https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 1.10.2015

Laser-hybridi hitsausasema on hankittu Savonian ammattikorkeakoululle

Savonia-Ammattikorkeakoulu Oy on hankkinut Pemamek Oy:ltä hitsaustekniikan laboratorioonsa laserhybridihitsausaseman, jolla tuetaan sekä opetusta että tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa.

Savonian_kuva

– Meillä on tarkoitus päästä uudelle tasolle hitsaustekniikassa, toteaa Savonia ammattikorkeakoulun projekti-insinööri Kari Solehmainen.

Hitsausasema hankittiin tekniikan Kuopion yksikköön ja se toteutettiin Euroopan aluekehitysrahaston osarahoittaman Laserhitsauksen investointihankkeen rahoituksella.

Lasertekniikka hitsauksessa – ja erityisesti laserhybridi yhdistettynä robottihitsaukseen – on Suomessa vielä melko harvinaista. Savonian hankkimalla hitsausratkaisulla pyritään madaltamaan yritysten kynnystä lähteä ottamaan käyttöön uusia laadukkaita ja tehokkaita hitsausmenetelmiä.

Mukaan ensimmäiseen tällä hitsausasemalla tehtävään tutkimukseen ovat lupautuneet Ponsse, Hydroline, Ionix ja Conduco. Tarkoitus on tutkia muun muassa kylmissä olosuhteissa käytettäviin tuotteisiin kaarihitsauksella, hybridihitsauksella ja laserhitsauksella tehtyjen hitsien välisiä eroja. Asiaa tarkastellaan niin tuotesuunnittelun ja valmistuksen kuin lopputuotteen laadun näkökulmasta.

Hitsaustekniikan laboratorion varustus sopii erinomaisesti prototyyppi, koesarja ja osavalmistuksen tarpeisiin. Valmistus onnistuu laboratorion henkilökunnan ja insinööriopiskelijoiden voimin, jonka lisäksi laboratorio tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden opetella hitsausautomaation käyttöä.

Lisätietoja: pemamek.com/fi

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.