https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 18.4.2016

Läpimurto SSAB:n kylmämuovatuissa rakenneputkissa Ruotsissa

SSAB:n kylmämuovatut putkirakenteet valittiin hiljattain Ruotsin Värössä toimivan Södra Cellin putkisiltojen materiaaliksi. Materiaalivalinnan ansiosta pystyttiin pienentämään sekä kustannuksia että ympäristövaikutusta.

SSAB

Sölvesborgissa sijaitseva Hjalmarsson-yritys käytti noin 700 tonnia kylmämuovattuja rakenneputkia valmistaakseen putkisiltoja, jotka toimitettiin Väröön. 

– Rakennusten rungoissa kylmämuovatuilla rakenneputkilla on samat ominaisuudet ja ne täyttävät samat vaatimukset kuin kuumamuovatut rakenneputket. Lopputuloksena syntyy merkittäviä kustannussäästöjä, ja tämä on myös ympäristön kannalta parempi valinta, kertoo Tibnorin vastaava myyjä Peter Sverin

Useita eri yrityksiä ja toimijoita on tehnyt hankkeessa yhteistyötä. Rakenneputket valmistaa SSAB, jakelijana ja myyjänä toimii Tibnor, suunnittelusta ja rakentamisesta vastaavat SWECO ja Sölvesborgissa toimiva Hjalmarssons, joka on valmistanut tuotteet loppuasiakkaille, NCC:lle ja Södra Cellille

– Tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka kaikkien asianosaisten välillä vallitsi hyvä yhteistyö, ja siitä, kuinka kustannukset ja ympäristövaikutus olivat hankkeen toteuttamisen kaksi ratkaisevaa tekijää, kertoo SSAB:n Ruotsin myyntijohtaja José Rovira

Kylmämuovatut rakenneputket valmistetaan tuotantoprosessissa, joka kuluttaa vähemmän energiaa ja jonka ympäristövaikutukset ovat näin ollen pienemmät. Suomessa materiaalin käyttö on yleisempää, sillä Ruukilla oli täällä jo vakiintuneet markkinat, ja nyt sen käyttöön on mahdollista siirtyä koko Pohjoismaiden alueella. 

Uusimmat artikkelit

9.1.2025 | Alan Uutiset

Outokummun Kemin kaivoksen malmivarat ovat 95 prosentia aiemmin arvioitua suuremmat

Päivitetyn kaivoksen malmivarojen ja mineraalivarantojen arvion mukaan kaivosalueen maaperässä on runsaasti kromimalmia, mikä pidentää kaivoksen käyttöikää merkittävästi.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.