https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 15.9.2022

Metsä Board suunnittelee uutta kartonkitehdasta Kaskisiin

Tehdas tuottaisi 800 000 tonnia taivekartonkia vuodessa.

Folding boxboard mother reels at MB Husum mill_1__web

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board suunnittelee tehdasinvestointia Kaskisiin. Metsä Board on aloittanut esisuunnittelun vuosikapasiteetiltaan noin 800 000 tonnin taivekartonkitehtaan rakentamisesta Kaskisten tehdasalueelle. Investointipäätös tehdään aikaisintaan vuonna 2024.

Esisuunnittelu sisältää teknisen suunnittelun, infrastruktuuri- ja logistiikkaratkaisujen suunnittelun sekä päälaitehankintojen kilpailutuksen. Osana esisuunnittelua käynnistetään ympäristövaikutusten arviointi sekä ympäristölupaprosessi.

Uuden taivekartonkitehtaan suunnittelun lähtökohtana on fossiiliton tuotanto ja resurssi- ja tuotantotehokkuus. Metsä Boardin mukaan raaka-aineiden, energian ja veden kulutus tuotettua taivekartonkitonnia kohden vähenisi uudessa tehtaassa selvästi nykyisiin tuotantolaitoksiin verrattuna.

Tehdasinvestointi vastaa muovia korvaavien pakkausmateriaalien kysynnän kasvuun.

”Toteutuessaan investointi noudattaa Metsä Boardin strategiaa kasvaa kuitupohjaisissa materiaaleissa ja uudistaa teollisia toimintojaan. Tavoitteenamme on maailman resurssitehokkain tehdas, huippuluokan kilpailukyky sekä hiilijalanjäljen vähentämisen mahdollistava tuotekonsepti. Uusiutuvista raaka-aineista valmistettujen ja muovia korvaavien pakkausten kysyntä jatkaa kasvuaan. Haluamme vastata tähän kysyntään entistä vastuullisemmilla ja kiertotaloutta edistävillä pakkausratkaisuilla”, toteaa Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukio.

Metsä Board on Euroopan suurin taivekartongin sekä valkoisten kraftlainereiden valmistaja. Yhtiö kertoi toukokuussa selvittävänsä mahdollisuuksia taivekartonkikapasiteetin kasvattamiseksi Suomessa tai Ruotsissa.

Uusimmat artikkelit

20.9.2023 | Alan Uutiset

Valmetin toimittama Metsä Fibren Kemin biotuotetehdas käynnistettiin

Tänään onnistuneesti käynnistetty tehdas toimii täysin ilman fossiilisia polttoaineita ja sen selluntuotantokapasiteetti on 1,5 miljoonaa tonnia.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.