Alan Uutiset | 9.6.2015

Lassila & Tikanoja digitalisoi palveluitaan

LASSILA & TIKANOJA on valinnut Efecte Identity Management -tuotteen identiteetin- ja pääsynhallinnan (IAM) ratkaisuksi. Järjestelmän käyttöönotto on osa L&T:n isoa tavoitetta digitalisoida kaikki palvelut.

service_mngt

– Muun muassa pilvipalvelut, SaaS-ratkaisut, mobiilipäätelaitteet sekä BYOD tuovat mukanaan uusia vaatimuksia tietohallinnolle. Enää ei puhuta vain AD:sta ja sisäverkosta, vaan hallittava ympäristö on paljon monimutkaisempi.

– Lisäksi esimerkiksi ilmoitustaululle jaettava materiaali vanhenee nopeasti ja on työläs päivittää. Jotta palvelut ja tiedotteet voidaan tarjota digitaalisesti, tarvitaan jokaiselle sähköinen identiteetti. Kun työntekijöitä on noin 8000, on kriittistä löytää ratkaisu, jolla käyttäjähallintaa voidaan automatisoida mahdollisimman paljon, kertoo Lassila & Tikanojan tietohallintojohtaja Harri Karjalainen.

Efecte Identity Management -ratkaisun käyttöönoton on toteuttanut Efecten yhteistyökumppani Nixu Oyj. IAM-järjestelmähankkeen ensimmäisen vaiheen tavoitteena on automatisoida työntekijöiden ja toimihenkilöiden AD-tunnusten ja -ryhmien luonti ja ylläpito sekä salasanojen resetointi.

– Kaiken takana on iso kuva siitä, että olemme luomassa kiertotaloutta, eli vähennämme jätettä ja tehostamme kierrätystä. Palveluiden digitalisointi on ympäristöystävällinen ratkaisu. Identiteetinhallinta on perusedellytys digitalisaatiolle, sillä sen avulla luodaan kaikille työntekijöille sähköinen identiteetti. Kehitämme palveluita työntekijät edellä.

– Se on etu, että voimme tarjota sähköisiä palveluita niitä mieluiten käyttäville, Karjalainen toteaa.

www.lassila-tikanoja.fi

Uusimmat artikkelit

20.9.2019 | Tutkimus ja koulutus

Tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikan kiihdytysohjelma RIMA käynnisti avoimen haun alan yrityksille

Euroopan komission Horisontti 2020 -ohjelman RIMA (Robotics for Inspection and Maintenance), on julkistanut ensimmäisen avoimen haun 8,1 miljoonan euron vapaalla omalla pääomarahoituksella pienille, keskisuurille ja hieman isommille yrityksille. RIMA eurooppalainen kiihdytysohjelma tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikalle, 

Neste ja Niemi yhteistyöhön - muuttojen kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 %

Muutto- ja logistiikka-alan yritys Niemi Palvelut ottaa käyttöönsä 100 prosenttisesti jätteistä ja tähteistä valmistetun Neste MY uusiutuva diesel -polttoaineen dieselautoissaan ja luopuu fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Uudistuksen myötä Niemen asiakkaiden muuttojen aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 prosenttia.

19.9.2019 | Alan Uutiset

Viafin Service Oyj käynnistää erikoiskunnossapitoliiketoiminnan

Viafin Service Oyj (”Viafin Service”) kertoo käynnistävänsä strategiansa mukaisesti uuden erikoiskunnossapitoliiketoiminnan ja, että yhtiön Etelä-Suomen tulosyksikön johtajana aloittaa Jani Toivonen. Toivonen siirtyy tehtävään Maintpartner Expert Services Oy:stä, jossa hän on toiminut Maintpartnerin Etelä-Suomen palvelupäällikkönä.

18.9.2019 | Kumppaniartikkeli

Uusi puhtaasti kaasukäyttöinen Wärtsilä 31SG -moottori vähentää merenkulun päästöjä

Teknologiayhtiö Wärtsilä tuo markkinoille puhtaasti  kaasukäyttöisen Wärtsilä 31SG -moottorin  merisovelluksia varten. Wärtsilä 31 -tuotealustaan perustuvan moottorin dieselversio julkaistiin  Guinnessin ennätystenkirjassa maailman tehokkaimpana nelitahtidieselmoottorina

Perusväylänpidon lisärahoitus tulee tiestölle viime tipassa

Hallitus on sopinut vuoden 2020 budjettiesityksestä.  Perusväylänpidon rahoitukseen ehdotetaan pysyvää 300 miljoonan euron tasokorotusta tie-, raide- ja vesiväylien korjausvelan kasvun pysäyttämiseksi ja korjausvelan vähentämiseksi. Yhdessä muiden korotusten kanssa perusväylänpidon rahoitukseen tulee lisäystä 362 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Kemissä raivataan jo uuden biotuotetehtaan pohjaa

Metsä Groupin Kemin tehdasalueella raivataan jo tonttia uudelle biotuotetehtaalle, joka sijoittuu nykyisen sellutehtaan viereen.

Dronejen käyttömahdollisuuksissa vain avaruus rajana

Dronet esittelivät monipuolisia hyödyntämismahdollisuuksiaan laajassa kansainvälisessä Drone Tournament -kilpailussa. Tavoitteena oli lisäksi houkutella uusia toimijoita alalle ja kehittää innovaatioita. Business Finland oli mukana yhteistyössä.