Alan Uutiset | 22.6.2017

Maintpartner uudistaa konserni- ja maajohtoa, tähtäimessä teollisuuspalveluiden vahva kehitys

Teollisuuden käytön ja kunnossapidon toimija Maintpartner kertoo jatkavansa toimintansa kehittämistä muokkaamalla organisaatiota ja vaihtamalla eräitä keskeisiä avainhenkilöitään. Aikaisemmin keväällä yhtiö ilmoitti vaihtaneensa jo konsernin toimitusjohtajan. Toimenpiteillä yhtiö hakee vahvistusta asiakaspalveluun ja asiakkaiden tuottavuuden tehostamiseen, projektihallintaan sekä digiratkaisuihin, ja tätä kautta liiketuloksen parantamista ja kannattavaa kasvua.

mp

Kosti Rautiainen on nimitetty konsernin energialiiketoiminnan johtajaksi. Kostilla on yli 14 vuoden kokemus erilaisista kansainvälisistä johtotehtävistä energia-alalta. Hän siirtyy yritykseen Fortumilta, ja jatkaa Maintpartnerin energia-alan asiakkaille suunnattujen palvelujen vahvaa kehitystä.

Energian aiempi johtaja Jukka Kallioniemi siirtyy Ruotsiin maajohtajaksi.

Liiketoiminnan kehitysjohtaja Otto Tarkiainen on nimitetty uuden, asiakkaiden tuottavuuden kehittämiseen ja digitaalisiin ratkaisuihin keskittyvän yksikön johtajaksi. Otto tiimeineen vastaa jatkossa teollisuuden käyttö- ja kehityspalveluiden seuraavasta sukupolvesta, johon kuuluu muun muassa digitaalinen MP Intelligence -analytiikkaratkaisu.

Kehitysjohtaja Hannu Leskelä on nimitetty Suomen palvelusopimusliiketoiminnan johtajaksi. Hän vastaa teollisuuden kunnossapidon palvelusopimuksista ja asiakashallinnasta Suomessa.

Palvelupäällikkö Markku Leinonen on nimitetty Projekti-, asennus- ja suunnittelupalvelut -yksikön johtajaksi. Yksikkö tarjoaa monipuolista osaamista teollisuuden kehitysprojekteihin ja kunnossapitoon.

Kaikki nimitykset astuvat voimaan elokuun alussa.

Uusiin nimityksiin liittyen Johan Westermark, aiempi konsernijohtaja, Markku Simola, Suomen liiketoiminnan johtaja, sekä Ola Nilsson, Ruotsin vt. maajohtaja jättävät yrityksen.

Suomessa Maintpartner Oy:n ja Maintpartner Expert Services Oy:n toimitusjohtajana toimii toistaiseksi konsernijohtaja Pasi Tolppanen.

Aiemmin tässä kuussa Maintpartner kertoi solmineensa Tampereen Sähkölaitoksen kanssa sopimukseen maakaasun jakeluverkon kunnossapitopalveluista

- Tampereen Sähkölaitos ja Maintpartner ovat tehneet kolmivuotisen sopimuksen maakaasun jakeluverkon kunnossapitopalveluista. Maintpartner tuottaa maakaasun jakeluverkkoon tarvittavat palvelut, joilla verkon suorituskyky ja turvallisuus pysyvät korkealla tasolla, kertoi yhtiö lehdistötiedotteessa.

Jakeluverkolla on pituutta noin 60 kilometriä ja sitä pitkin maakaasua jaetaan Tampereen lisäksi myös Pirkkalaan ja Ylöjärvelle.

Sopimus laajentaa Maintpartnerin toimintaa Tampereen seudulla uudelle toimialueelle ja vahvistaa energia-alalle tarjottavaa osaamista.

www.maintpartner.com

Uusimmat artikkelit

17.5.2019 | Tutkimus ja koulutus

Raportti: Yhteistyö korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa vahvistaa pk-yritysten kasvua

Pk-yrityksistä 17 prosenttia tekee yhteistyötä korkeakoulujen tai tutkimuslaitosten kanssa. Yhteistyötä ammattikorkeakoulujen kanssa harjoittaa 12 prosenttia, yliopistojen 7 prosenttia ja tutkimuslaitosten 4 prosenttia yrityksistä. Yliopistojen ja eritoten tutkimuslaitosten osalta yhteistyötä voidaan pitää matalana.

17.5.2019 | Alan Uutiset

Gasum ostaa Mäkikylän biokaasulaitoksen Kouvola Vesi Oy:lta

Gasumin ja Kouvolan Veden välisen sopimuksen mukaisesti Mäkikylän biokaasulaitos ja sen liiketoiminta sopimuksineen siirtyvät Gasumille 17.6 2019. Laitos koostuu Mäkikylän jätevedenpuhdistamon yhteydessä sijaitsevasta biokaasulaitosrakennuksesta prosessilaitteineen.

Ennakkoarvio: Työpaikkatapaturmien määrä nousi vuonna 2018

Tapaturmavakuutuskeskuksen ennakkoarvion mukaan vakuutuslaitokset korvasivat vuonna 2018 yhteensä noin 127 000 palkansaajille sattunutta työtapaturmaa. Kuolemaan johtaneita työpaikkatapaturmia sattui 16 työntekijälle vuonna 2018. Korvatuista tapaturmista oli työpaikkatapaturmia noin 104 000 ja asunnon ja työn välisellä matkalla sattuneita työmatkatapaturmia noin 23 000.

Koneellisessa hakkuussa tuottavuusharppaus

Koneellisen hakkuun tuottavuus on kohentunut 1990-luvun alkuun verrattuna huomattavasti. Harvennushakkuilla tuottavuus on kasvanut päätehakkuita enemmän.

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

Dronesta apua metsäsuunnitteluun

Metsä Group kuvasi viime kesänä dronella noin 3 500 hehtaaria metsää Etelä- ja Länsi-Suomessa ja teki niiden pohjalta metsäsuunnitelmia metsänomistajille. Saatujen kokemusten perusteella menetelmää on kehitetty ja nyt drone-metsäsuunnitelmia myydään vaihtoehtona perinteiselle maastossa tehdylle metsäsuunnitelmalle.

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.