Alan Uutiset | 22.6.2017

Maintpartner uudistaa konserni- ja maajohtoa, tähtäimessä teollisuuspalveluiden vahva kehitys

Teollisuuden käytön ja kunnossapidon toimija Maintpartner kertoo jatkavansa toimintansa kehittämistä muokkaamalla organisaatiota ja vaihtamalla eräitä keskeisiä avainhenkilöitään. Aikaisemmin keväällä yhtiö ilmoitti vaihtaneensa jo konsernin toimitusjohtajan. Toimenpiteillä yhtiö hakee vahvistusta asiakaspalveluun ja asiakkaiden tuottavuuden tehostamiseen, projektihallintaan sekä digiratkaisuihin, ja tätä kautta liiketuloksen parantamista ja kannattavaa kasvua.

mp

Kosti Rautiainen on nimitetty konsernin energialiiketoiminnan johtajaksi. Kostilla on yli 14 vuoden kokemus erilaisista kansainvälisistä johtotehtävistä energia-alalta. Hän siirtyy yritykseen Fortumilta, ja jatkaa Maintpartnerin energia-alan asiakkaille suunnattujen palvelujen vahvaa kehitystä.

Energian aiempi johtaja Jukka Kallioniemi siirtyy Ruotsiin maajohtajaksi.

Liiketoiminnan kehitysjohtaja Otto Tarkiainen on nimitetty uuden, asiakkaiden tuottavuuden kehittämiseen ja digitaalisiin ratkaisuihin keskittyvän yksikön johtajaksi. Otto tiimeineen vastaa jatkossa teollisuuden käyttö- ja kehityspalveluiden seuraavasta sukupolvesta, johon kuuluu muun muassa digitaalinen MP Intelligence -analytiikkaratkaisu.

Kehitysjohtaja Hannu Leskelä on nimitetty Suomen palvelusopimusliiketoiminnan johtajaksi. Hän vastaa teollisuuden kunnossapidon palvelusopimuksista ja asiakashallinnasta Suomessa.

Palvelupäällikkö Markku Leinonen on nimitetty Projekti-, asennus- ja suunnittelupalvelut -yksikön johtajaksi. Yksikkö tarjoaa monipuolista osaamista teollisuuden kehitysprojekteihin ja kunnossapitoon.

Kaikki nimitykset astuvat voimaan elokuun alussa.

Uusiin nimityksiin liittyen Johan Westermark, aiempi konsernijohtaja, Markku Simola, Suomen liiketoiminnan johtaja, sekä Ola Nilsson, Ruotsin vt. maajohtaja jättävät yrityksen.

Suomessa Maintpartner Oy:n ja Maintpartner Expert Services Oy:n toimitusjohtajana toimii toistaiseksi konsernijohtaja Pasi Tolppanen.

Aiemmin tässä kuussa Maintpartner kertoi solmineensa Tampereen Sähkölaitoksen kanssa sopimukseen maakaasun jakeluverkon kunnossapitopalveluista

- Tampereen Sähkölaitos ja Maintpartner ovat tehneet kolmivuotisen sopimuksen maakaasun jakeluverkon kunnossapitopalveluista. Maintpartner tuottaa maakaasun jakeluverkkoon tarvittavat palvelut, joilla verkon suorituskyky ja turvallisuus pysyvät korkealla tasolla, kertoi yhtiö lehdistötiedotteessa.

Jakeluverkolla on pituutta noin 60 kilometriä ja sitä pitkin maakaasua jaetaan Tampereen lisäksi myös Pirkkalaan ja Ylöjärvelle.

Sopimus laajentaa Maintpartnerin toimintaa Tampereen seudulla uudelle toimialueelle ja vahvistaa energia-alalle tarjottavaa osaamista.

www.maintpartner.com

Uusimmat artikkelit

20.3.2019 | Alan Uutiset

Tekoäly uudistaa teollisuuden palveluita, kunnossapitoa ja työturvallisuutta

Uusi Teollisuus ja Advanced Engineering -tapahtumat alkavat tänään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa ja ovat avoinna kävijöille keskiviikosta torstaihin 20.−21.3.2019.

Mittava hyökkäys norjalaiseen alumiiniyhtiöön, siirtyy manuaalisiin operaatioihin

Yksi maailman suurimmista alumiinin valmistajista, norjalaisyhtiö Norsk Hydro ASA on tällä hetkellä pahoissa vaikeuksissa maanantaina alkaneiden kyberhyökkäysten vuoksi.

15.3.2019 | Kumppaniartikkeli

Konecranesin asiakasportaali on kunnossapitopalvelun tiedonlähde

Konecranes tuo teollisen internetin edut asiakkaiden ulottuville yourKONECRANES-asiakasportaalin kautta. Asiakasportaali yhdistää laitteiden reaaliaikaisen käyttö- ja kuntotiedon järjestelmällisen kunnossapidon tuottamaan tietoon. Portaalin uusimpana ominaisuutena on online-raportointinäkymä, jonka kautta asiakkaat saavat reaaliajassa tiedot valmistuneesta huollosta digitaalisessa muodossa.

Tamspark tuo esiin additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuja Tampereen Advanced Engineering -messuilla

Automaatiosta ja additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuista tulee tärkeitä kilpailukeinoja yrityksille, jotka haluavat nostaa tuotantonsa seuraavalle tasolle. Suomalainen 3D-tulostuskoneiden maahantuoja ja toimittaja Tamspark esittelee näitä mahdollisuuksia Tampereella 20.–21.3.2019 järjestettävillä Advanced Engineering -messuilla.

LST Etävalvonta auttaa vähentämään tuotannon hallitsemattomia käyttökatkoja

LST Teollisuuspalvelu esittelee Uusi Teollisuus -messuilla langattoman kunnonvalvontapalvelun LST Etävalvonta -palvelun, joka on tärkeä osa teollisuuden riskienhallintaa.

Finavia kasvattaa aurinkovoiman tuotantoa tuntuvasti

Helsinki-Vantaan terminaalin katolle asennetaan parhaillaan uusia aurinkopaneeleja. Ne kuuluvat Finavian aurinkovoimalaan, jonka ensimmäinen osa otettiin käyttöön vajaat kaksi vuotta sitten. Paneeleja tulee lisää myös ensi vuonna avattavan parkkitalon julkisivuun.

12.3.2019 | Tutkimus ja koulutus

Konecranes perustaa datalaboratorion Ranskaan

Konecranes ilmoitti perustavansa datalaboratorion Ranskaan Lyonin kaupunkiin. Taustalla on pyrkimys lisätä tuotteiden, palveluiden ja toimintojen digitaalisuutta teollisen internetin hyötyjen valjastamiseksi. Konecranesilla on etävalvonnassa 20 000 laitetta maailmanlaajuisesti ja digitaaliset elinkaarenaikaiset tiedot yli 600 0000 laitteesta. Yhtiöllä onkin vahva usko siihen, että datan hyödyntämiseen perustuva arvonluonti tulee mullistamaan materiaalinkäsittelyteollisuuden.