyvä asiantuntemus kylmäprosessien suunnittelusta, käytöstä, kunnossapidosta ja jatkokehittämisestä. Aloitti työskentelyn CERNissä Compact Muon Solenoid -ilmaisimen parissa ennen kuin siirtyi vastaamaan laitoksen kryogeenisten järjestelmien kunnossapidosta. Liittyi jonkin aikaa sitten laadun- ja työprosessien kehittämisryhmään, jossa pyritään edelleen parantamaan projektien johtamis-, toiminnanohjaus- ja laadunhallintamenettelyjä CERNissä.

Teksti GÖRAN WESTERHOLM

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.