Alan Uutiset | 22.8.2019

LeaseGreenin johto uudistuu: Thomas Luther toimitusjohtajaksi

LeaseGreen uudistaa ja vahvistaa johtajistoaan. Uutena toimitusjohtajana aloittaa 1.12.2019 Thomas Luther, ja nykyinen toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto siirtyy vastaamaan yhtiön palvelukehityksestä ja asiakkuuksista. Muutoksen tavoitteena on lisätä resursseja LeaseGreenin kasvun johtamiseen, palvelun kehittämiseen ja asiakastyytyväisyyden jatkuvaan parantamiseen.

tl

”Energiatehokkuuden parantaminen on suuri mahdollisuus”, sanoo LeaseGreenin toimitusjohtajana joulukuussa aloittava Thomas Luther.

- Näen LeaseGreenissä nuorekkaan, energisen ja todella osaavan kasvuyrityksen, jolla on poikkeuksellisen merkityksellinen missio, sanoo Thomas Luther.

- LeaseGreen tulee mullistamaan energiatehokkuusliiketoiminnan. Olen innoissani mahdollisuudesta lähteä mukaan kehittämään yhdessä yhtiön ammattilaisten ja asiakkaiden kanssa palvelualustaa, joka tukee entistäkin paremmin meidän asiakkaidemme menestymistä. Energiatehokkuuden parantaminen on suuri mahdollisuus, joka avaa yrityksille tien taloudellisesti tehokkaampaan ja vastuullisempaan liiketoimintaan.

Thomas Luther on 42-vuotias KTM, tuotantotalouden insinööri ja LeaseGreenin hallituksen jäsen. Luther johti viime vuoteen saakka teollisuuden kunnossapitoon erikoistunutta Sataservice-yritystä, joka myytiin ruotsalaiselle Quantille. Lutherin aikana Sataservicen liikevaihto kaksinkertaistui, ja yritys kehittyi alansa johtavaksi toimijaksi. Aiemmin hän on toiminut johtajana muun muassa Metsossa ja Nokiassa.

- Kaikki lähtee ihmisistä, Luther sanoo.

- Siksi yrityksen työntekijät ovat minulle nimenomaan ihmisiä eivätkä henkilöitä. Jaan LeaseGreenin arvopohjan, joka lähtee siitä, että saamme yhdessä paljon enemmän aikaan, kun välitämme aidosti toisistamme ja toimimme avoimesti ja rehellisesti.

Tomi Mäkipelto ja Juho Rönni perustivat LeaseGreenin vuonna 2013. Yhtiö on kasvanut nopeasti, ja se saavutti viime vuonna 30,5 miljoonan euron liikevaihdon. Mäkipelto luovuttaa joulukuussa toimitusjohtajan tehtävät luottavaisena Thomas Lutherin käsiin:

- Esitimme Juho Rönnin kanssa LeaseGreenin hallitukselle tätä muutosta ja olemme sitoutuneet jatkamaan täysillä työtä yhtiön hyväksi. LeaseGreenin perustajina ja merkittävinä omistajina olemme todella iloisia siitä, että saamme Thomaksen mukaan tiimiin. Hänestä tulee rautainen kapteeni yhtiön seuraavalle kasvuloikalle.

LeaseGreen on Suomen johtava energiapalveluyhtiö. Yhtiön palveluksessa työskentelee Suomessa ja Ruotsissa yli 80 talotekniikan asiantuntijaa, ja se tarjoaa työtä noin 400 kiinteistöammattilaisen verkostolle. LeaseGreenin kehittämälle palvelumallille on myönnetty useita julkisia tunnustuksia. Yhtiön perustajat Tomi Mäkipelto ja Juho Rönni palkittiin syksyllä 2017 vuoden nuorina kasvuyrittäjinä.

Uusimmat artikkelit

20.9.2019 | Tutkimus ja koulutus

Tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikan kiihdytysohjelma RIMA käynnisti avoimen haun alan yrityksille

Euroopan komission Horisontti 2020 -ohjelman RIMA (Robotics for Inspection and Maintenance), on julkistanut ensimmäisen avoimen haun 8,1 miljoonan euron vapaalla omalla pääomarahoituksella pienille, keskisuurille ja hieman isommille yrityksille. RIMA eurooppalainen kiihdytysohjelma tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikalle, 

Neste ja Niemi yhteistyöhön - muuttojen kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 %

Muutto- ja logistiikka-alan yritys Niemi Palvelut ottaa käyttöönsä 100 prosenttisesti jätteistä ja tähteistä valmistetun Neste MY uusiutuva diesel -polttoaineen dieselautoissaan ja luopuu fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Uudistuksen myötä Niemen asiakkaiden muuttojen aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 prosenttia.

19.9.2019 | Alan Uutiset

Viafin Service Oyj käynnistää erikoiskunnossapitoliiketoiminnan

Viafin Service Oyj (”Viafin Service”) kertoo käynnistävänsä strategiansa mukaisesti uuden erikoiskunnossapitoliiketoiminnan ja, että yhtiön Etelä-Suomen tulosyksikön johtajana aloittaa Jani Toivonen. Toivonen siirtyy tehtävään Maintpartner Expert Services Oy:stä, jossa hän on toiminut Maintpartnerin Etelä-Suomen palvelupäällikkönä.

18.9.2019 | Kumppaniartikkeli

Uusi puhtaasti kaasukäyttöinen Wärtsilä 31SG -moottori vähentää merenkulun päästöjä

Teknologiayhtiö Wärtsilä tuo markkinoille puhtaasti  kaasukäyttöisen Wärtsilä 31SG -moottorin  merisovelluksia varten. Wärtsilä 31 -tuotealustaan perustuvan moottorin dieselversio julkaistiin  Guinnessin ennätystenkirjassa maailman tehokkaimpana nelitahtidieselmoottorina

Perusväylänpidon lisärahoitus tulee tiestölle viime tipassa

Hallitus on sopinut vuoden 2020 budjettiesityksestä.  Perusväylänpidon rahoitukseen ehdotetaan pysyvää 300 miljoonan euron tasokorotusta tie-, raide- ja vesiväylien korjausvelan kasvun pysäyttämiseksi ja korjausvelan vähentämiseksi. Yhdessä muiden korotusten kanssa perusväylänpidon rahoitukseen tulee lisäystä 362 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Kemissä raivataan jo uuden biotuotetehtaan pohjaa

Metsä Groupin Kemin tehdasalueella raivataan jo tonttia uudelle biotuotetehtaalle, joka sijoittuu nykyisen sellutehtaan viereen.

Dronejen käyttömahdollisuuksissa vain avaruus rajana

Dronet esittelivät monipuolisia hyödyntämismahdollisuuksiaan laajassa kansainvälisessä Drone Tournament -kilpailussa. Tavoitteena oli lisäksi houkutella uusia toimijoita alalle ja kehittää innovaatioita. Business Finland oli mukana yhteistyössä.