Alan Uutiset | 22.8.2019

LeaseGreenin johto uudistuu: Thomas Luther toimitusjohtajaksi

LeaseGreen uudistaa ja vahvistaa johtajistoaan. Uutena toimitusjohtajana aloittaa 1.12.2019 Thomas Luther, ja nykyinen toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto siirtyy vastaamaan yhtiön palvelukehityksestä ja asiakkuuksista. Muutoksen tavoitteena on lisätä resursseja LeaseGreenin kasvun johtamiseen, palvelun kehittämiseen ja asiakastyytyväisyyden jatkuvaan parantamiseen.

tl

”Energiatehokkuuden parantaminen on suuri mahdollisuus”, sanoo LeaseGreenin toimitusjohtajana joulukuussa aloittava Thomas Luther.

- Näen LeaseGreenissä nuorekkaan, energisen ja todella osaavan kasvuyrityksen, jolla on poikkeuksellisen merkityksellinen missio, sanoo Thomas Luther.

- LeaseGreen tulee mullistamaan energiatehokkuusliiketoiminnan. Olen innoissani mahdollisuudesta lähteä mukaan kehittämään yhdessä yhtiön ammattilaisten ja asiakkaiden kanssa palvelualustaa, joka tukee entistäkin paremmin meidän asiakkaidemme menestymistä. Energiatehokkuuden parantaminen on suuri mahdollisuus, joka avaa yrityksille tien taloudellisesti tehokkaampaan ja vastuullisempaan liiketoimintaan.

Thomas Luther on 42-vuotias KTM, tuotantotalouden insinööri ja LeaseGreenin hallituksen jäsen. Luther johti viime vuoteen saakka teollisuuden kunnossapitoon erikoistunutta Sataservice-yritystä, joka myytiin ruotsalaiselle Quantille. Lutherin aikana Sataservicen liikevaihto kaksinkertaistui, ja yritys kehittyi alansa johtavaksi toimijaksi. Aiemmin hän on toiminut johtajana muun muassa Metsossa ja Nokiassa.

- Kaikki lähtee ihmisistä, Luther sanoo.

- Siksi yrityksen työntekijät ovat minulle nimenomaan ihmisiä eivätkä henkilöitä. Jaan LeaseGreenin arvopohjan, joka lähtee siitä, että saamme yhdessä paljon enemmän aikaan, kun välitämme aidosti toisistamme ja toimimme avoimesti ja rehellisesti.

Tomi Mäkipelto ja Juho Rönni perustivat LeaseGreenin vuonna 2013. Yhtiö on kasvanut nopeasti, ja se saavutti viime vuonna 30,5 miljoonan euron liikevaihdon. Mäkipelto luovuttaa joulukuussa toimitusjohtajan tehtävät luottavaisena Thomas Lutherin käsiin:

- Esitimme Juho Rönnin kanssa LeaseGreenin hallitukselle tätä muutosta ja olemme sitoutuneet jatkamaan täysillä työtä yhtiön hyväksi. LeaseGreenin perustajina ja merkittävinä omistajina olemme todella iloisia siitä, että saamme Thomaksen mukaan tiimiin. Hänestä tulee rautainen kapteeni yhtiön seuraavalle kasvuloikalle.

LeaseGreen on Suomen johtava energiapalveluyhtiö. Yhtiön palveluksessa työskentelee Suomessa ja Ruotsissa yli 80 talotekniikan asiantuntijaa, ja se tarjoaa työtä noin 400 kiinteistöammattilaisen verkostolle. LeaseGreenin kehittämälle palvelumallille on myönnetty useita julkisia tunnustuksia. Yhtiön perustajat Tomi Mäkipelto ja Juho Rönni palkittiin syksyllä 2017 vuoden nuorina kasvuyrittäjinä.

Uusimmat artikkelit

Työhyvinvointi on kahden kauppaa

Työ teollisuuden alalla on kuormittavaa, ja kuormitusta kasvattaa entisestään työn epäsäännöllisyys. Vuorotyö lisää muun muassa sydän- ja verisuonisairausten riskiä, mutta haittojen vähentämiseen voivat vaikuttaa niin työntekijä kuin työnantajakin.

Boomin dataintegraatiopalvelu IFS:n asiakkaiden käyttöön

IFS:n kenttähuollon ratkaisut, toiminnanohjausjärjestelmät ja kunnossapidon järjestelmät hyödyntävät jatkossa Boomin tarjoamia integraatiomahdollisuuksia yhdistämällä laajat ja nopeasti muuttuvat tietojoukot sovelluksiinsa.

19.2.2020 | Alan Uutiset

FUCHSin uusi voiteluainetehdas – suuri satsaus Pohjoismaiden markkinoille

Fuchsin uuden voiteluainetehtaan rakentaminen on täydessä vauhdissa Forsissa Tukholman eteläpuolella. 

Ratkaisu sähköautojen akkuongelmaan?

Lontoon UCL:n (University College of London) ja Kiinan tiedeakatemian tutkijat ovat kehittäneet ja osoittaneet uuden taivutettavan, grafeenista valmistetun superkondensaattorin, joka lupaa ratkaista sekä sähköautojen että kannettavien laitteiden akkuongelmat. Asiasta kertoi ETN.fi-verkkosivusto.

18.2.2020 | Tutkimus ja koulutus

Tutkimus: Sähköistäminen voi vähentää 60 prosenttia päästöjä Euroopassa vuoteen 2050 mennessä

Liikenteen, rakentamisen ja teollisuuden sähköistäminen voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä Euroopassa jopa 60 prosenttia vuosien 2020–2050 välillä, kertoo tutkimuslaitos BloombergNEF:n (BNEF) julkaisema tuore tutkimus.

Fortum jatkaa käyttö- ja kunnossapitoyhteistyötään Caverion-omisteisen Maintpartnerin kanssa Uudellamaalla

Fortum jatkaa Uudenmaan voima- ja lämpölaitoksia sekä verkkoja koskevaa käyttö- ja kunnossapitokumppanuuttaan Maintpartnerin kanssa neljällä vuodella. Maintpartner on hoitanut palvelua vuodesta 2016. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

16.12.2019 | Kumppaniartikkeli

Insta opettaa prosessit tuottavammiksi

Oikein käytetty data on teollisuudessa rahan arvoinen voimavara. Oppivat koneet tehostavat teollisia prosesseja, jolloin energiaa ja raaka-aineita säästyy, päästöt pienenevät ja yrityksen tuottavuus kohentuu. Opetusdata muuttuu prosessiteollisuudessa sen viimeisen viivan alla näkyväksi tulokseksi.