https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 5.3.2018

Lindström rakentaa Suomen suurinta IoT-verkkoa; tekee Suomen wc-tiloista älyvessoja

Tekstiilipalveluyritys Lindström rakentaa Suomen suurimman iot-verkon, jossa wc-tiloista tehdään älytiloja uusien antureiden avulla. Lindströmin Washroom -palvelussa kaikki yhtiön 10 000 käsipyyhelaitetta yhdistetään iot-järjestelmään.

lindström

Lindströmin iot (internet of things) -järjestelmästä tulee Suomen suurin ja Euroopan mittakaavassakin yksi laajimmista.

Hankkeesta Lindströmillä vastaava Satu Haikarainen kertoo, että iot-verkossa on jo lähes kaksi tuhatta käsipyyhelaitetta. Ensimäisiä asennuksia on tehty sairaaloissa, kauppakeskuksissa ja yritysasiakkaille.

- Tavoitteenamme on älyllistää kaikki Suomen älyttömät vessat. Tulevaisuudessa älyteknologia kattaa koko laitekantamme, Haikarainen sanoo Lindströmin tiedotteessa.

Iso verkko, yksinkertainen toimintamalli

Yhdistettyjen laitteiden antureista vastaa oululainen Haltian, jonka kanssa Lindström on toiminut yhteistyössä. Ratkaisu pohjautuu Haltianin Thingsee -alustalle.

- Näin isoja iot-ratkaisuja ei b2b -puolella toteuteta kovin usein, ja verkosta tulee valmistuessaan Suomen ylivoimaisesti suurin, Haltianin toimitusjohtaja Pasi Leipälä sanoo.

Iot-verkon toimintaperiaate on yksinkertainen. Käsipyyhelaitteisiin asennettu anturi mittaa pyyhkeen kulutusta reaaliajassa. Jos pyyhe on loppumaisillaan, siivooja saa siitä viestin matkapuhelimeensa ja hän voi käydä vaihtamassa rullan. Antureita voidaan kytkeä myös wc-paperitelineisiin, jolloin tiedot wc-paperin kulutuksesta ovat aina ajan tasalla.

Tavoitteena jopa vientituoteHaikaraisen mukaan Lindströmin pyyhkeisiin kuivataan Suomessa käsiä noin 320 miljoonaa kertaa vuodessa. Kun kaikki laitteet ovat verkossa, yhtiö saa kerättyä huikean määrän dataa.Tulevaisuudessa palvelu on tarkoitus viedä myös kansainvälisille markkinoille.

- Näemme iot-palvelulle huikean potentiaalin monessa toimintamaassamme, joita meillä on tällä hetkellä 24. Olisi hienoa viedä suomalaista osaamista ja teknologiaa maailmalle, Haikarainen kertoo.

Markku Pervilä

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.