https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 1.10.2015

Laser-hybridi hitsausasema on hankittu Savonian ammattikorkeakoululle

Savonia-Ammattikorkeakoulu Oy on hankkinut Pemamek Oy:ltä hitsaustekniikan laboratorioonsa laserhybridihitsausaseman, jolla tuetaan sekä opetusta että tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa.

Savonian_kuva

– Meillä on tarkoitus päästä uudelle tasolle hitsaustekniikassa, toteaa Savonia ammattikorkeakoulun projekti-insinööri Kari Solehmainen.

Hitsausasema hankittiin tekniikan Kuopion yksikköön ja se toteutettiin Euroopan aluekehitysrahaston osarahoittaman Laserhitsauksen investointihankkeen rahoituksella.

Lasertekniikka hitsauksessa – ja erityisesti laserhybridi yhdistettynä robottihitsaukseen – on Suomessa vielä melko harvinaista. Savonian hankkimalla hitsausratkaisulla pyritään madaltamaan yritysten kynnystä lähteä ottamaan käyttöön uusia laadukkaita ja tehokkaita hitsausmenetelmiä.

Mukaan ensimmäiseen tällä hitsausasemalla tehtävään tutkimukseen ovat lupautuneet Ponsse, Hydroline, Ionix ja Conduco. Tarkoitus on tutkia muun muassa kylmissä olosuhteissa käytettäviin tuotteisiin kaarihitsauksella, hybridihitsauksella ja laserhitsauksella tehtyjen hitsien välisiä eroja. Asiaa tarkastellaan niin tuotesuunnittelun ja valmistuksen kuin lopputuotteen laadun näkökulmasta.

Hitsaustekniikan laboratorion varustus sopii erinomaisesti prototyyppi, koesarja ja osavalmistuksen tarpeisiin. Valmistus onnistuu laboratorion henkilökunnan ja insinööriopiskelijoiden voimin, jonka lisäksi laboratorio tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden opetella hitsausautomaation käyttöä.

Lisätietoja: pemamek.com/fi

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Kumppaniartikkeli

SULZER nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

21.9.2023 | Alan Uutiset

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.