Alan Uutiset | 9.6.2015

Lassila & Tikanoja digitalisoi palveluitaan

LASSILA & TIKANOJA on valinnut Efecte Identity Management -tuotteen identiteetin- ja pääsynhallinnan (IAM) ratkaisuksi. Järjestelmän käyttöönotto on osa L&T:n isoa tavoitetta digitalisoida kaikki palvelut.

service_mngt

– Muun muassa pilvipalvelut, SaaS-ratkaisut, mobiilipäätelaitteet sekä BYOD tuovat mukanaan uusia vaatimuksia tietohallinnolle. Enää ei puhuta vain AD:sta ja sisäverkosta, vaan hallittava ympäristö on paljon monimutkaisempi.

– Lisäksi esimerkiksi ilmoitustaululle jaettava materiaali vanhenee nopeasti ja on työläs päivittää. Jotta palvelut ja tiedotteet voidaan tarjota digitaalisesti, tarvitaan jokaiselle sähköinen identiteetti. Kun työntekijöitä on noin 8000, on kriittistä löytää ratkaisu, jolla käyttäjähallintaa voidaan automatisoida mahdollisimman paljon, kertoo Lassila & Tikanojan tietohallintojohtaja Harri Karjalainen.

Efecte Identity Management -ratkaisun käyttöönoton on toteuttanut Efecten yhteistyökumppani Nixu Oyj. IAM-järjestelmähankkeen ensimmäisen vaiheen tavoitteena on automatisoida työntekijöiden ja toimihenkilöiden AD-tunnusten ja -ryhmien luonti ja ylläpito sekä salasanojen resetointi.

– Kaiken takana on iso kuva siitä, että olemme luomassa kiertotaloutta, eli vähennämme jätettä ja tehostamme kierrätystä. Palveluiden digitalisointi on ympäristöystävällinen ratkaisu. Identiteetinhallinta on perusedellytys digitalisaatiolle, sillä sen avulla luodaan kaikille työntekijöille sähköinen identiteetti. Kehitämme palveluita työntekijät edellä.

– Se on etu, että voimme tarjota sähköisiä palveluita niitä mieluiten käyttäville, Karjalainen toteaa.

www.lassila-tikanoja.fi

Uusimmat artikkelit

Työhyvinvointi on kahden kauppaa

Työ teollisuuden alalla on kuormittavaa, ja kuormitusta kasvattaa entisestään työn epäsäännöllisyys. Vuorotyö lisää muun muassa sydän- ja verisuonisairausten riskiä, mutta haittojen vähentämiseen voivat vaikuttaa niin työntekijä kuin työnantajakin.

Boomin dataintegraatiopalvelu IFS:n asiakkaiden käyttöön

IFS:n kenttähuollon ratkaisut, toiminnanohjausjärjestelmät ja kunnossapidon järjestelmät hyödyntävät jatkossa Boomin tarjoamia integraatiomahdollisuuksia yhdistämällä laajat ja nopeasti muuttuvat tietojoukot sovelluksiinsa.

19.2.2020 | Alan Uutiset

FUCHSin uusi voiteluainetehdas – suuri satsaus Pohjoismaiden markkinoille

Fuchsin uuden voiteluainetehtaan rakentaminen on täydessä vauhdissa Forsissa Tukholman eteläpuolella. 

Ratkaisu sähköautojen akkuongelmaan?

Lontoon UCL:n (University College of London) ja Kiinan tiedeakatemian tutkijat ovat kehittäneet ja osoittaneet uuden taivutettavan, grafeenista valmistetun superkondensaattorin, joka lupaa ratkaista sekä sähköautojen että kannettavien laitteiden akkuongelmat. Asiasta kertoi ETN.fi-verkkosivusto.

18.2.2020 | Tutkimus ja koulutus

Tutkimus: Sähköistäminen voi vähentää 60 prosenttia päästöjä Euroopassa vuoteen 2050 mennessä

Liikenteen, rakentamisen ja teollisuuden sähköistäminen voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä Euroopassa jopa 60 prosenttia vuosien 2020–2050 välillä, kertoo tutkimuslaitos BloombergNEF:n (BNEF) julkaisema tuore tutkimus.

Fortum jatkaa käyttö- ja kunnossapitoyhteistyötään Caverion-omisteisen Maintpartnerin kanssa Uudellamaalla

Fortum jatkaa Uudenmaan voima- ja lämpölaitoksia sekä verkkoja koskevaa käyttö- ja kunnossapitokumppanuuttaan Maintpartnerin kanssa neljällä vuodella. Maintpartner on hoitanut palvelua vuodesta 2016. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

16.12.2019 | Kumppaniartikkeli

Insta opettaa prosessit tuottavammiksi

Oikein käytetty data on teollisuudessa rahan arvoinen voimavara. Oppivat koneet tehostavat teollisia prosesseja, jolloin energiaa ja raaka-aineita säästyy, päästöt pienenevät ja yrityksen tuottavuus kohentuu. Opetusdata muuttuu prosessiteollisuudessa sen viimeisen viivan alla näkyväksi tulokseksi.